AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 matrix reloaded hakkında yorum yapmak isteyen??
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 18

nhu
Üye

Turkey
İleti 98

İletim - 23/07/2003 :  23:00:27  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sanırım felsefi göndermelere karşı çıkmak, hiç felsefi metin okumamakla bağlantılı. Felsefe; cevap vermez, sadece soru sorup işaretler yaratır. Ancak Matrix'i yeterli bulmadığımı söylemeliyim ki, insanlar soru işaretlerinden hoşlanmıyor ilkesini gözardı etmiş:) Her hangi bir felsefi düşünceyi ve ya filozofu merak edip algılamaya çalışmış olanlar biraz daha haz duymuşlardı bu filmden. Yoksa çene suyuna çorba ile hiçbir şey elde edilmez, farkına varmanın ve anlamanın hazzını ne yazık ki vermez. Hiç bir şey ile ilgilenmesek de müzikle bağlantılıyızdır, belki reçel kavanozuna tutsak olan sinek olma doğamızı daha iyi anlamamızı sağlar. Bu link ile ilgilenile baaari de mistik derinliğe girile:)) http://www.nusratfateh.com/
Sayfanın En Üstüne Git

Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412

İletim - 24/07/2003 :  01:52:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
offf offf
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 24/07/2003 :  03:04:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
nhu tarafından yazılan:
Felsefe; cevap vermez, sadece soru sorup işaretler yaratır

Hmm, o zaman sürekli "o neden?, peki bu neden?" diye sorup duran sinir bozucu(!) çocuklar en büyük filozoflar .

Doğru soru sormak felsefenin birinci adımı, bunu yanıtlamaya çalışmak veya yanıtlanabilirliğine bakmak ikinci adımıdır.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

nhu
Üye

Turkey
İleti 98

İletim - 24/07/2003 :  23:21:45  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Avaris tarafından yazılan:

alıntı:
nhu tarafından yazılan:
Felsefe; cevap vermez, sadece soru sorup işaretler yaratır

Doğru soru sormak felsefenin birinci adımı, bunu yanıtlamaya çalışmak veya yanıtlanabilirliğine bakmak ikinci adımıdır.

Teşekkür :)
Sayfanın En Üstüne Git

FRAGMASTER
Üye

Turkey
İleti 449

İletim - 07/08/2003 :  22:59:09  Bilgileri Göster  FRAGMASTER için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
ceyhunalyesil tarafından yazılan:

benim tepkim filmleri abartanlara alttların din mi kuracak gibi saçma saan iddaları dile getirenlere yoksa adam gibi filmi izliyenlere ardındanda ohh be güzelmiş iyiy eğlendim diyip matrix felsefesine dalmayanlara sözüm yok

ama sen arastırmadan adamların (yonetmen ve yapımcıların) kafalarının ıcındekılerınde ne oldugunu bılmeden boyle yorum yapıyorsun bence cunku adamların dusunuslerını fılımı yapıs tarzlarını nasıl bakıs acılarına sahıp olduklarını, fılmı yaparken ne kaygı tasıdıklarını bır arastırırsan sonucta fılmın sadece zevk ıcın ızlenılmeyecegını anlarsın kardes ama soyle bırsey var yapımcı cıkar soyler fılm hıcıbr nıtelık tasımıyor sadece aksıyon olması ıcın yaptık bence bu da yeterlı bır cevap degildir neye dayanarak adama guveneceksin ki?

ben fılmın felsefesıne karısmıyorum verdıgı mesajdan bahsedıyorum bu arada...

zaman gelir nefretin yerini sevgi alır...(ister inanın ister inanmayın!)

________the MASTER of FRAGS I'VE GOT!!________
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 18 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000