|
Yazar |
Konu  |
Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741 |
İletim - 25/03/2006 : 17:57:11
|
Box karate hikaye arkadaşlar. Bunlardan korunmak için eniyisi mma öğrenmektir. tahminimce prof. dövüşü bilmeyen 3 kişiyi rahatlıkla haklayabilirsiniz bu durumda. Ama tabiki de son çare olarak kullanılmalı bu, kaçabiliyorsanız kaçın. Ayrıca dövüş lisansınızın da olmaması lazım ki mma gibi sporları ring dışında yapmak suç sayılabilir. |
some are born to sweet delight; some are born to endless night |
 |
|
mj
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 25/03/2006 : 18:11:14
|
Smeagol haklısın.MMA ile en az 3-4 kişiyi haklaya bilirsin.ama onuda nereden hoca bulup eğitimini fln alacan ya...var mı bildiğin bir hoca. |
 |
|
ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 25/03/2006 : 18:21:10
|
MMA nedir? nasıl bir dövüş sanatı? bence karate ve aikido'yu iyi öğrenip gelen saldırılara anında karşı koyup yerden yere vurabilirsiniz. cross da tinerciler için yapılabilen bir spor tabi:D
Yazın gidecem karete kursuna bu başlıktan sonra tinercilerden tırstım burada yok ama çoğalırsa |
 |
|
mj
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 25/03/2006 : 18:27:19
|
ya ben aikidoo biliyorum ama karşımda ki tinerci manyağı bunu bilmiyor..adam direkt olarak bana sokak dövüşü gibi 4 ayak dalarsa ne edecem..benim bildiğim bana kalıyor..herşeyi öğrenmek gerekir... |
 |
|
Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741 |
İletim - 25/03/2006 : 18:44:29
|
mma mixed martial arts. Türkçesi yakkalışk olarak "karışık/birleşik dövüş sanatları" oluyor. Türkiye' de yapıldığını sanmıyorum. Eurosport seyretme imkanınız varsa fight club isimli programda arada gösteriliyor.
Dövüş ringte(pride) altıgen bir kafeste (ufc) ya da bildiğimiz güreş ringinde (valetudoydu galiba).
Özet olarak kuralsız dövüş diyebiliriz. Tabii ki kurallar var. Isırmak ve üreme organlarına vurmak yasak, bundan başka herşey serbest. Dövüş yerde de devam ediyor. Yani birisi düşünce 10 a kadar saymak yok, aynen devam.
Dövüş dövüşçülerden birisi pes ederse, bilincini kaybederse, ya da hakem "yeter artık bıraksam öleceksin" dediği zaman bitiyor.elinize istediğiniz eldiveni giyebiliyorsunuz, ya da eldivensiz de dövüşebiliyorsunuz (ama parmaklar kırılacağı için çoğu kişi özel, parmakları dışarda olan eldivenlerden kullanıyor).
Eğer öğrenmeye niyetliyseniz, öncelikle edinebildiğiniz bütün videoları seyredin. Ardından bas rutten in eğitim kasetlerini tavsiye ederim. Sonra bir çift eldiven ve kum torbası alarak fiziksel yönünüzü geliştirmelisiniz. Ondan sonrası benim gibi manyak arkadaşlar bulup, gecenin bir vakti ringi olan bir spor salonunu kiralayıp dövüş antremanları yapmaya kalıyor.
Unutmadan , bu stil sayesinde karşınızdakinin hangi dövüş sanatını bildiği farketmiyor. Bu müsabakaların çoğunda mma tecrübesi olmayan insanlar çok kolay yeniliyor (istisnalar hariç). En güzel kısmı da karşınızdaki "ne bakıyon" lafını bitirmeden kolunu kırıp eline verebilirsiniz.
www.ufc.tv |
some are born to sweet delight; some are born to endless night |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|