| Yazar |
Konu  |
|
Karakartal312
Üye

Turkey
İleti 296 |
İletim - 28/05/2008 : 00:20:23
|
Türk futbolunun tribün tarihinde bir devir kapandı...
Birçok maçta tezahüratlarıyla takımı ateşleyen, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile oynanan maçın kazanılmasında büyük rol oynarken, stadı inletip ses rekoru kıran, birçok rakip takımın taraftarlarının kıskandığı Çarşı Grubu şok bir kararla kendini feshetti. Grup lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın Beşiktaş'ın önüne geçtiği için böyle bir karar aldıklarını söyledi.
Coşkusu, tezahüratları ve takımına verdiği destekle dünya çapında ün yapan Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı', kendini feshettiğini açıkladı.
Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Çarşı grubu için yapılan 'Asi Ruh' belgelisinin galasında konuşan, grubun lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın kendini feshettiğini ve artık 'Çarşı' diye bir grup olmadığını açıkladı.
Çarşı'nın Beşiktaş Kulübü'nün önüne geçtiği eleştirilerinden yakınan Markaryan, hiç bir şeyin Beşiktaş'ın üstünde olamayacağını ve kulübe zarar vermemek adına böyle bir karar aldıklarını açıkladı.
Galada Çarşı grubuna tarihi boyunca önderlik yapmış kişiler kürsüye davet edilirken, karar açıklandıktan sonra salondan tepki sesleri ve karara itirazlar yükselmesi dikkat çekti.
Beşiktaş ve Türk futbolu adına en önemli tribün gruplarından olan Çarşı'nın, isim değiştirip değiştirmeyeceği ya da tavrının ne olacağı önümüzdeki günlerde bir hayli konuşulacağa benziyor.
Alen Markaryan'ın veda niteliğindeki yazısı, forzabesiktas.com adlı taraftar sitesinde yayınlandı. ÇARŞI Grubu adına duygu yüklü bir yazı yazan Alen Markaryan'ın satırları şöyle;
Çeşitli badirelerin, sayısız hüzünlerin ve nice sevinçlerin dışa vurumudur bu film.
Aslında bu film, bir hayatın yollara nasıl aktığının bir belgeselidir de...
Gönül isterdi ki şampiyonlukla kucaklaşılmış bir senede bacak bacak üstüne ataraktan "inanın çocuklar başardık" şarkılarını söyleyerekten ve de şöyle 32 dişimizle gülerekten bir fotoğraf karesinde olalım.
Lakin, çok sakin bir şekilde söyleyelim ki; Beşiktaş Camiası'nı o fotoğraf karesinde buluşturmak istemeyen güçler var.
Amatör ruh, profesyonel düşünce içinde hazırlanmış bu filmde belki birşeyler hissedeceksiniz.
Kıpır kıpır olan yanınıza kulak verin. Çünkü o yanınız size mutlu bir fotoğraf karesinin adresini söyleyecektir.
Beşiktaş'ı yaşamak, Çarşı'yı hissetmek, tutkunlarına bir peri masalı gibidir.
Dinleyenlerine bir zamk gibi yapışan bu aşk yaşayanlarına neler eylemektedir?
Hiç düşündünüz mü?
Devamlı sırtında kamburla dolaşan, ama negatif ama pozitif mutlaka eleştirilen, her daim içine çomak sokulan, dudak dudağa bile hayalken, göz göze sevişmelerine bile ferman çıkartılan bu coğrafyayı...
Hiç düşündünüz mü?
Bağırıyorken de, bağırmıyorken de her şekilde her dönemde para alıyorlar düye suçlanan, seviyesiz muhabbetlerin odak noktası bu haritanın ızdıraplarını hiç düşündünüz mü?
Ve siz "karşı" olmak ne demektir bilir misiniz?
Düşünün bakalım.
Tam 1,5 saatiniz var.
Mahallenin hep kötü çocuğuyduk.
Hep içimizden, gönlümüzden birşeyler katmaya çalıştık.
Ama yalnızca çalıştık.
Zaman denilen amansız girdapla hep dalga geçtik.
Zamanın tümünü Beşiktaş'la geçiren bu kitlenin ne yaptığını "zaman" bile anlayamazdı eminiz.
İyi, kötü, güzel, çirkin, farklı, ayrıcalıklı, hit ve hep bir numara birçok imzamız oldu.
Her şeyi Beşiktaş için yaptığımıza kalıbımızı basardık.
Hala da basarız.
Lakin bunları yaparken, galiba sanırım zannediyorum ve hissediyorum ki zarar veriyormuşuz.
Şanlı, şerefli camiamızı rahatsız etmeye başladığımızı hissettik sanki. Biz fazlaysak, biz birilerinin adamıysak, biz Beşiktaş'sız bir hayat yaşamaya başlamışsak ve biz zarar veriyorsak hemen gidebilirdik.
Herşey Beşiktaş için değil miydi?
Aslında herşey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı.
Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki...
24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki?
Ve biz nereye gidiyorduk?
Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı.
Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, masket takmış bir sürü insan atıp tutuyor...
Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden.
Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum:
"Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"
İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı...
Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki...
Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?
Neyse... İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım.
Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin.
Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz. ÇARŞI |
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ! |
|
|
kobebryant
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1597 |
İletim - 28/05/2008 : 14:05:40
|
| Gerçekten kötü bir son olmuş. Fenerbahçe'li olmama rağmen takdir etmişimdir Çarşı'yı onlar kadar yürekli taraftar grubu çok az vardır. Keşke bırakmasalardı demek çok sıradan bir yaklaşım olur. Bir bildikleri var ki yapmışlar böyle birşeyi. Ama yine de insanın keşke bırakmasalardı diyesi de gelmiyor değil. |
" Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir "
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başlangıç: 20/05/2006
"Dünyada çok az sarışın kadın , sarı bir F430'a sahip olmanın vereceği hazzı verir..."
|
 |
|
|
sdal188
Üye

Turkey
İleti 292 |
İletim - 28/05/2008 : 16:14:51
|
| İşte böyle bir taraftarı varken beşiktaş futbolcuları onları haketmeyecek herşeyi yaptı. Karakartal312 nin de dediği gibi gerçekten tribün tarihinde bir devir kapandı.Türkiye ligine zevk getirdiği için çarşı taraftar grubuna çok teşekkür ediyorum.Her ne kadar isim ve fiilen kapanmış olsalar da her zaman beşiktaş'ın yanında olacaklarından eminim. Herşeyini takımına adayan böyle bir taraftar grubu bir daha zor oluşur. Beşiktaş futbolcularının unutturduğu Beşiktaş ruhunu bizlere her seferinde hatırlattığı için ayrıca ÇARŞI taraftar grubumuza teşekkür ediyorum.ÇARŞI gider yerine başka bir grup gelir bizdeki bu Beşiktaş sevgisi hiçbir yere gitmez. |
KARTAL GOL GOL GOL!
|
 |
|
|
FearOfThEDarK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 970 |
İletim - 28/05/2008 : 18:42:09
|
| Bu devir zor kapanır daha doğrusu kapanmaz,zamanında aziz yıldırım'da istifa etmiş geri dönmüştür şahsım adına söylüyorum;bence çarşı baskılara dayanamayıp geri dönecektir.isterseniz BJK TV'ye bakın ve altyazıları okuyun göreceksiniz... |
OyunSitesi- Yazar
Taze Kan (: |
 |
|
|
kobebryant
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1597 |
İletim - 28/05/2008 : 19:27:18
|
Bir aradaşımın nickini paylaşıyorum sizlerle :
"Çarşı sadece bir isim değil bir ruhtur. Ve o ruh hiç kaybolmaz. Aslolan ismimiz değil,RUHUMUZDUR! Hepimiz BEŞİKTAŞLIYIZ!"
Bence de taraftardaki bu Çarşı ruhu çok uzun süre geçipte Çarşı geri dönmese bile bitmez. |
" Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir "
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başlangıç: 20/05/2006
"Dünyada çok az sarışın kadın , sarı bir F430'a sahip olmanın vereceği hazzı verir..."
|
 |
|
|
sdal188
Üye

Turkey
İleti 292 |
İletim - 28/05/2008 : 19:31:00
|
| Bana da öyle geliyor fear..Ama takım haketmiyor ki.. |
KARTAL GOL GOL GOL!