|
Yazar |
Konu  |
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 09/03/2006 : 21:06:16
|
Amaç gündem yaratacak şarkı yapmak olduğu için,prodüktörler gündemi yaratacak olan sarışını,esmeri,kumralı kendine alıp karşılığında albüm yapıyorlar.Kimse bu kadar ucuz kişiler karşılığında iyi beste yapmaz,emek vermez.En ucuza nasıl kapatacaklarını planlayıp ceplerine parayı indiriyor bu adamlar.Dolayısıyla,kaliteli işler beklemek zor.Eğer bu mantalitenin ve süregelen "bir anlık patlama etkisi" yaratan şarkılar zincirinin önüne birileri geçmezse;bu durum böyle devam edecektir.Bunun önüne geçecek şeyin alternatif müzikler olduğunu düşünüyorum,tabi alternatif müzikle uğraşanlar da kendilerini popüler kültüre kaptırmazlarsa.
İşin bir ucunda maddiyat olduğu bariz ama günümüze baktığımız zaman zaten kaliteli iş çıkaran ve kendilerini egolarına kaptırmamış olan "sanatçılar",sık sık gündeme gelmez.Sadece sanatsal değeri olan parçalarını piyasaya sürdükten sonra birkaç programa katılıp hakları olan ufak bir reklam yaparlar,sonra da yaptıkları sanatı bir köşeden izlemek için çekilirler.Gerçek sanatçının mütevazılığı,sanatçılığı buradadır.
Günümüz şarkılarının sözlerine bakarsak,işlerinin sadece piyasa olduğu çok belli oluyor.Bir anda ön plana çıkıp parayı cebe indiriip bir süre harcarlar.Para bitince hoop bir albüm daha,biraz açık bir klip,biraz sansasyon hmmm;taze paralar üstüne de bir bardak soğuk su...Bunlara destek veren programlar ayrıca suçlu,tabi onlar da cebini düşünecek.Herkes mutluyken nasıl değişecek ki bu düzen?Umarım (yani en azından umuyorum) yeni yetişen genç nesil bu saçmalığın farkındadır da ilerde bu işe girecek olanlar düzeni değiştirebilir.(Zaten herkes bir sonraki nesil yapar diye bıraktığı için bu haldeyiz ya!)
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|