AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Genel Tartışmalar
 Sizce Orijinal Oyunlar Pahalı mı?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 29

Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693

İletim - 03/03/2006 :  21:25:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Düşün sana bir görev veriliyor, atıyorum tabi 3 ayda bitirceksin bunu , gün geliyor bitiyor, sonunda şimdi senin bu çalışmanın ucuza satılmasını ister misin, buna göz yumar mısın sence? Bir düşün, adamlar oyunları yapmak için ne kadar emek harcıyorlar, en ince detayına kadar... Her güzel emeğin güzel bir karşılığı olmalıdır.

" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "

Gazi M. Kemal ATATÜRK
Sayfanın En Üstüne Git

RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373

İletim - 03/03/2006 :  22:23:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

o zaman ucuz yapsınlr alalım.

Üff abi bizde yanlış anlama wolf sırf sana demiyom bende bile var biz türklerde bu mantık olduktan sonra diyom size almazsanız adamlar zarar eder tabikide pahalıya satar

Member Since ~ 2004

God is busy, May i help u? :)

Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 03/03/2006 :  22:54:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ucuz oyun yapsınlar alalım diyen arkadaşlara, o kadar yazıyı boşuna mı yazdık:

Amazon'a girin ve orijinal oyun fiyatlarına göz atın. Ülkemizdekinden o kadar da farklı olmadığını göreceksiniz. Pahalı geliyorsa gelir düzeyimizin düşük olmasından. Aynı zamanda korsan yüzünden insanların "ayda 10-15 oyun oynama" gibi bir mantığa kapılmaları yüzünden.

Uzun zaman oldu "sıkı bir şekilde" oyun oynamayı bırakalı, o sebeple de bir çok oyun konusuna girmiyorum artık. Fakat bu arada şunu öğrendim ki, bir ayda bir ya da iki oyun dahi yeterli oluyor. Mesela Mount and Blade aldım, 15 Dolar, Türk yapımı; uzun süre götürebilecek bir oyun, yazın devam etmeyi düşünüyorum. Yine eskilerden Final Fantasy VIII (eski diye fiyatı düşük sanmayın, PC versiyonu 60 Dolar) uzun süre bilgisayarımda kurulu tek oyun olarak durmayı başardı. Yine bu ara tatilde (üniversite) eskilerden Oni oynadım, başka bir oyun yoktu ve hiç de sıkıntı çekmedim.

Yakında PS2 almayı düşünüyorum (dersler dolayısıyla henüz almadım) O zaman da Final Fantasy IX, X, X-2, XII; Xenosaga I, II, Grandia I, II, III gibi benim tarzım, hoşuma giden oyunların orijinallerini alacağım. Belki ayda bir belki de iki ayda bir oyun alacağım ama en azından şunu bileceğim ki, aldığım oyunun tadına varacağım. Yıllardır bilgisayarda 3 oyun aynı anda kurulu olmadı ve hiç de "ulan şu da olsun bu da olsun" diye kaygılanmadım.

Oyun, temel ihtiyaç değildir, lükstür. Bir insana "ekmek nasıl bu derece yüksek fiyata satılıyor" diye çıkışabilirsiniz ama kimse gidip de Renault'a "son çıkan arabanız niye bu kadar fahiş fiyatta satılıyor?" diyemezsiniz, derseniz cevap "Sana ne... Gücün yetmiyorsa alma" olacaktır.

Aynı şekilde orijinal fiyatlar bütçenize yüksek geliyorsa ya benim gibi az ama öz almayı öğreneceksiniz ya da almayacaksınız.

Korsan oyunun hiç bir ahlaki açıklaması olamaz.

Not: Bu fikrin bende olgunlaşmasını sağlayan Deniz abiye teşekkürler.

--

Kimse oyun almak zorunda değil. Kimse de siz alasınız diye düşük fiyata oyun satmak zorunda değil. Şirket en iyi kârı nasıl elde edecekse ona göre satış politikası güdecektir.
Sayfanın En Üstüne Git

RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373

İletim - 03/03/2006 :  23:28:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bende sana teşekkür ederim

Member Since ~ 2004

God is busy, May i help u? :)

Sayfanın En Üstüne Git

|WOLF|
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 04/03/2006 :  08:05:40  Bilgileri Göster  'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
hakkaten ucuzmuş amazondaki oyunlar.ama site ingilizce.sadece yabancılara mı satıyolar?:DDD
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 29 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000