|
Yazar |
Konu  |
golden girl
Üye

Turkey
İleti 134 |
İletim - 11/12/2006 : 09:54:58
|
Bence,sanatçı gerçekten bi'şeyler üretebilen kişdir şarkıcı ise bu üretilen besteyi güzel yorumlayan kişidir Petek Dinçöz biraz kendini dış görünüşü ve yarattığı sansasyonlarla göz önünde tutan bi kişi ancak Bülent Ersoy gerçekten zamannında bi'şeyler üretmiş üretilenleride yorumlaya bilmiş hem sanatçı hem şarkıcı nadir kişilerdendir .Ajdar için kuracağım iki kelime ise psikolojik vakka.Mustafa Topaloğlunun açıkçası kişiliği ve yaptığı şarkılarla Ajdardan biraz iyice olduğunu söyleyebilirim.İsmail YK ise tam hem sanatçı hem şarkıcılık kimliği yaratıyor yükselecek derken yaptığı beddualı bestesi+klibiyle ters tepkileri üstüne topladı.doğuş ise bazen güzel şarkılar tutturabiliyor.yazımıda gerçekten sanatçı diyebileceğim kişiler ise her yönleriyle SEZEN AKSU ve ORHAN GENCEBAYDIR. |
Yolculuk nereye, neler uğruna ölmeye; dört yanlızlıkla bir doğruyu götürmeye. |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 11/12/2006 : 12:17:46
|
Allah aşkına İsmail YK ve Doğuş gibi tiplere sanatçı olma yolunda ilerliyor demeyin, zira yanından bile geçemezler. Sanat bu kadar basit birşey değil... |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 11/12/2006 : 17:29:19
|
alıntı: Avaris tarafından yazılan:
alıntı: Dodo tarafından yazılan: Kim mi sanatçı?
"Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaskanı bile olabilirsiniz ama sanatci olamazsınız." Mustafa Kemal Atatürk
Kimmiş sanatçı? Bu yukarıdaki alıntıdan bunu anlayabilen var mı?
alıntı:
Bugün cinsiyetinden vazgeçen yarın vatanından vazgeçer.
Yavaş! Ortada belli bir fobi ya da önyargı olduğu belli de işi nefret kusma noktasına getirmeyelim. Milliyetçilik damarınız, beyninize giden tüm kanı çekmesin.
Bugün buzdolabı satan, yarın vatanını da satar... Bugün selam veren yarın kim bilir daha nelerini verir...
O sözde biraz fazla sivrilmişim, yeni farkettim. :) Mesajı fazla düşünmeden yazmışım onu da fark ettim. :D
-
alıntı: Hmm Bülent Ersoy'u cinsiyet değiştirdi diye beğenmiyorsun daha doğrusu "sanatçı" tabirine uygun görmüyorsun. Peki Michael Jackson için ne düşünüyorsunuz? Ona da, "Yok canım, ne sanatçısı, maymun o, şaklaban!" diyebilir misiniz bu kadar kolay? Sanmıyorum... Ama bırakın cinsiyetini değiştirmesini, siyah tenini beyaz yaptırmıştır... Milliyetçilik mi denmişti? Hmm... Yok abartmayalım.
Dip: Jackson'ın son olaylarını konumuz dışı tutuyorum. Dip 2: Bir tek Bülent Ersoy örneğine yorum yapıyor ve öne sürülen nedenleri değerlendiriyorum, ismi geçen diğer şahıslar için yorum yapmaya gerek yok. Dip 3: Şimdilik mesaj kısadır, gerekirse uzatılır.
Bülent Ersoy cinsel tercihinden öte, davranışlarıyla da sanatçı olmayı haketmiyor. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 11/12/2006 : 17:50:37
|
Oturup burda Bülent Ersoy'u fazla savunmak istemiyorum. Ama hani ismini verdiğin diğerlerinin yanında fazla sırıtıyor. Bugüne kadar 3-5 saçmalamasından başka çok faso bir hareketini görmedim, takip de etmiyorum gerçi ama kendisinin bir "popüler kültür" şarkıcısı olmadığı kesin.
Sanatçı kime denir, nedir, ne değildir ayrı bir tartışmak lazım önce. |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 11/12/2006 : 17:58:44
|
Sanatçı -> Sanat yapan insan (Sanat yapmanın şartı) -> Sanatından ve bazı değerlerden vazgeçmemek -> Değer -> Toplumsal, ahlaki vs. yönleriyle değer ->
Peki ya sizce, adı geçen kişiler bu değerlere sahip çıkıyorlar mı? |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|