|
Yazar |
Konu  |
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 19/06/2008 : 11:00:22
|
Bir reklamın izlenebilir olması faydalı mıdır?Ben o reklamı izledim neye faydası oldu benim üzerimde engin bilgi birikimi mi yaratt?Sadece hoşuma gitti diyorum.Yoksa milliyetçi duygular üzerinden kar yapmaktan başka bir amacı yok.Yani siz reklamı milli takımlar ana sponsoru diye yapacağınıza o ibareyi koymadan yapınca n'oluyor?Direk popüler birşeyin üzerinden kar yapmak için yoksa futbolcular reklamdan mı ateşleniyor? |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 19/06/2008 : 14:57:49
|
olabilir o da bi ihtimal |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 19/06/2008 : 15:33:40
|
Şöyle bakın biraz da; Sizin milliyetçilik duygularınız alet ederek kendi isimlerini aklınızın bir köşesine kazımaya çalışıyorlar ve herkes de gayet doğal birşeyiş gibi karşılıyor. Burada amaçları Millî Takımı yüreklendirmek, halkı takıma desteğe çağırmak, başarılara inandırmak gibi gözükse de böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.
Ha niyetleri oysa buradan davet ediyorum:(sanki çok kalleyecekler!! :D ) Lütfen reklamın sonuna başına firmanızın, markanızı, organizasyonunuz vs ismini eklemeyin.
Bir yerden alıntı yapmak istiyorum; aslında elimle tek tek yazıyorum. Başığı ben atıyorum, yazar değil:''Türkiye'de Milli Duygular''
... Ben de diyorum ki, Londra'daki maçlara gitmemek lazım!.. Yoksa, orada bir galibiyet alsak, İstanbul sokaklarında atılan tabancalarla birçok insan 'delikdeşik' olacaktır. Peki ya, Milli Takım futbolcularına verilen milyarlarca liralık prime ne demeli?.. Hem ''vatan, millet'' için oynayacaksın, hem de, bir emekçinin yaşamı boyunca göremeyeceği parayı birkaç maçta toparalayacaksın... Oh! Vatan sağolsun... Beşiktaşlı Alpay, Londra'nın Milli Takım futbolcuları için iyi bir pazar şansı olduğunu söylüyor.
Milletin formasıyla kendini pazarlamaktan daha utanç verici ne olabilr?.. Madem ki, bu bir milli sorundur, o halde prim olarak aldıkları tüm paraları 'yardımsız' kulüplere versinler.. Ve de, Londra'da oynayacakları maçlardan hiçbir prim almayacaklarını beyan etsinler. Ayrıca her futbolcu, milli forma altında satış olamayacağını açıklayarak, alacakları transfer tekliflerini asla değerlendirmeyecekleri konusunda söz versinler. Bütün bunlar elbette olmaz.. İşte, kapitalist düzende ''milli'' sözcüğünün gerçek yüzü!!
------------------
Yazı eski olduğu için örneğimiz Alpay Özalan, Londra'daki maçı da tahmin ediyorsunuzdur.
Şimdi ben soruyorum: Kaçınızın annesi babası devlet memuru ya da az gelirli( niye ya da diyorsam, zaten devlet memuru=az gelirli) ? Benim babam 23 yıldır öğretmen ve ben Fatih Terim'i her gördüğümde aklıma bunlar geliyor; milliyetçilik duygularının kirletilmesi, milli duygularına kapılıp insanların boşluğa sürüklenmesi... |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 19/06/2008 : 15:46:04
|
... |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 20/06/2008 : 02:38:21
|
Reklam konusuna dikkat eden biri olarak diyorum ki hepsi oldukça kötü reklamlar.. Hele Turco beni benden aldı.. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|