AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Kitap kötü birşey mi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 22/04/2006 :  09:36:06  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Sık sık blog gezerim ve insanların kendilerini tanıttıkları sayfalara göz atarım. Çoğu anlamadığım bir nedenden dolayı aynı şeylerden hoşlanıyor vs bu güzel fakat herkes kitap işine gelince "işim olmaz, yok artık, kitap mı, iğrenç" gibi kelimeler kullanmış. Şimdi kitaplardan nefret eden insanlar genelde gününü bilgisayar başında geçirenler. Neden? Çünkü onların görüşüne göre bilgisayar daha bilgilendirici ya da daha sıradışı bir dünya. Hatta bilgisayarı sırf oyun oynamak için açıp kapatan, onun dışında da ne bir kitap yada roman okuyan da gördüm.

Kitap denilince neden gençlik grupları arasında kitaba merak salmış kişileri küçük görülüyor ya da dalga geçiyor? Bana kalırsa işin kolayına kaçıyorlar. Oysa kitaplar onlara istedikleri tadı vermekte o kadar becerikli ki. Örneğin bir kitap tadını verebilen bir frp oyunu(bilgisayarda) -bana göre- çıkmadı yada bir cinayet romanından esinlenerek yapılmış bir oyun asla o kitabın size verebileceği verimi yakalayamadı. Tekrar söylüyorum ben bunu biraz üşengeçliğe ve işin kolayına kaçma isteğine bağlıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 22/04/2006 :  13:54:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Japonya'da bir kişi yılda ortalama 50 kitap okuyor. Düşünün, bu ortalama çiftçisinden, köylüsünden profesörüne kadar tüm bir halkın genel ortalaması.

Türkiye mi?

Ülkemizde yılda 6 kişi 1 kitap okuyor.

Ne bekliyordunuz ki?
Sayfanın En Üstüne Git

ultramert
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 22/04/2006 :  14:49:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
valla ne yalan söyleyeyim okulda zorla okutulan kitaplardan başka kendim isteyerek okuduğum kitaplar az sayılır..bahane bulmuyorum çünkü boş vakitte buluyorum ama ne bileyim kafam da o kadar düşüneceğim şey oluyor ki kitaba konsantre olamıyorum bir türlü :(
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 22/04/2006 :  16:20:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kitap, kültür ve alışkanlık meselesidir. Bunları edinmemiş bir bireyin okumaya yeltenmesi kolay değildir. Belki de bunun getirdiği bir suçluluk duygusu ile davranışına haklı gerekçeler ara isteği olabilir bir "hor görme". Ama etrafımda böyle insanlar yok, ne yalan söyleyeyim. Kitap okuma alışkanlığına sahip olmayan ama okuyana saygı duyanlar gördüm genelde.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuguz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 22/04/2006 :  17:54:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bir öğrenci kitap okuma azmi olsa bile arkadaşları tarafından ''inek'' sıfatı uygun görülerek vatana ve millete yük olan bir birey haline geliyor ne yazık ki.
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 22/04/2006 :  19:54:12  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar major cok güzel bir konuya deginmiş yazın bir çok turist görürsünüz sahil kesimlerinde adamlar tatile geliyorlar ancak bir şeylerini asla yanlarından eksik etmiyorlar "kitaplarını" alışverişte havuzda denizde kuaförde çok ilgimi çekti sordum nedir bunun sırrı diye adamın bana söyledigi ""bunun sadece bir alışkanlık oldugunu ve kitabı sürekli yanında dolaştırdıgı için sonunda merak edip okudugunu ve daha sonra kendini alamayıp bunun devamını getirdigini söylemişti11 :) birde o ülkenin sosyo ekonomik koşullarınında buna etkili oldugunu düşünüyorum misal japonyalılar yada benim konuştugum ingiliz turist adamlar hayat standartları yüksek hayata dair doymuşlar belirli bir milli gelir seviyesi var ben bizdeki kitap okumama kitaba karşı durmayı buna baglıyorum.

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000