AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 şarkılarımızın yozlaşması
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515

İletim - 08/03/2006 :  16:37:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Artık yeni çıkanlar kulağa değil göze hitap ediyorlar.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 08/03/2006 :  17:15:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
wolverine tarafından yazılan:

ben zaten türk pop şarkılarının hepsi kötü demedim sadece yeni çıkan bazıları var ki sözleri neymiş: o şimdi asker canı neler ister...,of of kömür gibi yanıyorum... böyle şarkı olmaz sinirime gidende çıkıp tv'lerde bir sanatçı olarak... diye başlayan röpörtajları santçıymış sözde!!!

Tabii buna katılıyorum ben de zaten. Gülşen'in de "Sakıncalı" şarkısını beğenirim, hakkını vereyim şimdi :). Söz-müzik ona mı ait bilmiyorum gerçi...
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuguz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 08/03/2006 :  17:37:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ya şöyle bir sözle bu konuyu laf çorbasına çevirmeden sonlandıralım.Aslında bunlar da rütbe gibi.Tabi belli bir geçiş sınırı yok.Şarkıcı,sanatçı,duayyen gibi halkın gözünde müzik yapanlara karşı bir bakş açısı oluşsa gayet iyi olur.Ben asla ve asla Gülşen'e santaçı demem,bünyem el vermez.Ben sanatçı lafını duyunca böyle ağırbaşlı orasını burasını şey yapıp da şarkı söylemeyen sanatını yapan biri geliyor aklıma.Ben Barış Manço'ya hayranımdır.Albümleri kaplar evimi.İşin özü şu:Şarkı sözlerimiz yozlaşıyor.Bu yüzden ynei çıkan(ya da ben öyle sanıyorum) ''Badem'' gurubuna daha bir hayran kalıyorum.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 08/03/2006 :  20:06:39  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
"Yozlaşıyor" derken kastınız nedir? Türk Müziği özünden ayrılıyor mu demek istiyorsunuz? Değerlerini mi yitiriyor demek istiyorsunuz? Peki bunu nasıl ölçeceğiz? Kıstaslarımız nelerdir? Sözler mi yeterli değil, kimi zaman argo içeriyor yoksa müzik kalitesi mi vasat? Çok soru sordum :) Ama bunları da konuşmamız gerekli o zaman. Ayrıca hiç göz önünde bulundurmadığımız Türk Sanat Müziği'nin değerinin ne kadar farkındayız?

Bir 10 sene öncesinin pop müziği ile bugünün arasında çok fark var. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü. Saydığınız çoğu isimler Barış MANÇO gibi, ne yazık ki bir ülkede kolay kolay çıkmayan değerler. Hayatlarını müziğe&sanata adamış insanlar... Ve halk dediğin sensin zaten, sen, ben, o, buradaki herkes :), o yüzden zaten öyle bir halk eleği, süzgeçi var. Kimse kolay kolay sanatçı sıfatını yakıştırmıyor...
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuguz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 09/03/2006 :  17:28:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Crazy İvan ben senin 2. paragrafta bahsettiğinin aynından bahsediyorum bu konuda anlaşalım.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000