|
Yazar |
Konu  |
Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423 |
İletim - 24/01/2009 : 10:38:00
|
Bugün bir yas daha tutuluyor. Bir bebekten katil yaratan karanlığın eylemlerinden birinin daha yıldönümü. Kolay unutan halkın 16 yıldan beri unutmadığı olay anılıyor. Aynı düşünceleri savunmak zorunda değilsiniz Uğur Mumcu'yla. Bende onun bütün düşündüklerini, hatta düşüncelerinin bir çoğunu savunmuyorum. Ama şu konu su götürmez bir gerçektir ki: O halkın farklı renklerdeki muhalif sesinin bir ferdiydi. O iktidar kuklası basını gerçek görevini yapmaya , halkın dertlerini anlatmaya ve halkı anlamaya davet eden bir yazardı. Halkın muhalif sesiydi... Ondan farklı olan, farklı düşünen diğer renklerdeki muhalifler gibi. Hrant Dink gibi... Musa Anter gibi... Ve yine onlar gibi hayatını kendi rızası olmadan bir katil ondan aldı. ----------------- Dağ gibi, kara yağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi. arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mum ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık,
Vurulduk ey halkım, unutma bizi! Uğur Mumcu |
Burjuva Lenin'i ... |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 16/04/2009 : 21:35:06
|
GİBİSİN Sen çölün en kurak yerindeki su Uçsuz bucaksız denizin ortasındaki kara Bulutlu bir gecede yıldız Yazın yağan kar gibisin Sıcak günlerde gölge Soğukta ise bir bardak sıcak ıhlamur Yeri gelir kardeş Yeri gelir vatan gibisin Bazen en güzel kelebek Bazen küçücük bir kız çocuğu Ya da yaşamla ölüm gibisin Susman ölüm konuşman yaşam En büyük sözlük gibisin İçinde her kelimeyi barındıran Ama seni anlatacak kelime olmayan Yazdığım ilk şiir İçtiğim ilk şarap Kokladığım ilk gül gibisin Aldığım ilk nefes Yanağımdaki ilk buse Hem ilkim gibisin Hem sonum
Özkan Özöney 16 Nisan 2009 Perşembe |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373 |
İletim - 16/04/2009 : 23:58:23
|
Vay, güzel olmuş hakikaten :) Tebrik ederim :) |
Member Since ~ 2004
God is busy, May i help u? :)
|
 |
|
RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373 |
İletim - 17/04/2009 : 00:09:07
|
İsyan..
Fantastik bir hikayenin bitişi gibi bir histi bu ayrılık.Başını unuttuğum fakat sonun saçma geldiği bir hikaye. Farkları fark etmek gibi bir üstünlük kurma yarışıydı bu adeta.Kazanmak için sarfedilen tek şey sözlerimiz.Perşembelerin verdiği yorgunluk hala sırtımda bir yük gibi, bana baktığın buğulu camlara odaklanmış gözlerim hala kapanmak için bana yalvarıyorlar.Ama biliyordum. En azından bildiğimi sanıyordum.O camlarda farkımı hissettiren birşeyler var.Sen varsın.Artık yabancı bakışların yezitliği altında ezilmek yerine güçlü olma vaktinin geldiğini biliyordum.Konuşmak zorunda hissetme kendini, bağırmak, haykırmak..Sadece sus ve hisset.Yandıktan sonra ki acıyı hissettiğin gibi hisset rüzgarı.En derininde.Benim olmadığım yerlerde. Hiçlikde koşmak gibi sana bakmak. Tökezledinmi dönüşü yok. Koşuyorum ancak tam şampiyonum sandığım anda diskalifiye oluyorum.Yüzündeki mimikler herşeyi anlatıyor bana, ama haykıramıyorum.Martıların çığlıklarımı daha tiz yoksa kalbimdeki haykırışlarmı.Tek başımayım güzel değil bu -_- Hiç özlememişim kendimi.Sözcükler kuramazken cümleler kusuyorum.Yeteneksiz miyim neyim bilmiyorum.Ensemdeki keskin ağrının sonucumuydu bu halüsyünasyonlar yoksa beynimdeki sonsuz fırtınanın mı? Aslında söz vermiştim duygularımı kilitlenmiştim, ta ki sen açana dek..Bana gülmeyi armağan ettin ama nereye koydum bulamıyorum -_- Mevsimleri karıştırıyorum artık. Seninle hangisinde kalmıştık? Bilmiyorum..Sahildeki boş bir silüete bakıyorum şimdi. İçini seninle doldurmaya çalışıyorum. Ama olmuyor..Beceremiyorum.Boşluğunu asla dolduramıyorum.. Bu andan sonra hayatım artık iki ayrı kısım; senden önce ve senden sonra..
İlker ÖNDER |
Member Since ~ 2004
God is busy, May i help u? :)
|
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 18/04/2009 : 23:29:45
|
alıntı: RoM3o tarafından yazılan:
Vay, güzel olmuş hakikaten :) Tebrik ederim :)
Teşekkür ederim. |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|