|
Yazar |
Konu  |
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 18/12/2007 : 19:33:48
|
Mailime geldi bu yazı çok beğendim ve sizinle paylaşmak istedim.
DIŞ POLİTİKA Dışişleri Bakanlığı koltuğuna yeni oturan bakan ; bürokratları çağırmış ve "Bana, ülkelerin dış politika anlayışları hakkında bir rapor hazırlayın" demiş. İki gün sonra bir dosya getirmişler önüne. Bakmış,içinde tek bir yaprak ve üzerinde 10-15 satır yazı. Şaşırmış önce ve "Bu ne?" der gibi dudaklarını büzmüş, sonra okumuş.
"Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, farklı ülkelerden gelen bir turist grubu, bir dinlenme yerine giderek buz gibi kola ısmarlamışlar. Kolalar gelince bardaklarında birer karasinek olduğunu farketmişler. İNGİLİZ, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş. İSVEÇLİ, aynı bardakta yeni bir kola istemiş. FİNLANDİYALI, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş . RUS , kolayı sinekle birlikte içmiş. ÇİNLİ, sineği yemiş, kolayı içmemiş. YAHUDİ, sineği yakalayıp Çinli'ye satmış. JAPON, değerlendirilmek üzere, sineği Tokyo'ya göndermiş. YUNANLI, kolanın yarısını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş. NORVEÇLİ, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış . İRLANDALI, sineği ezip kolayla karıştırmış ve İngiliz'e içirmiş. AMERİKALI, 5 milyon dolarlık tazminat davası açmış. Arabistan hükümeti, özür dileyerek, 10 milyon dolar tazminat ödemiş. Bakan, bıyık altından gülerek rapordan hoşlandığını belirtmiş. "İyi, güzel de, bu turist grubunun içinde bizden biri yok muymuş?" diye sormadan edememiş. "Varmış efendim" diye cevaplandırmışlar. Bakan devam etmiş, "Peki, o zaman, O ne yapmış?". Bürokratlar biribirinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkıp, cevap vermiş, "TÜRK, olayı şiddetle kınamış."
|
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 18/12/2007 : 19:48:36
|
çok komiksin valla helal olsun |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
badboy83
Üye

Turkey
İleti 223 |
İletim - 18/12/2007 : 20:42:26
|
Gerçekten çok komik bir paylaşım,emeğine sağlık.. |
Vatan Sana Canım Feda Herşey Vatan İçin Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene... !!! ŞEHİTLER ÖLMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ !!! |
 |
|
t.j.
Üye

Turkey
İleti 563 |
İletim - 18/12/2007 : 21:12:38
|
Gerçekten çok komik, tebrikler. |
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 19/12/2007 : 10:22:51
|
Komik mi? Ben daha ziyade düşündürücü buldum. Güzel paylaşım. |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
kobebryant
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1597 |
İletim - 19/12/2007 : 11:41:09
|
komik we düşündürücü desek güzel paylasm |
" Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir "
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başlangıç: 20/05/2006
"Dünyada çok az sarışın kadın , sarı bir F430'a sahip olmanın vereceği hazzı verir..."
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|