AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Öğrencilik Hayatı
 ÖSS ye 1 hafta kala :))
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

MetFC
Üye

Trinidad and Tobago
İleti 431

İletim - 17/06/2006 :  13:40:24  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence gerçekten çalıştıysanız ve kendinize güveniyorsanız kazanmamak için bir sebeb yok. Çünkü bunları yapmayan o kadar kişi varki onları daha sınava girmeden önce geride bırakmış olursunuz zaten. Hiçkimseden medet ummayın her koyun kendi bacağından asılır, orta öğretim başarı puanım arttsın hoca not versin diye kimseden not dilenmeyin dalkavukluk yapmayın. :) Çünkü bu alışkanlığınızı terk etmek biraz zor olacak, bu üniversitede devam edecek iş hayatında da. Bu alışkanlık zamanla insanları kandırmaya, onların üzerine çıkarak yükselmeye, makam mevkii uğruna kişiliğini, ilkerini satmaya kadar gider. Yeterki dürüst, sorumluluk sahibi insanlar olun. Sınavda olamazsanızda mutlaka hayatta başarılı olursunuz.

When A Man Lies, He Murders Some Part of the World
These are the Pale Deaths Which Men Miscall Their Lives
All These I Cannot Bear to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation Take Me Home?
Sayfanın En Üstüne Git

мєятizм™
Üye

Turkey
İleti 509

İletim - 17/06/2006 :  15:10:25  Bilgileri Göster  мєятizм™'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Sınava 1.5 milyon kişi giriyor..400 bin kişi 2+4 seneliklere yerleşiyor.
Geri kalan şansını seneye bırakıyor bu durum 1 sene kayıba yol açıyor.BEn alıyorum 305 puan bir yere giremiyorum adam alıyor 260 puan elini kolunu sallaya sallaya üniye giriyor,tabi parayla..Adalet mi bu şimdi sonra adam üni okuyorum diye ortalıkta geziyor yani bu ülkede paran varsa kralı sensin yoksa böyle ömrün bir yere kapak atmakla geçer.Bu ülkede ne doğru ki sınav sistemi doğru olsun..Bozuk kaset gibi hep aynı yerde dönüyoruz...2.senem stresliyim geleceğimi bağlamışım 195 dklık sınava bakalım artık hayırlısı...Sınava saatler kala bu mesajı attım hiç kimse kusura bakmasın ama içimdekileri dile getirdim.

*CK
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 17/06/2006 :  23:44:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
MetFC, iyi güzel diyorsun da, ben lise hayatım boyunca hocalara yalakalık yapmadım, sınavlarda da kopya çekmedim (Çektim; ama puanlarımı çok da etkilemedi bunlar). Kendi çabamla bir şeyler yaptım. Peki okuldan gelen puan kaç? Sadece 52. Benim tam tersi durumumda olanların 70'lerde gezinirken, benim 52 puanda olmam, bana yapılmış bir haksızlıktır. Şu an 70 puan alanlar üniversiteye gitmişken, ben yarın tekrar sınava gireceğim. Üstelik ham puanım onlardan fazla olduğu halde. Bu durumda yapılması gereken, ya okuldan gelen puan kaldırılacak ve kimin ne durumda olduğu daha net belli olacak; ya da herkes daha önceki mesajımda da yazdığım gibi yalakalık yapıp kopya çekecek. Tabii öncelikli tavsiyem, daha fazla çalışmaları. Yoksa yazdıklarımı ben de tasvip etmiyorum.

Sistemi bilmeyenlere, okuldan gelen puanın ne kadar önemli olduğunu kanıtlamak için bir örnek: Dershanede sözel birincisi, ikinci bölümden 260 ham puan çıkardı. Aynı durumda ben olsaydım, ÖSS'den aldığım puan 310 olurdu. Bu da sözel öğrencisi olduğum için ucu ucuna ortalama bir yerlere girmeme yarıyor. Birinci olan kişiye kaç puan geliyor bilmiyorum. Ancak tahmini olarak en az 70 puan geldiğini düşünsek; ÖSS'den alacağı puan 330 olur, ki bu da iyi bir yere girebilmesi için yeterli bir puan. Bu yüzden lise zamanınızı iyi değerlendirin ve puanınızı olabildiğince yükseltmeye çalışın.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

MetFC
Üye

Trinidad and Tobago
İleti 431

İletim - 19/06/2006 :  09:56:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
|KRONDOR| arkadaşım sınava ben de girdim. Orta öğretim başarı puanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ama insanlara derslerinize önem verin, iyi çalışın puanınızı yükseltin demek yerine ne yapın ne edin kopya çekin yalakalık edin puanınızı yükseltin demek doğrumu? Çocuklarını da mı böyle yetiştereceksin? :) İlerde bu insanlara, terfi etmek için başkalarının ayağınız kaydırın, onları ispiyonlayın, gerekirse komplolar düzenleyin diye mesajlar verirsen hiç şaşırmam. :)

When A Man Lies, He Murders Some Part of the World
These are the Pale Deaths Which Men Miscall Their Lives
All These I Cannot Bear to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation Take Me Home?
Sayfanın En Üstüne Git

мєятizм™
Üye

Turkey
İleti 509

İletim - 19/06/2006 :  12:49:13  Bilgileri Göster  мєятizм™'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bende sözel öğrencisiyim OBP 71 benim 250 almam iyi bir yerlere girmem için yeterli sayılır.Ama sözel bölümdeki puanlar oldukça fazla 300 ün altında bölüm yok aynı şekilde bir FM ve TM öğrencisi 300 ün altında işletme-iktisat,sayısal öğrencisi ise Ziraat Mühendisliği gibi bir fakülte seçebiliyor.Böyle sistem olmaz olsun zaten sözeli full yaptın mı gelecek puan 260 tan biraz yukarısı sözelci adamın seçeceği bölüm sınırlı öğretmenlik ve iletişimden başka bölüm yok.Zaten öğretmen liseleri aldıkları ek puanlarla bir hayli fark atıyorlar..

*CK
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000