@Merula_Alba; O zaman tiki gençlik diye tabir ettiğimiz arkadaşlarımız beyinlerini yeterli derecede kullanamıyor Bu tip yazımı en çok msn ve cep mesajlarında görüyoruz ve nefret ediyorum.Yani iki harfi eksik yazınca insanlar kendilerini çağa ayak uydurmuş modern insanlar olarak görüyorlar(lütfen herkes üzerine alınmasın).Dilimi seviyorum ve elimden geldiğincede kullanmaya,yabancı kelimeleride kullanmamaya çalışıyorum. Konuyu saptırabilecek bir mesaj oldu lütfen başka mecralara kaymayalım
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
Haklısın konuyu saptırabilecek bir mesaj olmuş. Algıda tamamlama mı, diye sordum. Sen, "tiki gençlik" -bu ne anlama geliyor, onu anlamadım :)- diye adlandırılan arkadaşların beyinlerini yeterli derecede kullanamadığı ile algıda tamamlama arasında nasıl bir bağlantı kurdun, onu da anlamadım :) Algılama problemim mi var acaba :) Algıda tamamlama, her insan beyninde olan bir şey. Zekanın ileri veya geri oluşuyla alakalı değil.
Ayrıca burada bahsedilen olay msn de kullanılan dilden farklı. Kelimeler eksik yazılmıyor ya da kısaltılmıyor. Sadece kelimenin içindeki harflerin yerleri değiştiriliyor. Buna rağmen insan beyni, bunu sanki doğru yazılmış gibi algılayıp rahatlıkla okuyabiliyor. Zaten bu da bilimsel bir araştırma. Cambridge Üniveristesi'nde yapılmış. Ben de şunu merak edip sormuştum: Beyindeki bu işleve psikolojide algıda tamamlama mı deniyordu?
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
@Merula_Alba; O zaman tiki gençlik diye tabir ettiğimiz arkadaşlarımız beyinlerini yeterli derecede kullanamıyor Bu tip yazımı en çok msn ve cep mesajlarında görüyoruz ve nefret ediyorum.Yani iki harfi eksik yazınca insanlar kendilerini çağa ayak uydurmuş modern insanlar olarak görüyorlar(lütfen herkes üzerine alınmasın).Dilimi seviyorum ve elimden geldiğincede kullanmaya,yabancı kelimeleride kullanmamaya çalışıyorum. Konuyu saptırabilecek bir mesaj oldu lütfen başka mecralara kaymayalım
Telefonda kısaltınca daha az kontör gidiyor be hocam. O yüzden yani :).