AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunsitesi.com Yönetim
 Önerileriniz & Eleştirileriniz
 oyunal.com ... Olabilir mi dersiniz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

dark75
Yeni Üye

Turkey
İleti 0

İletim - 03/05/2008 :  19:50:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yıllardır pc oyunları oynarım, bu aralar son favorim ise Doom3. Ayrıca arkadaşlar sizinle paylaşmak isterim ki bu zamana kadar bandrolsüz hiçbir oyun almadım, bırakın almayı evime dahi sokmadım. Hepinize de tavsiye ederim, hem oyun fiyatlarının abartı rakamlar olmadığı ortada. Yalnız asıl kafama takılan ve size sormak istediğim ayrıca fikirlerinizi almak istediğim bir nokta var, oyunal.com un linkini oyunsitesinden gördüm. e malum oyunsitesi.com'a olan bağlılığımız. Ama asıl kafama takılan online satış konusunda ne kadar güvenebilirim? Ben hep gidip elimle seçip almışımdır. Artık herşey değişti ama yine de bende değişebilirim belki :) Siteyi inceledim, iç açıcı, ürünler çok güncel ve oyunların anlatımı "cuk" diye oturan türden.Bilemiyorum, online satıştan almak işi hem daha karlı hem de daha pratik geldi. Deneyimlerinizi ve bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Ne dersiniz?

HER DURUMDA METAL!!!

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 03/05/2008 :  20:18:20  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Benim tek tavsiyem daha fazla çeşit olması yönünde. Çünkü gördüğüm oyunların çoğu büyük alışveriş merkezlerine giderek rahat bir çekilde bulunabilir oyunlar, bir fark mutlaka olmalı. Bunu da yeni çıkan oyunlar ve klasiklere daha fazla önem verilmesi ile sağlanacağını düşünüyorum. Ayrıca konu sahibi arkadaş gibi forumda okur olmasını tercih edenlerin daha aktif olmasını rica ediyorum.

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git

dark75
Yeni Üye

Turkey
İleti 0

İletim - 03/05/2008 :  20:29:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sevgili bkkazaz arkadaşım, açıkcası şüphelerime bu kadar hızlı ve kesin birinden yanıt beklemiyordum :) Öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. Güvenlik konusunda sana kesinlikle katılıyorum, ülkemizde ne yazık ki herşey turkish:) Aslında türk milleti olarak herşeyin illegal yönünü seçtiğimiz için bu korkularım var. (Sözüm meclis dışarı) Oyunsitesi.com'a olan güvenimden zaten bahsetmiştim, ayrıca oyunal.com'u da oyunsitesi.com kurucusunun yapması benim için ek + olarak hanenize yazılmıştır:) Muhtemelen bu yolu tercih edeceğim ama beni oyunsitesi.com'a nasıl bağladıysan oyunal.com'a da öyle bağlamanı bekliyorum:) E artık orasını da sen çöz:) Sevgiyle kalın. Bu arada sorularım bitmeyecek :)

HER DURUMDA METAL!!!
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 03/05/2008 :  20:30:20  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sevgili patronumuz Kaan'ın, oyun üzerine site zincirleri yapma rüyası hızla devam ediyor. :P

Şaka bir yana, güzel bir konu olmuş. Oyunal.com 'un reklamından ziyade, orijinal konusuna değinmek lazımdı. Bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere "oyun sektörü" inanılmaz bir ivme kazandı ve pek de duracak gibi gözükmüyor. Özellikle son çıkan GTA IV'ün 100 milyon dolar gibi bir bütçeye sahip olması, işin ciddiyetini pek çok kişiye gösterecektir, zira bu rakam birçok Hollywood filmi bütçesinden bile yüksek.

Ülkemizde eskilere göre değişen bir şey de, oyun ve orijinal kavramlarının yol alması. Eskiden adım başı her köşede bir "korsan cd"ci bulabilirken, artık ücra köşelerde saklanarak satış yapıyorlar belki de yapamıyorlar.

Bunun birkaç iyi yanı var.

1- Kayıtsız ekonomiye para gitmiyor.
2- Haksız kazanç sağlayan insanlara para kazandırılmıyor. (ki korsan yazılım paralarının nerelere gittiği büyük bir soru işaretidir)
3- Orijinal yazılım pazarı büyüdükçe, ülkeye giren firmalar artıyor, rekabet artıyor; veya ülkedeki pazar büyüdüğü için daha çeşitli yelpazedeki ürünler, daha uygun fiyatlara çekilebiliyor.
4- Yerli teşebbüsler de bu işe girmeye cesaret etmeye başlıyor.

Aynı zamanda orijinal oyun almanın yazılımsal olarak da rahatlığı tartışılmaz. Size özel seri numarası, kurulduğu vakit sorunsuz açılabilen sistemi, anında güncelleme imkânınız ve hatta oyunu İnternet üzerinden kayıtlayarak Online oynama şansını edinebilmeniz.

Orijinal oyunların en büyük sıkıntısı, elbette fiyatlarıdır. Açıkçası ben bilgisayarım nedeniyle doğru dürüst 3-4 senedir oyun oynayamıyorum. Ama ne zaman ucuzlamış bir oyun görsem şu cümleyi kurarım: "Ah ya bilgisayar çalıştırsa alırdım şunu şimdi mis gibi". Demek istediğim orijinal oyun almak artık çok lüks değil. Hele ki bilmem kaç taksitli imkânlarla aylık 4-5 YTL'ye orijinal bir ürün almış oluyorsunuz. Yıllarca emek sarfedilmiş bir "eser" için bence makul. "Vermem abi ben o parayı ona, giderim alırım kopyasını" deyip de üzerine sigara yakan birini mesela gördüğümüz yerde kovalayabiliriz. Çünkü "sigara" almaya gelince o parayı verebiliyor, ama iş bu tarafa gelince ı-ıh...

Velhasıl, bu kadar konuştuktan sonra haydi gençler Oyunal.com 'a kampanyası yapsam iyi olacak kapanış için :)

Esen kalın.
Sayfanın En Üstüne Git

Miki_Miki
Yeni Üye

Turkey
İleti 1

İletim - 03/05/2008 :  20:41:34  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kim bilir daha neler öğrenicem... Vay be

Su Perisi
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912

İletim - 03/05/2008 :  21:02:48  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
ühüüüü fiş almayı unutuyorum

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000