|
Yazar |
Konu  |
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 18/02/2009 : 19:12:21
|
Çok ilginç gerçekten, dört işlemli kullanıcı hesabı değerlendirmesi!
Aslında bir fonksiyon yapsak, üyelerin üyelik değerini ölçen... Mesela kaydından itibaren geçen gün sayısı, attığı mesaj sayısı, online kaldığı süre, okuduğu konu sayısı farklı (yönetim tarafından belirlenen) katsayılarla çarpılıp bir puan çıkarılsa...
İnan birçok eski üyenin mesaj içeriğini ölçebilecek bir sistem olmadığından, dolayısıyla değerlendiremeyeceğimizden aslında eski üyelerin bir hiç olduğu sonucuna bile varabiliriz.
Ve şu soruyla başbaşa kalacağız: Senin dört işlemin gibi gereksiz bir fonksiyonun sonucu mu yoksa özlemini duyduğumuz içeriğine göre bizim zihnimizden değer biçip oluşturduğumuz sonuç mu?
-----------
Herneyse, unut gitsin; inanın sadece bir saçmalığı saçmalayarak çürütmeye çalıştım, keşke direk saçma deseydim.
Bu arada ' değerlendiremeyeceğimizden ' epey uzun bir kelimeymiş |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651 |
İletim - 18/02/2009 : 22:33:28
|
ispanyol sanırım sana karşı bir önyargı var burada bende sen eskiyim deyince üyeliğine baktım ve bu bizimle dalga geçiyor dedim ama sonradan senin bahsettiğin şeyler aklıma geldi heralde nickini değiştirdi diye düşündüm ama herneyse sana karşı olan bu önyargıda sanırım daha önce attığın mesajların payı var yinede yönetici arkadaşlara tavsiyem ispanyol meyhanesine daha anlayışlı olmaları çünkü onun gibi üyeler her forumda aktifliği arttırır bence forum için çok faydalı bir arkadaş tabiki dozunu iyi ayarladığı sürece |
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde |
 |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 19/02/2009 : 00:11:25
|
alıntı: İspanyolMeyhanesi tarafından yazılan:
Dodo, bu benim ilk üyeliğim değil. Ayrıca mantığına hayranım eski nedir? İlk ile aynı şeymi? Yoksa eski yeniye kıyasla eski mi olmuştur? Ben ilk üyeyim demedim ki 2019'u karıştırıyosun bu işe? Bide o kadar istedin bi hesap yapalım, 2019-1999=20 Yani dediğin yılda site 20 yaşında oluyor. 2008 üyelik tarihim desek, 2008-1999=9 oluyor. Senin görüşüne göre 9/20 = 20:9 = 2,22 eski olmuyor, yepyeni oluyor. Şimdi sana bakalım şuan site 2009-1999 = 10 yaşında sen 2002'de üye olmuşsun, yani 2002-1999=3, demekki 3/10 = 10:3 = 3,33 eski oluyor 2,22 yeni oluyor. Bu basit işlemler herşeyi açıklıyor. Ha matematiğin ne düzeyde bilemicem. Belki günahını aldık.
Maalesef üyenin eski olup olmadığının belirlenmesinde bir standart sapma yok. Bu sebeple boşuna yormuşsun bu kadar aritmatikle kendini. Şöyle anlatayım.. Misal benim ilk kez siteye uğradığım zamanla foruma kayıt olduğum zaman arasında en azından bir yıl fark var. Dolayısıyla benden önceki üyeleri, konuşulanları filan iyi kötü hatırlıyorum. Ben forum gereklerini iyicene öğrenene kadar (sancılı bir süreçti) bu bahsettiğim derebeyleri forumda cirit atıyorlardı. -ki neredeyse 7 yıllık bir üye ve 8-9 yıllık bir okurum.- "Eski forum" kelimeleri kullanıldığında çoğu zaman 3-5 sene önceki forum değil, benden de önceki, bu kişilerin konuştuklarının yer aldığı forumun kastedildiğini bildiğimden, susmayı tercih ediyorum. Belki onlardan çok daha aktiftim ama yaptıklarımda en ufak bir bilinç zerreciği dahi yoktu. Yani "bilinçsiz kullanıcı"ydım, belki de hala öyleyim. Bu noktada da sheriat'a hak veriyorum forumun daha çok hit alması açısından "bilinçsiz kullanıcı"lara ihtiyacı var. Maalesef forumdaki kaliteyle bu kullanıcıların sayıları arasında bir ters orantı olduğundan biz pek tercih etmiyoruz. Nitekim zararımıza da oluyor ama nasıl desem.. Kafamız rahat. "Eski forum"daki Dodo'ya nasıl katlandıklarını düşünemiyorum bile. Ha senin o zamanki ben hakkında hiçbir fikrin olmadığından eski değilsin işte. Şöyle diyeyim eski olarak nitelendirilen kişiler forumun kuruluş evrelerine tanık olabilmiş kişilerdir. Senin olmadığını var sayarsak ve kuruluştan epey sonra üye olmuş kişileri bilinçli ve bilinçsiz kullanıcı olarak nitelendirsek sence sen hangisinde yer bulurdun? -siz ekine takılma lütfen. Bilinçsizlik tüm internet kullanıcıların ve özellikle forum okurlarının başından geçmek zorunda olan bir süreç. Bence.. Sana 'şimdilik' ihtiyacımız var. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651 |
İletim - 19/02/2009 : 19:40:19
|
eskiyim ben diyenler gameparrot.com u bilirmisiniz bilmeyenler kaan a sorsunlar :)? |
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde |
 |
|
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 21/02/2009 : 14:10:53
|
nerde o eski güzel günler? hehehe |
 |
|