Elflerin uzun yaşamları olduğu doğru sayılabilir, sonsuz yeterince uzundur heralde :). Elfler ölümsüzler ve zamanları geldiğinde Orta-Dünya'yı terkedecek ve yine ölümsüz olan ve dünyanın ötesine taşınmış Aman'a gitmek üzere gemilerle yola çıkıyorlar. Oralarda mutlu mesut yaşamak adına. Detaylar Silmarillion'dan edinilebilir.
Yüzük taşıyıcıları ise taşıdıkları yük süresince maruz kaldıkları tedavi edilemez fiziksel ve özellikle psikolojik çöküntü nedeniyle daha fazla huzur bulacakları umudu ile elflerin ölümsüz diyarına gitmeye hak kazanıyorlar.
eheh kitabı okumayanlar için bir ayrıntı: En sonunda Sam de o gemilerin sonuncusu ile Gri Limanlar'dan yelken açıp Batı'ya gidiyor :)
Yüzüğü taşıyanlar ayrıca uzun ömürlü de oluyorlar. Ve Aragorn'un dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin....... dedesinin Arwen'in babası Elrond ile kardeş olduğu da ilginç bir ayrıntı :)
filmi bitti kitabına başlıyacağım 4 saatlik bir film bu kadar mi cabuk biter?Buyuk bir istahla filmi serettim ben de, zamanın nasıl gectigini ben de anlamadim. 2. kez daha izleyecem...
Herkes için herşey için ...saygılarımla... ........HTA.........