|
| Yazar |
Konu  |
|
mr.evil
Üye

Taiwan
İleti 7 |
İletim - 28/03/2004 : 13:53:05
|
| Korsan cdcilere bissürü kanun ceza falan geldi orjinal oyunlar ateş pahası korsan olmasa ne oyun oynanır nede film izlenir... |
|
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 28/03/2004 : 14:06:18
|
| Burada açtığın konu bu sitede en az 100 kere trartışıldı ve hiçbir sonuca ulaşılamadı. Ülkemizde korsan kanunlara rağmen kolay kolay kalkmaz, oyunsuz kalırım türünden bir derdin varsa daha kendini üzmen için çok erken.... |
 |
|
|
Rmn
Seçkin Üye

Turkey
İleti 161 |
İletim - 28/03/2004 : 23:45:54
|
| Rappier haklı ayrıca bizim insanımız bu akla sahipken kaklkması çok zor. Şöyle, yakınımda divx kiralayan bir dükkan var ilk başlarda cdler raflarda dururdu standart, fakat yakınlarda istanbulda bi kaç olay olduktan sonra sözü geçen kişiler tüm cdleri sota bi yere alıp hepsinin fotokopisini çekip dosya hazırladılar dosyadan bakıyorsun ve numarasıyla divx i kiralıyorsun. bu kadar. bu yüzden bu kadar yüksek dolar varken, bu kadar insanların alım gücü düşükken korsan hayatta kalkmaz. en kötü ihtimalle netten çekilebilir. ama orjinal oyunun ve DVD'nin tadı bambaşka oda ayrı konu. |
 |
|
|
Fisher_Sam
Üye

Turkey
İleti 99 |
İletim - 29/03/2004 : 01:03:03
|
| Kalksa iyi olur ama dediğin gibi orjinal oyunlar çok pahalı millet o paraya bir ay çalışıyo yani Türkiye ortamında zor. Yani 20-25 civarı olsa insanların alacaklarından eminim. Ayrıca yasa çıktı diyolar da kim teftiş ediyo şikayet için nereye baş vurulacak bilgi verilmiyo |
nokta kadar menfaat için virgül kadar egilme |
 |
|
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 29/03/2004 : 20:10:30
|
Telif hakları yasası neredeyse 3-4 senedir yürürlükte ama yasal boşluklardan dolayı oyunlar için uygulanamıyordu. 3-4 ay önce o boşluklarda giderildi ve önümüzdeki günlerde daha sıkı uygulamalara gidileceğini duydum. Bu tip şikayetler bildiğim kadarıyla maliyeye yapılabiliyor. Ama daha öncede dediğim gibi bu tip yasaklamalar ne yazıkki bizim milleti etkilemez.
Oyunların orjinal olmasını bende çok istiyorum. Yukarıdada söylendiği gibi 20 milyon civarı bir fiyata kesinlikle orjinal kullanırım ama bunun olması mümkün değil. Oyun yapımcısı şirketler oyuncuları sağımlık inek olarak gördüğü sürece bu fiyatlar düşmez. Çok yanlış bir ticari politika olsada şu anda uygulanan bu fiyat politikası. Allah oyun yapımcılarına akıl fikir versin (( |
 |
|
|
Lightning
Seçkin Üye

Turkey
İleti 398 |
İletim - 30/03/2004 : 21:20:08
|
| bence oyun firmaları türkiyenin gelir düzeyini göz önüne alıp fiyatları 20 milyona filan çekmeden kalmamalı. tamam belki bi nevi hırsızlığa giriyo ama bence onların yaptığının da pek bi farkı yok. bizde böle kardeş, yerse uyguluyolar ama bizde onlara yemez koçum, bizdede böle dioz. napalm? bu uzun yıllar daha(en aşşa 5 yıl, pekte bi uzunmuş:)) devam edebilir bi tartışma, dikkat ettiyseniz zaten gelen kanunda müzik we film cdleri için. oyunları pek sallayan da yok açıkçası, yani biz kendi halimizde yuvarlanıyoz vaziyetleri.. neyse, sinir bi konu bu.. farewell.. |
Lost in shadows of my own.. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|