AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 Medieval 2 Total War Konuşalım
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 07/08/2008 :  01:36:35  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kolay kolay kabul etmezler zaten.

Moğolların tam olarak ne zaman geldiğini bende bilmiyorum, fakat oyun başladıktan 50 - 60 turn sonra geliyor heralde...

Afrika da Mısır ve çevresi çok iyi ticaret getiriyor. Özellikle Alexandria mükemmel bir ticaret merkezi. Antioch ( Süriye ) ve Constantinople ( Şiddetle kınıyorum )

İşte Kingdoms dan bahsediyorum bende. Aynı şeylerden bahsediyoruz =))

Evet oyun sağlam pc istiyor, şansın yok o zaman =).

Oyunda sana tavsiyem zaten öyle küçük devleti yıkma direk, bir köşede pustur. İşe yarıyo vergiye de bağla, artı gelir olsun =))

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 07/08/2008 :  09:36:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bir de bazı adamlar şehirlerin 10000 florin getirdiğini falan söylüyor, tabi en yüksek değer olarak. Mesela Antioch'da adam 8000'den aşağı olmaz diyor. Aynı şeyi Caen, Antwerp, Bruges için de söylediklerinde deliriyorum. O şehirler elimde ve tüm binalar yapılı olmasına rağmen 5000 getiriyorlar. Keza Edinburgh, York, Londra, Notthingam da öyle.

Bunun ayrı bir sırrı mı var? Binaları hangi sırayla yaptığımız da mı önemli? Dediğim gibi her türlü bina yapılır ve 'Huge City' .

Ne yak mektubun ucunu
Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir
Zarfı kapatırken yalnız
Kuytu dudaklarını çokça değdir

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021

İletim - 07/08/2008 :  10:19:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
valla bende günlerdir bu oyunla yatıp kalkıyorum.eğer oyunal.com'da oyunu bulursam zman kaybetmeden almayı düşünüyorum.videoları izlemek kesinlikle zevkli olacak.

umutunda yukarıda sorduğu gibi bina yapımlarından belirli bir sıra varmı.mese şehirlerimden bir tanesinde daha önceden her çeşit asker çıkartırken bir süre sonra tüm askeri birlikler yok oluyor.sadece rahip mancınık yapabiliyorum.

birde oyundan istediğimiz bir bölgeye kendimiz kale kurabiliyoruz diye duymuştum.doğrumudur yoksa benmi yanlış duydum?

Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...

İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete.
Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte...
Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken...
Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.

william shakespeare
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 07/08/2008 :  10:38:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyunda Rome:TW den farklı olarak yerleşimler 2 çeşit. Bir yerleşim 'settlement' diyelim 2 çeşit olabilir. Ya kaledir, ya da şehir. Şehirleri ticari açıdan büyük gelirler getirir. Kaleler ise önemli noktalarda bulunursa dahaa iyidir.
Yani para için şehir, asker için kale yapmalısın. Kaleleri genellikle kritik noktalara koy. Oyunun ilerleyen zamanlarında sınırların genişler ve o nokta önemini kaybeder onu şehire çevirip para getirmesini sağlayabilirsin. Sanırım sen farkında olmadan öyle yapmışsın.

Kaleden geliştirdiğin teknolojiye göre askerler çıkarken şehirlerden sadee milis güçler çıkar. Ayrıca şehirlerde duran milis güçlerin bakımı bedavadır. Yani şehirlerinde kaleden çıkan gerçek askerler yerine milis güçler bulundur.

Birazdan oyuna girersem birkaç resimle daha iyi anlatmaya çalışacağım.

Bu arada kale kurulmasından bahsetmişsin. O yerleşim olmayan askeri üstür. Bir aile üyesi kale ve gözcü kuleleri kurabilir. Bir aile üyesinin olduğu orduyla ilerlerken 'next turn' tuşunun oralarda bir tuşa basarak herhangi bir yere kale kurabilirsin. Böyle oradan düşman gelmesini bekliyorsan önlemini almış olursun. Tabi sen kaleden çıkıp kale 2 sene boş kalınca yok olur.
Aynı tuş ile sadece 'kendi sınırların' içine gözcü kuleleri koyarak rebelleri çabuk tespit edebilirsin.

Ne yak mektubun ucunu
Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir
Zarfı kapatırken yalnız
Kuytu dudaklarını çokça değdir

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021

İletim - 07/08/2008 :  10:55:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hmm şimdi anladım olayı.bilgi için saol.şu oyunun orjinalini bir alayım daha büyük zevkle oynayacağım.

ayrıca 2009 başı empire total war çıkıyor.ben bu oyunu pek tutmadım açıkçası.işin içine ateşli silahlar girdi.bende oyun göğüs göğüse savaşlarla daha güzel oluyordu.ayrıca bu yeni oyunda deniz savaşlarınıda kendimiz yapabilecekmişiz.

Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...

İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete.
Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte...
Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken...
Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.

william shakespeare
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000