|
Yazar |
Konu  |
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 07/08/2008 : 20:03:49
|
En büyük taktiğim dağlı arazilerde, okçuları direk yukarıya çıkarmak ve olabildiğince ok atmak, eğer okçularınız iyise ( İngilizler ) çok işe yarıyor.
Kolay kolay savunma yapmam, ya hep ya hiç felsefesi uygularım. Ondan defending nedir bilmem...
Düz ova da savaş oluyorsa atları uzaklaştırırım oradan ve arkadan dolaştırırm, piyadelerle ön tarafı yormaya çalışırım, zaten ondan sonra arkadan dolaşan atlar düm düz ediyo karşı tarafı.
Kale savunmasında ise özellikle okçular çok işe yarıyor, zaten burçlardan atılan oklar karşı tarafı yoruyor, bir kaç birlikte okçu çıkardık mı sağlam bir zafer kazanabiliriz.
Savaşın en önemli sanatı karşı tarafın generalini öldürmektir. Eğer o ölürse karşı tarafın ordusu dağılır, moral de bozulur, aynısı bizim ordumuz içinde geçerli...
Mancılıklara ve okçulara ateşli atışı kale kuşatmasında yaparım, lakin ateşli oklar ve gülleler isabet oranını yarı yarıya düşürür.
Karşı taraf güçlü ise Tight, dişime göreyse ise loose formation yaparım.
Guard'ı kolay kolay açmam.
Yağmurlu havalar da en iyi birlik atlı askerler, piyade ve okçular umut'un dediği gibi pekte işe yaramıyor...
Bu benimkiler =))
|
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 07/08/2008 : 20:19:26
|
bu arada ben tüccarlarla nasıl kale oluşturacağımı anlmadım.yardımcı olsanız? |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 07/08/2008 : 20:22:49
|
Herhangi bir aile üyesini alıyosun, kendi sınırların içerisinde ticari yere doğru götür orada bir yer ( birlik konuşlandırma diye bir şey ) sonra da tüccarlarını götür oraya yerleştir.
Kaleyi de çevirebiliyosun. Asker ya da ticari kale olarak, onu kale içerisinden yapabiliyosun... |
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 07/08/2008 : 20:31:25
|
Yağmurda etkili birlik:
İskoçların o güzelim Highlanderları. Allahım koştur o piyadeleri. O heavy infantry'leri giyindiklerine pişman ediyorlar. Kısacası yağmurda soyunan kazanıyor :D
kabil, tüccarların başkentinden uzak bir kaynakta çalıştır. Önce aile üyesi ile fort kur dediğim gibi, sonra tüm tüccarları içeri koy. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 12/08/2008 : 08:10:51
|
Benim priestlerimim 'durdukyere' heretic olma ihtimali var mı?
Çünkü bazı bölgelerde hereticler görüyorum, ismine baktım 'Alain the Unorthodox' . Bu isimde bir priestim hatta cardinalim vardı diye hatırlıyorum. Etrafa bakıyorum başka heretic de yok. Ayrıca adam 7-8 piety'e sahip. Yani diyanet işleri başkanının bir anda din değiştirmesi gibi birşey. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|