AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Yeni çıkan Türk filmleri ve Türk Sineması
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 31/01/2007 :  22:17:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hollywood ile kıyasladığınızı zaten söylemiyorum. Ben yapılan işi söylüyorum. Bilim kurgu filmi çekmek masraflıdır. Paran yoksa çekmeyeceksin. Çekince ortaya saçma sapan şeyler çıkıyor. Onun dışında American Pie özentisi, iğrenç ötesi filmler de çıkmaya başladı son zamanlarda (Neşeli Gençlik ve Çılgın Dershane (İzlemedim; ama görüntülerinden ve fragmanından gördüğüm kadarıyla iğrenç filmler ikisi de.)). Türk sinemasının Hollywood'a benzemeye çalıştığının diğer bir örneği bu da. Bu nedenle Hollywood'dan bahsettim.

Türk sineması hakkındaki yorumlarımı takip edenler bilirler; çoğu filme karşı çıkmışımdır. Bunun en büyük nedeni de, birçok kişinin aksine, sinemamızı yanlış yolda görmemdir. Elbette arada güzel ve düzeyli filmler çıkıyor (Örneğin son zamanlarda çıkan İklimler ve Takva); ama genel gidişatı kurtarmaya yetmiyor ne yazık ki bunlar.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 01/02/2007 :  02:47:28  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Türk sineması elbette Hollywood ile kıyaslamak yersiz olur. Ancak 90lı yıllarda çıkan Eşkiya filmi Türk sineması için bir devrim niteliğinde oldu gibi görünüyor. Bu yıllarda sonrada gerçekten unutulmayacak ürünler piyasaya çıkıyor. Ancak bence Türk sinemasının sorunu sanki biraz senarist ve konu sıkıntısı gibi. Dikkat edilecek olursa piyasada muhakkak içeriği komedi olan filmler ağırlıklı olarak geziyor. (tam bizlere özğü :) ) Bugünlerde sinema salonlarına baktığımızda Maskeli beşler ırakta filminin gişe rekorlerı kırdığı görülmekte.

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 01/02/2007 :  16:03:12  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Anlatamıyorum sanırım derdimi. Ben hiçbir şekilde kıyaslama yapmıyorum burada. Ki zaten Hollywood sinemasını da pek sevmeyen biri olarak, niye kıyaslama yapayım ki? Ben Türk sinemasının Hollywood etkisi altına girdiğini, ona benzemeye çalıştığını söylüyorum.

Evet, Eşkiya bir devrim niteliğindeydi; ancak sonrasında devamı gelmedi bu başarının. Yanılmıyorsam, Eşkiya'nın yönetmeni, yeni bir film çekiyormuş. İnternette bilgiye rastlamadım; ama Oradaydım belgeselinde kendisi açıklamıştı. Yavuz Turgul'un filmlerinin ortalamanın çok üstünde olduğunu düşünürsek, filmi merakla beklemek için nedenlerimiz de artar.

Maskeli Beşler'in gişe rekorları kırması şaşırtıcı bir şey değil. Bu tarz "sıradan" filmleri dönem ortasında yayınlayıp özellikle öğrencilerden faydalanmaya çalışıyorlar. Çocukların da entellektüel birikimleri düşük olduğu için seçici olmuyorlar bu konuda. Yeter ki onları güldüren bir film olsun. Yoksa kaliteli olduğu için rekor kırmıyor film.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 02/02/2007 :  21:55:13  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

Anlatamıyorum sanırım derdimi. Ben hiçbir şekilde kıyaslama yapmıyorum burada. Ki zaten Hollywood sinemasını da pek sevmeyen biri olarak, niye kıyaslama yapayım ki? Ben Türk sinemasının Hollywood etkisi altına girdiğini, ona benzemeye çalıştığını söylüyorum.

Hocam bu ne sitem Yok zaten ben sana kıyaslama yapıyosun demedim.
alıntı:
Maskeli Beşler'in gişe rekorları kırması şaşırtıcı bir şey değil. Bu tarz "sıradan" filmleri dönem ortasında yayınlayıp özellikle öğrencilerden faydalanmaya çalışıyorlar. Çocukların da entellektüel birikimleri düşük olduğu için seçici olmuyorlar bu konuda. Yeter ki onları güldüren bir film olsun. Yoksa kaliteli olduğu için rekor kırmıyor film.

Bu filme gidenler taşa tutacaklar seni

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 03/02/2007 :  00:52:55  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İlk cümlenden öyle bir anlam çıkardım ben :)

Hakaret yok, kötü söz yok, niye taşlasınlar? :) He, benim entellektüel birikimim sağlamdır diyen bir çocuk çıkarsa ve bunu da kanıtlarsa, öpüp başıma koyarım :)

Tabii yanlış anlaşılmasın; filme giden herkese zevksiz demiyorum ben. Veya çocuk yerine de koymuyorum. Sadece izleyici sayısını asıl arttıran kesimin bunlar olduğunu söylüyorum. Kişisel görüşümdür tabii bu da; bir araştırmanın sonucu değil yani :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000