Bu filme 2 gün önce gittim. Bazı ülkelerde korku filmi kategorisine alındıını ve 16 yaşından küçüklere sınır konulduunu öğrendiğimde daha bir hevesle gittim. Tabi bişey anlamadım tüylerim diken diken oldu ama NEDEN Çünkü film iğrenç bir türkçe dublaja sahipti. ŞİMDİ,yanlış anlaşılmasın türkçe düşmanı falan değilim ama herkes bana hak verecektir iğrenç ve rezil bir dublajdı. Ankarada altyazılı oynatan bi sinema bilen varsa lütfen yazsınnn??
Arkadaşlar sorması ayıptır çocuk filmi dediğiniz tarz tam olarak nedir?Ya ben biraz cahilim ya da yanılmıyorum çünkü Harry Potter pekte çocuk filmine benzemiyor.Çocuk filminden kasıt içinde büyücülerin vs. gerçek dışı varlıkların bulunmasıysa J.R.R. Tolkien'e büyüüük ve yanlış bir hakarette bulunuyorsunuz demektir.Çocuk filmi olması için oynatılan filmin ya olay örgüsü basit olmalı (yani bir çocuk düzeyinde olmalıdır) ya da çizgi film olmalıdır -ki buna Anime'leri katmıyorum-...Oysa ben bu 3. filmin çıkışında bazı olayların çocuklar tarafından karışık bulunduğunu sezdim.Harry Potter'ın ilk filmindeki konu basitti.Ama bir giriş olmasından kaynaklanıyordu.5. kitabı okuyanlar bilirler.(Filmini izlediğimizde de göreceksiniz zaten) Çocuk filmi kategorisinden çıkıp resmen bir aksiyon fırtınasına dönüşmüş!Hatta kitabın aksiyon olan bölümlerinde şok oldum çünkü daha önce hiçbir kitabında ve filminde olmadığı kadar acımasız olaylar gerçekleşiyor.O yüzden ben Harry Potter'a çocuk filmi gözüyle bakılmasını mantıklı bulmuyorum...
Kitap çocuklar için yazıldıysa filmi de çocuklara yönelik olur. Kitabı alan veya filme giden kişilerin yaş ortalamasına bakılınca da, özellikle çocukların ilgi gösterdiği görülüyor. Yanlış anlaşılmasın, bunları ne kitabı, ne de filmi kötülemek için söylemiyorum. Zaten ne kitaplarını okudum, ne de filmlerini izledim. Sadece kendi fikrimi söylüyorum.
ben şunu söyleyebilirim ki filmleri çocuk filmi olmasına karşın kitapları deil.Çünkü kitapları çocukların daha çok ilgisini çekiyor olabilir ki bu yüzden filmler böyle olabilir.Bence bu yüzden kitapları okuyan kimse filmleri beğenmiyor(çocukları saymıyorum tabii) Dublaj olayı da gerçekten berbattı.Beceremiyosanız yapmayın kardeşim