|
Yazar |
Konu  |
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 26/02/2006 : 12:57:52
|
alıntı: Merula_Alba tarafından yazılan:
Haklısın konuyu saptırabilecek bir mesaj olmuş. Algıda tamamlama mı, diye sordum. Sen, "tiki gençlik" -bu ne anlama geliyor, onu anlamadım :)- diye adlandırılan arkadaşların beyinlerini yeterli derecede kullanamadığı ile algıda tamamlama arasında nasıl bir bağlantı kurdun, onu da anlamadım :) Algılama problemim mi var acaba :) Algıda tamamlama, her insan beyninde olan bir şey. Zekanın ileri veya geri oluşuyla alakalı değil.
Ayrıca burada bahsedilen olay msn de kullanılan dilden farklı. Kelimeler eksik yazılmıyor ya da kısaltılmıyor. Sadece kelimenin içindeki harflerin yerleri değiştiriliyor. Buna rağmen insan beyni, bunu sanki doğru yazılmış gibi algılayıp rahatlıkla okuyabiliyor. Zaten bu da bilimsel bir araştırma. Cambridge Üniveristesi'nde yapılmış. Ben de şunu merak edip sormuştum: Beyindeki bu işleve psikolojide algıda tamamlama mı deniyordu?
Valla hocam o saatte hemen herşeyi birbirine bağlayabilecek haldeydim.Bu kadarla kurtulduğunuza şükredin @major; Ben öyle yazamıyorum be hocam içim bi garip oluyo sonra yazdığıma bakınca bu ne ya falan diyorum,varsın 1-2 kontör fazla gitsin.Genede elimden geldiğince düzgün yazmaya çalışıyorum |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 26/02/2006 : 14:18:47
|
Turgay hocam, sen bir de bizim mesajları gör. Neredeyse forumda yazdığımız gibi yazacağız orada da. De, da; mi, mu ekleri falan ayrı :) Ama senin dediğin gibi, yanlış yazdığımızda biz de kendimizi rahat hissetmiyoruz, direkt düzeltiyoruz. İnsan bile bile yanlış yapıp nasıl rahat olabilir ki :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373 |
İletim - 26/02/2006 : 16:09:44
|
insan bildiği kelimeleri bilinç altında tamemen okumadan hemen algılıyor ama bilmediğinz bi kelimede garanti veririmki bu gerçekleşmez  |
Member Since ~ 2004
God is busy, May i help u? :)
|
 |
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 26/02/2006 : 19:43:23
|
alıntı: tarafından yazılan:
Turgay hocam, sen bir de bizim mesajları gör. Neredeyse forumda yazdığımız gibi yazacağız orada da. De, da; mi, mu ekleri falan ayrı :) Ama senin dediğin gibi, yanlış yazdığımızda biz de kendimizi rahat hissetmiyoruz, direkt düzeltiyoruz. İnsan bile bile yanlış yapıp nasıl rahat olabilir ki :)
Tamamen katılıyorum |KRONDOR| hocam.Msn'de biri bir şey yazıyor,ben daha cevap yazana kadar adam kaptırmış gitmiş ya bi dur diyorum,şu sesli harfleri yazsan ne olur?Böyle daha rahat oluyormuş.Örneğin; N'aber=nbr Bye=by(hadi neyse diycem ama bir 'e' fazla yazsan ne olur ltf=lüten snr ar bn ltfn=Sonra Ara Beni Lütfen(Bu ne abi ya) |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 27/02/2006 : 21:19:26
|
ben de okdum çok gzüel di hyaret eittm |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|