Yazar |
Konu  |
umutcanuguz
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 07/03/2006 : 18:48:59
|
alıntı: major tarafından yazılan:
Uruk'un tabiriyle gerçek sese sahip olanlar ülke çapnca bizi temsil etmeli. Son zamanlarda iyice saçma sanatçılar ortaya çıkmaya başladı. Ülke çapınca bizi temsil edecek sanatçıyı insanımız tanımıyor. Önce işe burdan başlanması görüşündeyim...
Öyle diyorsun da ülkemizi kimleri tanıyor sanatçı olarak?(Şimdi ismini söyleyeceğim insanlara ve onları dinleyenlere hiçbir kastım yoktur)Ceza,Sagopa,İbrahim Tatlıses,Gülşen...Ben İbrahim Tatlıses'in sesini beğenen biriyim.Birkaç arkadaşıma bakıyor.Neymiş İbrahim Baba(babababbaba).Sorsam şarkısının laflarını bilmiyorlar varsa yoksa İbrahim Baba şarkıdan haberleri yok.Zaten Gülşen'in kaseti pek alınmaz.Klibi izlenir(Neden acaba??? ).Şarkısını duyduğumda benim hiçbir duygum depreşmiyor;ama ben ne zaman Badem grubunu,Sezen Aksu'yu,Zühtü Livaneli'ni,Edip Akbayram'ı dinlesem ağlayacak gibi oluyorum.Hanginiz biliyor 'Kara Tren'i kimin yazdığını?Hanginiz biliyor Beyaz'ın türkü albümü olduğu türkü söylediğini?Bi şu sözlere bak bi de ondan sonrakilere: ''Gözlerin bu gece bir yaralı haykırış Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi'' Zühtü Livaneli-Gözlerin
''Ya tutarsa Ya tutarsa Ya biri tutar da...'' Gülshen-adını bilmiyom Yurta aşk cihanda aşk mı ne
Artık yorumu size bırakıyorum.
|
 |
|
DarthSelo
Üye

İleti 189 |
İletim - 07/03/2006 : 22:01:25
|
hepinize katılıyorum :D pop müziğinden oldum olası nefret ettim.. türk müziği denince artık akla pop gelmeye başladı ki bu büyük bir sanatsal değerimizin kaybı demektir. popu ben bile yaparım, çıkarım ' kutu kutu pense ' yi saçma salak bi ritimle söylerim olur biter:D Türkiyedeki tüm pop şarkıcıları (özellikle dişi olanlar) 20 tane falan yabancı cıbıldak kadın şarkıcının kliplerini alıyor, izliyor sonra harmanlayıp ortaya karışık bişi yapıyolar; en büyük örnek te dediğiniz gibi gülşen. sarışınım da beyonce' u, tutarsa mutarsada da kelis' i taklit etmiş.. sanat yapıcak dediğmiz insan bunu yapıyosa ohoo.... |
--------- Alea Iacta Est |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 07/03/2006 : 22:45:55
|
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor. Popüler müzik kötü müzik denilebilir; ama pop, kötü müzik değildir. Örneğin Barış MANÇO, Kurtalan Ekspres'den ayrıldıktan sonra pop yapmaya başladı. Müziğinin kalitesini de belirtmeme gerek yok sanırım. Pop, oldukça geniş müziktir. Her yeni şarkıcı, yeni bir tarz demek oluyor. Rap gibi genelleyemeyiz yani türü.
Ekleme: Candan Erçetin ve Nilüfer gibi sanatçılarımızı da unutmamak gerek. Bu kişiler de pop yapıyor; ama bahsettikleriniz gibi saçma sapan müzikler yapmıyorlar. Keza, pek dinlemesem de, Kayahan da fena değildir. En azından iyi besteci. Sadece Gülşen gibi kişilere bakıp pop müziğe laf söylemeyelim lütfen. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 08/03/2006 : 15:12:13
|
Aslında yeni bir konu açmayı düşünüyordum ama buradan devam ettireyim, belki biraz farklı bir boyuta saparak. |KRONDOR|'un dediklerine tamamen katılıyorum... Müzik konusunda son aylarda dikkatimi çeken konu inanılmaz derecede tüketmeye başladığımız :). Fark ettiyseniz, birden bir şarkı çıkış yapıyor, her yerde çalmaya, herkes dinlemeye başlıyor, televizyonda klipleri dönüyor, şu numaraya yollayın cebinize gelsin deniyor vs.vs. Manga, Grup Hepsi, Gripin, 84, şimdi şimdi de Yüksek Sadakat, grup olmayanlardan Hadise, Alex, Kutsi, Müge Zeren, Nihan, Özgün, Keremcem, Cem Yıldız (İmkansız aşk şarkısı) vs. vs. daha yazılabilir. İnanılmaz hızlıyız. Bu iyi mi kötü mü, tartışılır, müziklerin kalitesi de tartışılır tabii, sonuç olarak ortaya sanatçıdan öte şarkıcı kavramını çıkartıyor, ama bu kadar üretkenlik de halka birşeyler sunuyor olmak da takdir edilesi bir durum, ki saydığım isimlerin şarkıları azımsanamayacak kadar "popüler". Ama popüler müziğin başaramadığı nokta, bizim çocuklarımıza birşey bırakamayacak olmasıdır belki. İsteğim her geçen gün daha kaliteli işlerle, yarına birşeyler bırakılabilmesi... En azından bugün bu şarkılar biraz olsun bir iki duygumu harekete geçirebiliyorsa, umitliyim doğrusu :). Bakalım ileri de ne göreceğiz...
Ayrıca küçük bir not: wolverine arkadaşımızın Gülşen'in son albümü hakkında dediklerine katılıyorum ama Hadise konusunda biraz farklı düşünüyorum. Eurovision'a "Süper Star" gibi bir şarkı ile katılacağımıza Hadise ile katılsaydık ilk 3'ü zorlardık... |
 |
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 08/03/2006 : 15:58:41
|
ben zaten türk pop şarkılarının hepsi kötü demedim sadece yeni çıkan bazıları var ki sözleri neymiş: o şimdi asker canı neler ister...,of of kömür gibi yanıyorum... böyle şarkı olmaz sinirime gidende çıkıp tv'lerde bir sanatçı olarak... diye başlayan röpörtajları santçıymış sözde!!!
oysa candan erçetin,sertab erener,nev,sezen aksu...gibi öyle şarkıcılar var ki türk popunda ayakta alkışlanacak kaliteli insanlardır ve maalesef yerden bitme bazı sanatçılar sanat ysptıklarını sanıp kaliteli sanatçıların önünü tıkıyorlar |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
Konu  |
|
|
|