|
Yazar |
Konu  |
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 22/07/2003 : 23:16:15
|
onlar tarihi filmlerde dikkat ettiysen belgesel niyetine onlarıda ben zevk için izledim şimdi sen matrix i çağrıyla eş mi tutuyorsun yapma sakın matrix i abartanlara diyorum ben sadece bir film içinde yok bilmem ne felsefesi fln varmış diye uğraşmayın diyorum sadece bir filmi bu kadar abarttılar |
 |
|
FRAGMASTER
Üye

Turkey
İleti 449 |
İletim - 22/07/2003 : 23:53:59
|
alıntı: ceyhunalyesil tarafından yazılan:
onlar tarihi filmlerde dikkat ettiysen belgesel niyetine onlarıda ben zevk için izledim şimdi sen matrix i çağrıyla eş mi tutuyorsun yapma sakın matrix i abartanlara diyorum ben sadece bir film içinde yok bilmem ne felsefesi fln varmış diye uğraşmayın diyorum sadece bir filmi bu kadar abarttılar
BEN MATRIXI CAGRIYLA ES VEYA 10 emiri es falan tutmuyorum ayrica bir tez sabit bir fikir tarafindan savunuluyorsa belgesel sayilabilir yoksa ben bu konuyu boyle biliyorum der adam boyle belgesel cekiyorum oteki de ben konuyu boyle biliyorum boyle anlatirim olurdu o yuzden ıkısının de belgesel nıtelıgı yok ben cıkıp 11. emır dıye bır fılım cıkarsam bu da mı belgesel olacak hayır konu aynı ama fıkır farklı...
kardes bunu sadece bır elestrı olarak algıla zatı baska bırsey dııl(sonucta bız dusman dıılız sadece tartısıyoruz)ama bır 10 emırı bır cagrıyı zevk ıcın ızlıyorsan ve senı bu fılımler fıkırlerı hakkında bırseylere yoneltmıyorsa hayata daha farklı bır sekılde bakmanı tavsıye ederım(10 emır veya cagrı sadece bırer ornek bunlar cogaltılabılır...)
 |
|
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 23/07/2003 : 11:07:01
|
ya tabi düşman değiliz tartışıyoruz ama şimdi bak matrix in altında insanlar bir çok şey arıyor o aradıkları şeyler dediğin filmlerde var ama matrix sadece bir çorba sen şimdi bir filmi bu kadar abartanları haklı mı görüyorsun onu söyle ben o dediğim lafları sadece matrix te yoğunlaştırıyorum tüm filmler zevk için izlenmez kimisi bilgi kimisi bilmem ne iin izlenir ama matrix öle şeyler için değil zevk için izlenir bu olayı abarttılar millet bunun dininide çıkartır(starwars olayı)ben aşanlara kızıyorum olayı abartanlara sadece bir film matrix üstelik bazı sinema yorumcularından duyduğum kadarıylaki benim görüşümde o yönde sanatsal yönü fazla olmayan bir film ! belkide yapımcılar böyle tartışmamızı istiyordur hiç düşündünüz mü o bilmem ilginç terimleri zionu fln sırf millet bişey var sansında filmi izlesin diye koymuşlardır belkide asıl tartışmamız gereken bu neden çoğu kişi bu filmde aradığını bulamadı neden belkide koyacaklarını ilk filme koyduklarından neyse bizde abartmıyalım :) ama ben fikrimin arkasındayım matrix sadece zevk için izlenir abartılcak bir film değil (sen buna karşımısın sende söle ) |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 23/07/2003 : 17:50:08
|
Şimdi ben Ceyhun hocamla kafaya kafaya verip hayali bir dünya kurgulasak, sonra da bunu filme çeksek demek ki belgesel nitelikli olabiliyor... Hım, o zaman Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter v.b.'yi de bu gruba ekleyebilriz. Netice de iki kişinin hayal gücünün beyaz perdeye yansıması tüm bunlar. Ben onlarla aynı düşünceye sahip olmak zorunda değilim. Ama Çağrı, On Emir gibilerini kalkıp da hiç yaşanmamış ve -büyük ihtimalle- yaşanmamış bir olayı konu edinen Matrix ile aynı kefeye koyamazsınız. Matrix gibilerinin amacı daha çok pazarlanmak, daha çok izlenmek; kısaca ticaridir. Ömer Muhtar, Çağrı türü dini (ister İslam ister Hristiyanlık olsun) filmlerin temelinde insanların benliklerini canlı tutmak, tarihi günümüz insanına en iyi şekilde sunmak yatar. Hatta bir miktar misyonerlik ve ptopaganda bile vardır ki bunu en çok tarihi nitelikli filmlerde görebiliriz (Ör: Bu akşam TRT1'de yayınlanacak olan filmde denizaltında ölüm-kalım mücadelesi veren mürettebat gerçekte Amerikan değil, İngiliz askerleriydi) Oysa Matrix, kanımca fzla felsefe meraklısı birinin kendi sorularını modern bir biçimde sunma, cevapları vermeme ya da gizli tutma, birbiriyle bağıntılı-bağıntısız bir çok ilmi/düşünceyi de işin işine katarak "ne kadar çok soru işareti bırakırsan o kadar çok izlenirsin" mantığına dayalı ticari amaçlı bir film.
|
 |
|
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 23/07/2003 : 18:05:37
|
kısa yazsak artık mesajları anlaşılamadım galiba ben matrix i sadece zevk için izlemeniz gerektiği görüşündeyim 1 içinde başka şeyler aramanın gereksiz olduğu fikrindeyim 2 aslında yapılmış olan bu filmin sadece bir çorba olduğu (konu açısından)sanatsal yönden fazla bir zevk vermediğini düşünüyorum 3 benim tepkim filmleri abartanlara alttların din mi kuracak gibi saçma saan iddaları dile getirenlere yoksa adam gibi filmi izliyenlere ardındanda ohh be güzelmiş iyiy eğlendim diyip matrix felsefesine dalmayanlara sözüm yok |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|