|
| Yazar |
Konu  |
|
Karakartal312
Üye

Turkey
İleti 296 |
İletim - 30/09/2006 : 13:35:18
|
Seri penaltı atışları tarih oluyor. FIFA, uluslararası turnuvalarda ve özellikle Dünya kupalarında normal süresi, uzatmaları berabere biten karşılaşmalarda penaltı atışlarına son vermek için kolları sıvadı.
FIFA Başkanı Sepp Blatter, sonucu penaltılarla belirlemenin, 'berbat' bir yöntem olduğunu savundu. Blatter, güç dengelerinin her geçen gün daha da eşitlenmesi, penaltıların da giderek daha yüksek bir olasılık haline gelmesi üzerine statüyü değiştireceklerini söyledi.
FIFA Başkanı, 2010'da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'nda uygulamaya koyacakları değişiklik için yeterli zamana sahip olduklarını ifade ederek, "Adil olmayan bu uygulamaya son verecek her olasılığı değerlendireceğiz. Penaltılar, takım performansını bireysel becerilerle geri plana iten bir faktör. Örneğin penaltılara giden maç eğer final ise tekrar edilmesi sözkonusu olabilir. Ancak bu da turnuvanın süresini uzatır" dedi.
Tekrar ihtimaline alternatifler düşündüklerini de belirten Blatter, "Normal süre sonunda, belli süreler içinde her iki takımdan birer futbolcuyu oyundan çıkarabiliriz. Yazı - tura sonucu, maç içinde en fazla korner atanın, en az sarı kart görenin, en az faul yapanın kazanması ya da yazı - tura sonucuna göre galibin belirlenmesi bile sözkonusu olabilir. Tüm alternatifleri gözönünde bulundurarak en sağlıklı kararı vereceğiz" açıklamasını yaptı.
|
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ! |
|
|
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 30/09/2006 : 19:59:06
|
| Yazı-Tura sonucu hiç de etik değil, penaltıların neresi "berbat" bir yöntem?... |
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
|
sniper--
Üye

Turkey
İleti 108 |
İletim - 01/10/2006 : 21:16:34
|
| tamam da penaltılar o kadar da kötü bir yöntem değil di ya.güzel oluyordu.şunu düşünün birde.penaltılar kalkarsa kalecilere ne iş düşecek.tamam oyunda bazen kurtarışlar yapabilirler ama bir kalecinin performansını en iyi gösterecek yer PENALTILAR!!! |
 |
|
|
Tony_P@rker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1905 |
İletim - 01/10/2006 : 21:50:22
|
alıntı: Yazı - tura sonucu, maç içinde en fazla korner atanın, en az sarı kart görenin, en az faul yapanın kazanması ya da yazı - tura sonucuna göre galibin belirlenmesi bile sözkonusu olabilir
Bu yöntemler penaltılardan çok mu iyi?
alıntı: dil olmayan bu uygulamaya son verecek her olasılığı değerlendireceğiz. Penaltılar, takım performansını bireysel becerilerle geri plana iten bir faktör
Yazı turanın bundan ne farkı var...
Saçma..
|
 |
|
|
ronaldo777
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 05/10/2006 : 01:43:45
|
alıntı: GoaL-KeePeR 2 tarafından yazılan:
Yazı-Tura sonucu hiç de etik değil, penaltıların neresi "berbat" bir yöntem?...
aynen katılıyorum |
|
 |
|
|
Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741 |
İletim - 15/10/2006 : 14:53:55
|
| haklılar kaldırmakta ama iyi heyecan oluyodu, artık güçsüz takımların tur atlama şanslarıda azalmış olucak. |
some are born to sweet delight; some are born to endless night |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|