|
Yazar |
Konu  |
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 10/12/2006 : 21:18:50
|
alıntı: Dodo tarafından yazılan:
alıntı: GoaL-KeePeR 2 tarafından yazılan:
Petek Dinçöz'ün sesi mi var  Sen tabi ki çoğu şarkıcının(dikkat ettiyseniz sanatçı demiyorum)seslerinin bilgisayarda %90 oranında değiştirildiğini bilmiyorsun. Bunun örneklerini de araştırıp çok rahat bulabilirsin(örneğin=Seray sever) Bu şekilde de bize kendilerini bülbül sesli olarak yutturuyorlar.
İyi ediyorsun da, bu durumda şarkıcılar, müzisyenler de sanatçı olamıyor. "Şaklaban" en uygun olanı..
Edit: Ehe, huyum kurusun.
Evet, doğru. Her şarkıcı diye geçinen sanatçı değildir. |
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 10/12/2006 : 21:34:03
|
alıntı: by ozoney tarafından yazılan: Ya tamamda Petek Dinçöz Maxim gazinosunda canlı söylüyordu.Assolist di ordada mı oynuyorlardı ?Ayrıca herkes oldüu gibi yaşar.Belki kendini öyle görüyordu.Bilmem biliyormusunuz ama doğuşta çift cinsiyetli olanlar var belki oda öyleydi erkek yaptılar kendini kız hisseti.Eğer Bülent Ersoya sanatçı demiyorsan kime diyeceksin ki?Sesi güzel bende beyenmiyorum tawırlarını filan ama saygı duymamız gerekir. *Çelişki derken yanlış kelime kullanmışım özür dilerim bi karar ver olucaktı o sanatçılığı taklit edenler mi yoksa adı kötüye çıkan sanatçılar mı diyecektim.Bu arada lutfen Ajdar'dan bahsetmiyelim o şarkı aklıma geliyor aman Allahım o nasıl iğrenç ses yaa
Bülent Ersoy doğduğunda öyle ne süper dişiydi ne de çift cinsiyetli.. Hatta Yeşilçam'da bazı filmlerde 'düz erkek' olarak bile oynamış..
* Çelişki oluşturabilmek için arada "ve", virgül "," yerine "veya" kullanmam lazımdı. Üstelik ortada bir kararsızlık da yok. Kararsız olmam için de aynı şey geçerli.
Örn. - Kutu kırmızı, beyazdı. - Kutu kırmızı ve beyazdı. - Kutu kırmızı veya beyazdı.
Olayı biraz daha büyüteyim hemen. Zeki Müren, sanatçıydı ta ki "çelişkiye" düşene kadar. Ama adı hala sanatçı? Neden? Buna karşı çıkmam bak. :)
-
Kim mi sanatçı?
"Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaskanı bile olabilirsiniz ama sanatci olamazsınız." Mustafa Kemal Atatürk
Bugün cinsiyetinden vazgeçen yarın vatanından vazgeçer. Cinsel tercihmiş. Neyini tercih ediyorsun! Ortadaki şey soyut olsa anlıcam, tövbe tövbe.. :D |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 10/12/2006 : 23:20:50
|
Cinsel tercihlerin sanatçı kimliği üzerinde etkisi olup olmadığını tartışmadan önce (Ki etkisi yok bana kalırsa), sanatçı kavramını belirlemek gerekiyor bence. Kime sanatçı demeliyiz? Birçok kişiye göre gerçek bir sanatçı olan Ajda Pekkan, sürekli eş değiştirdiği için sanatçılıktan uzaklaşmış mıdır? Diğer bir deyişle, sanatçı sıfatına sahip biri, toplumun genel yapısını uygun mu yaşamak zorundadır? Petek Dinçöz'ün sesinin güzel olması (Tartışmaya açık bir mevzu bana göre), kendisine sanatçı diyebilmemiz için yeterli midir? Yeterliyse, Foolish Casanova gibi berbat ötesi bir şarkıya rağmen, sanatçı olarak tanımlayabileceğimiz kadar güzel bir sese mi sahiptir?..
Soru bulmak kolay; ama sonuca ulaşmak zor olacak sanırım. Ancak, benim için sanatçı, sanata yıllarını vermiş, toplumun genel yapısına aykırı davranmamış, dinlemesi, izlemesi zevk veren ve işini hakkıyla yapmaya çalışan kişidir. Sanatçı geçinen diğer kişiler için "piyasa sanatçısı" tanımlaması yerinde olur sanırım. Abidin, İsmail YK, Petek Dinçöz gibi yeni yetmelere de şarkıcı demek yeterli herhalde. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 11/12/2006 : 01:31:47
|
alıntı: Dodo tarafından yazılan: Kim mi sanatçı?
"Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaskanı bile olabilirsiniz ama sanatci olamazsınız." Mustafa Kemal Atatürk
Kimmiş sanatçı? Bu yukarıdaki alıntıdan bunu anlayabilen var mı?
alıntı:
Bugün cinsiyetinden vazgeçen yarın vatanından vazgeçer.
Yavaş! Ortada belli bir fobi ya da önyargı olduğu belli de işi nefret kusma noktasına getirmeyelim. Milliyetçilik damarınız, beyninize giden tüm kanı çekmesin.
Bugün buzdolabı satan, yarın vatanını da satar... Bugün selam veren yarın kim bilir daha nelerini verir... |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 11/12/2006 : 01:40:59
|
Hmm Bülent Ersoy'u cinsiyet değiştirdi diye beğenmiyorsun daha doğrusu "sanatçı" tabirine uygun görmüyorsun. Peki Michael Jackson için ne düşünüyorsunuz? Ona da, "Yok canım, ne sanatçısı, maymun o, şaklaban!" diyebilir misiniz bu kadar kolay? Sanmıyorum... Ama bırakın cinsiyetini değiştirmesini, siyah tenini beyaz yaptırmıştır... Milliyetçilik mi denmişti? Hmm... Yok abartmayalım.
Dip: Jackson'ın son olaylarını konumuz dışı tutuyorum. Dip 2: Bir tek Bülent Ersoy örneğine yorum yapıyor ve öne sürülen nedenleri değerlendiriyorum, ismi geçen diğer şahıslar için yorum yapmaya gerek yok. Dip 3: Şimdilik mesaj kısadır, gerekirse uzatılır. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|