|
Yazar |
Konu  |
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 10/12/2006 : 18:01:21
|
Milletimiz, miladından bu yana 'sahte sanatçılar', 'sanatçı taklitleri' vs. ile başbaşa. Son yıllarda bu akımın artmasıyla, başımız dönmüş olacak ki, gerçek sanatçılar gün geçtikçe kaybedilmekte ve istenilmeyen kitle, medyayı hızla ele geçirmektedir. Bunlara engel olmak amacıyla da çalışmalar yapılmaktadır ancak bu kafa yapısı değişmediği sürece alınan yol arpa boyunu geçmeyecektir. Sizce de buna bir son vermek lazım değil mi? Benim gibi düşünüyorsanız, konuyla ilgili düşüncelerinizi buraya yazın, paylaşın. Çözüm yolunu birlikte arayalım.
Düşündüğümde ilk aklıma gelen sanatçılığın adını kötüye kullanan insanlar..
Bülent Ersoy Mustafa Topaloğlu Petek Dinçöz Abidin Doğuş Ajdar İsmail YK ... |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 10/12/2006 : 20:49:35
|
alıntı: Dodo tarafından yazılan:
Milletimiz, miladından bu yana 'sahte sanatçılar', 'sanatçı taklitleri' vs. ile başbaşa. Son yıllarda bu akımın artmasıyla, başımız dönmüş olacak ki, gerçek sanatçılar gün geçtikçe kaybedilmekte ve istenilmeyen kitle, medyayı hızla ele geçirmektedir. Bunlara engel olmak amacıyla da çalışmalar yapılmaktadır ancak bu kafa yapısı değişmediği sürece alınan yol arpa boyunu geçmeyecektir. Sizce de buna bir son vermek lazım değil mi? Benim gibi düşünüyorsanız, konuyla ilgili düşüncelerinizi buraya yazın, paylaşın. Çözüm yolunu birlikte arayalım.
Düşündüğümde ilk aklıma gelen sanatçılığın adını kötüye kullanan insanlar..
Bülent Ersoy Mustafa Topaloğlu Petek Dinçöz Abidin Doğuş Ajdar İsmail YK ...
Dediklerin biraz çelişiyor önce bi sanatçılığı taklit edenler demişsin.Sonra sanatı kötüye kullananlar gibi birşey demişsin.Bu iki dediğindede bence.Bülent Ersoy Petek Dinçöz bulunmamalılar en azından sesleri var.İsmail YK uzun süren çalışmalar ve başarısız bir kaç albümden sonra geçen sene çıkardığı değişik şarkısıyla adı aklımnda değil patladı ve tarzını bu yöne sürükledi.Abidin bir yarışmayla geldi sesi güzeldi onu suçlayamayız söndü gitti.Doğuş'un bir çok albümü var çoğu kızlar ona aşık ne buluyolar .Askerlik olayları vardı galiba.Mustafa Topaloğlunun aile meseleleri oldu.Ama Petek Dinçöz canlıda söylüyor bi yerin başsolistiydi en son.Bülent Ersoy'un sesine ve sanatçı kişiliğine söz yok bence.
Ajdar ise o adamın kesin psikolojik sorunları var yada başka bişey.O adama para veriyorda olabilirler Nane nane ve çikita muzla ortalığı kırdı geçirdi.1 Hafta gündemden düşmedi.Ama bana bıraksalar Taksimde yakarım onu bence Ajdar'ı sanatçıdan çok önce bi insanSI kimliğiyle tartışalım. |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 10/12/2006 : 21:03:43
|
Bana göre ortada bir çelişki yok.
Bülent Ersoy; kendi cinsel kimliğini reddeten biri olarak değil sanatçılık, insanlık görevini bile tam anlamıyla yerine getirmemekte. Bu nedenle kendine verilen ruhu ve sanatçılık terimini kirletmekte. Sürekli bir tartışma ortamı yaratma, başka bir deyişle sivri dili ile laf atma eylimi de cabası.
Petek Dinçöz; eğer biri kendi mesleğinden (mankenlik, öyle ki bu mesleğin yurdumuzda hiç bir asaleti kalmamıştır) para, şan, şöhret namına bu kadar çabuk vazgeçebiliyorsa sanatçı olamaz. Hem sesi gerçekten de senin duyduğun gibi mi sanıyorsun?
Abidin; Tarkan taklidi (Tarkan'ı da pek pohpohladığım söylenemez, al birini vur ötekine).
İsmail YK; insanlık ayıbı, bir millet kendi kültüründen bu kadar mı nefret eder. Bela okuyan biri mi "trend" oluyor?
Mustafa Topaloğlu; ne ses ne.. Kendimi bildim bileli uzaylı..
Ajdar; muamma. Reyting potansiyali nedeniyle bu rezilliği çıkarmadıkları program kalmadı. |
Mahatma Gandhi |
 |
|
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 10/12/2006 : 21:05:38
|
Petek Dinçöz'ün sesi mi var  Sen tabi ki çoğu şarkıcının(dikkat ettiyseniz sanatçı demiyorum)seslerinin bilgisayarda %90 oranında değiştirildiğini bilmiyorsun. Bunun örneklerini de araştırıp çok rahat bulabilirsin(örneğin=Seray sever) Bu şekilde de bize kendilerini bülbül sesli olarak yutturuyorlar.
Edit=Dodo, tam da benim yazdıklarımı tarif etmişsin.(ben bu mesajı yazdığımda senin yazdığın mesaj yoktu, sanki senden esinlenmişim gibi bir durum çıkıyor ortaya   |
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 10/12/2006 : 21:07:54
|
alıntı: GoaL-KeePeR 2 tarafından yazılan:
Petek Dinçöz'ün sesi mi var  Sen tabi ki çoğu şarkıcının(dikkat ettiyseniz sanatçı demiyorum)seslerinin bilgisayarda %90 oranında değiştirildiğini bilmiyorsun. Bunun örneklerini de araştırıp çok rahat bulabilirsin(örneğin=Seray sever) Bu şekilde de bize kendilerini bülbül sesli olarak yutturuyorlar.
İyi ediyorsun da, bu durumda şarkıcılar, müzisyenler de sanatçı olamıyor. "Şaklaban" en uygun olanı..
Edit: Ehe, huyum kurusun. |
Mahatma Gandhi |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 10/12/2006 : 21:15:48
|
alıntı: GoaL-KeePeR 2 tarafından yazılan:
Edit=Dodo, tam da benim yazdıklarımı tarif etmişsin.(ben bu mesajı yazdığımda senin yazdığın mesaj yoktu, sanki senden esinlenmişim gibi bir durum çıkıyor ortaya  
Ya tamamda Petek Dinçöz Maxim gazinosunda canlı söylüyordu.Assolist di ordada mı oynuyorlardı ?Ayrıca herkes oldüu gibi yaşar.Belki kendini öyle görüyordu.Bilmem biliyormusunuz ama doğuşta çift cinsiyetli olanlar var belki oda öyleydi erkek yaptılar kendini kız hisseti.Eğer Bülent Ersoya sanatçı demiyorsan kime diyeceksin ki?Sesi güzel bende beyenmiyorum tawırlarını filan ama saygı duymamız gerekir.Çelişki derken yanlış kelime kullanmışım özür dilerim bi karar ver olucaktı o sanatçılığı taklit edenler mi yoksa adı kötüye çıkan sanatçılar mı diyecektim.Bu arada lutfen Ajdar'dan bahsetmiyelim o şarkı aklıma geliyor aman Allahım o nasıl iğrenç ses yaa |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|