AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Öğrencilik Hayatı
 Reklam Projesi için Yardımlar&Fikirler
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu   

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 23/02/2004 :  00:03:05  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar, yine sizden edebiyat ödevim için yardım istiyorum. Geçen sefer bayağı işe yaradı sağolun. Şimdiki konu ise bir reklam filmi. Ürün yok, konu yok, sınır yok... Herşey olabilir ama hem uzun sürmesi hem de 6 kişiye yetecek bir senaryo olması lazım. Ama aklımıza pek kaliteli şeyler gelmedi. Yardımcı olabilir misiniz? Fikirleriniz varsa lütfen paylaşın. Ne olabilir sizce?

thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577

İletim - 23/02/2004 :  01:49:12  Bilgileri Göster  thakki1 için bir ICQ İletisi Gönder  thakki1'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
üniversitedeki bir derte bitirme projemdi bu 8 kişi bir otel idaresini ele almıştık, bana reklam ve halkla ilişkiler bölümü düşmüştü, epeyce kapsamlı bir konu ama 6 kişiye az gelir diyorsan, şöyle bir fikirde verebilirim, herhangi bir okulun mesela özel bir üniversitenin tanıtımını yapabilirsin bu görev bölümüde 6 kişiye yeter, örneğin tepede bir genel koordinatör olur, arkasındada tanıtım koordinatörlerine görev dağıtımı yaparsın, kimi liselere yönelik bir çalışma yapar, kimi ailelere göre, tabi bununla birlikte verdiğin tanıtım yemekleri, otellerde konferanslar, kokteyller için filan birini görevlendirebilirsin, düşündükçe aklına yeni şeyler gelir sanırım bak bir fikir daha geldi şu an, tanıtım için slogan ve afiş planı konusunda bir elemanda olabilir

KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ,
MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR

ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ
PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ
ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...

GÖKTE TANRI YERDE BİZ..
YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ...
TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR!
FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR...
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 23/02/2004 :  23:39:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hocam sanırım yanlış anladın projeyi. Anlattığın şekilde olmayacak. Bildiğin televizyonlarda oynayan reklamlardan oynayacaz. 6 kişi oynayacak bir ürünü tanıtım amacı ile..
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 25/02/2004 :  16:10:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hocam valla tam senlik bir senaryom var. Geçen sene biz yapacaktık, olmadı. Herhalde idare eder. Gelistirilmis versiyonu da var ama henüz yazmadigimizdan (pek yazilacak gibi de görünmüyor) buraya aktaramiyorum.

Metriks Sinema Salonu Reklamı

Sahne-1

Sinema salonunda iki kişi oturmaktadır. Kamera ikisini de bel hizasından yukarıya alacak şekilde sabit olarak yerleştirilmiştir. Ekranda görülen diğer koltuklarda da insanlar vardır ama net olarak seçilmezler. Kamera Ender Cansın ve Mahirheus’a odaklanmıştır. Diğerlerinin zaten tüm vücutları görünmez (Sağdaki ve soldaki adamlarım omzu, arkadakilerin ayakları gibi) Ender ve Mahir kameranın biraz üzerinden perdeye bakmaktadırlar (İzleyici onların sinema perdesine baktıklarını anlamalı) Diğer insanlar karanlıkta kalmalarına karşın Ender ve Mahir aydınlatılmışlardır (Fazla parlak olmayan beyaz ışık) Ellerine patlamış mısır paketleri vardır. Paketleri bel hizasında sabit tutarlar, ayrıca kamera paketlerin üst yarısını çeker, alt taraflar ekranın dışında kalır.Filmin görüntüsünün değiştiği hissi uyandırmak amacıyla sinema olduğu daha inandırıcı olsun diye odanın rengi değişir. Beyaz, kırmızı, mavi v.b. olur. Bun sinevizyondan tek renkli ekranlar göstererek sağlayabiliriz. Bu sırada arka plandan filmden sesler gelmektedir (Sesler reklam başladıktan sahne-1’in sonuna kadar devam eder)
_ Mr. Andersson…
_ Ooo. Morpheus bak şu gelenlere…
_ Bunlar bizim Ajan Simith ile Ajan Pohaça değil mi? (silah sesleri, kiaaa huraa yandım anam efektlari)

Sahne-2

Ender ve Mahir sinemadan çıkmışlardır. Kamera çıktıklarını göstermez, sadece sinemanın kapısının önünde gösterir (Okulun WC tarafındaki geniş kapısı ya da Dora Sinema’nın önü) İkisi yan yana durmaktadırlar. Filmin etkisinde kalmış boş bakışlar ile kameranın gerisinde bir yerlere bakmaktadırlar. Arka planda, kapıya yapıştırılmış bir “Metrix” afişi durmaktadır. Ender donuk bir sesle:
_ Mahir abi ne heyecanlı filmdi be…
Mahir bakışlarını boşluktan ayırmadan cevap verir:
_Harbi öyleydi… Hadi artık gidelim.

Mahirheus ve Ender Cansın birer güneş gözlüğü çıkarırlar. Kamera değişir. Yakın plandan Mahirheus’un ellerini çeker. Mahir, çıkardığı güneş gözlüğünün ayaklarını (Artık ne zımbırtı ise, ben ayak dedim – Kol da denebilir, ya da kulaklık) açmaktadır.

Kamera tekrardan değişir. Bu sefer suratlarını çeker. İkili gözlüklerini takmaktadırlar. Kamera zoom out yapar. İkisi de Matrixvari siyah giysiler içerisindedirler (Siyah giysi bulmak sorun olacak) Şaşkınlık ile önce kendi elbiselerine, sonra da birbirlerine bakarlar. Mahirheus:
_ La n’oliii?
Bir ses duyulur:
_ Mr. Ender Cansın… (Andersson’dan geliyor) (Altyazı: Bay Ender Cansın…)
Kamera ikilinin durduğu taraftan binanın basketbol sahası tarafındaki köşesini çeker. Ajan köşeden yavaş yavaş çıkar. Sağ elinde silah taşımaktadır.

Ender ve Mahir ajana bakarlar. Aralarında uzak sayılabilecek bir mesafe vardır. Kamera tekrardan ajanı çeker:
_ I have been waiting for you… (Altyazı: Sizi bekliyordum)

Ajan silahını doğrultur. Kamera ajanın sırtı ile Cansun ve Mahirheus’u alacak açıya geçer. Silah patlaması duyulur.

Sahne-3

Kamera ikiliyi çeker. Mahir:
_ Ahan da mermi geliyor, kaç olum kaç… (Bu arada kameranın arkasından ileride bir noktaya – mermiye- bakmaktadırlar)
Ender Cansın kaçmaz, Mahirheus ekranın dışına kaçar. Ender:
_ Mahirheus, kaçmana gerek yok…
Ender sağ elini “dur” anlamında ileriye uzatır.
(Mermi görüşü) İleride Ender, kameraman koşarak yaklaşmaktadır.
(Ender) Sağ eli ileride:
_ Dur lan, dursana…
(Mermi görüşü) Kameraman hızla Ender’e yaklaşmaktadır.
(Ender) İki elini de ileriye uzatır. Yüzünde korku ifadeleri belirir. Dizlerini hafifçe bükerek:
_ Durmuyoooor… Ama filmde böyle olmuyordu.. Ula duuuur…
(Mermi görüşü) Kamera hızla yaklaşır, Ender ekranı kaplar ve kamera Ender’e çarpar…

Sahne-4

Kamera Ender’i yandan çeker. Ender geriye doğru sıçara ve kapıya çarpar, yere düşer. Kamera yerde yatan Ender’in hizasına bir miktar yaklaşır.

Ajan Ender’in yanına gelir. Sadece ayakları görünmektedir. Eğilir, eliyle Ender’in boynunun yoklar (Şah damarından nabzını kontrol eder gibi) Ajan:
_ Görev tamam…
Geri döner ve gider. Kamera yerde yatan Ender’in yüzüne yaklaşır ve Ender’in kapalı olan gözleri açılır…

Sahne-5 (Tanıtım bölümü)

Metriks CD’si bir masanın üzerindedir. Arka planda biri konuşur:
_ Metrix Sinema Salonu… Filmlerin etkisinde kalacaksınız…
~SON~
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/02/2004 :  17:41:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Saol Hassooo bayağı yazmışsın eline sağlık. Ben şimdi bu projeyi arkadaşlarla konuşayım güzel baya
Sayfanın En Üstüne Git

Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412

İletim - 26/02/2004 :  20:38:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
dün milliyette bir yorumcu şöyle yazmıştı "tam 83 ülke gezdim hiç birinin televizyonunda boru reklamı görmedim"bence o reklamı yapabilirsin
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000