|
Yazar |
Konu  |
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 07/08/2008 : 11:03:58
|
http://img177.imageshack.us/img177/977/kaleyapimiqm0.jpg
Yukarıdaki resimde bir aile üyesi ile nasıl kale kurulucağı var. Gelir gider tablosunun solundaki tuş paralı asker almayı, onun bir solundaki de kale kurmayı sağlar.
--------------------------
http://img156.imageshack.us/img156/2259/ornekkaleyi7.jpg
Ayrıca bu resimde de kalenin içindeki bir orduyu görüyoruz. Haçlı ordusu olduğuna bakmayın keyfiyen yaptım:D
--------------------------
http://img156.imageshack.us/img156/6210/stratejikkalesf1.jpg
İşte bu da cankurtaran bir kale. Yukarı doğru bakarsak; Cenova, Floransa, Roma, Venedik, Bologna- hepsi şehir. Hiçbiri kale değil. Önlem olarak Bizans ordusunun geçeceği yere kaleyi koyuyoruz. Eğer İtalya'dan toprak istiyorsa kalemizi yıkması lazım. Tabi şekildeki assasin krallarını az önce öldürdü, o ayrı mesele :D
-------------------------
http://img139.imageshack.us/img139/2578/ticarikalevx7.jpg
Bir de ticari kale var. Önemli ticari eşyaların üzerine kurun. İçine de 20 tane tüccar.
Bu arada yerleşim yeri olarak kale-şehir ayrımı için resim alamyı unuttum. 2. resime bakarsan orada York var. Oyuna ilk başladığımda kale idi. Çünkü İngilizlerin geleceğini düşünürsek kale olması çok önemliydi. İngilizleri yok edip Avrupa'dan genişleyince York'u şehir yaptım. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 07/08/2008 : 11:11:27
|
son resim benim işime çok yarayacak.ben geelde tüccarları etrafa 1'er 1'er dağıtıyodum.topluca bir bölgeye koymayı düşünmemiştim.
tüccarları etrafa dağıttımğımda başka tüccarlar gelip benim tüccarlarımın servetini ele geçiriyolar.bu şekilde bir bölgeye topluca tüccar koyarsam bu sorundan kurtulabilirmiyim? |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 07/08/2008 : 11:19:40
|
Elbette. Kale içindeyken saldıramıyorlar diye biliyorum. Hem kaynak çok önemli. Mesela o resim Timbuktu'dan. Altın madeni ve başkente çok uzak. Başkente uzaklığı çok önemli unutma. Ve yanlış bilmiyorsam tüccarlar birbirlerine yakın ve aynı maddeyi alıp-satarlarsa o bölgeyi tekeline almış oluyorsun. Bir nevi kapaitalizmin doruklarında uçuyorsun. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 07/08/2008 : 11:38:06
|
anladım.bu oyunda daha öğrenmem gereken çok şey var.son olarak brişey daha sorayım.bende tarih 90 tur geçtiniz şeklinde gözüküyor.bunu normal tarihe nasıl çevirebilirim? |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 07/08/2008 : 11:42:52
|
İlk mesajımda var o. O yazdığım değişikliklerle oynanamayan devletleri de açabilirsin. Ama sadece turn'ü yıl olarak yazdıracam dersen
X:/ Program Files/ Medieval Total War Kingdoms/ data/ world/ maps/ campaings/ imperial_campaings/ descr_strat metin dosyasını aç
start_date 1080 summer end_date 1530 winter timescale 0.50
marian_reforms_disabled rebelling_characters_active gladiator_uprising_disabled night_battles_enabled brigand_spawn_value 20 pirate_spawn_value 28
Bu yazan yerleri yukarıda verdiğim gibi yap. Ya da ilk mesajdaki kısımları değiştirerek diğer devletleri de açabilirsin.
Düzeltme: turn'ü yıl yapacaksan sadece yukarıda verdiğim yerlerin orada 'show date as turns' yazısını silmen yeterli. descr_strat dosyası salt okunur ise sağ tıklayıp özeliklerden salt okunur seçeneğini iptal edin. |
Sunay Akın |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|