AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Ne Okuyorsunuz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 59

Illidian Stormrage
Seçkin Üye

Turkey
İleti 34

İletim - 11/07/2010 :  22:37:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Mustafa Kemal Atatürk - Nutuk

Betrayer... In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot!
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 13/07/2010 :  03:13:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ehe son 5 ileti pek ciddi kitaplar içeriyor :) Devamını getirelim madem:

Hasan İzzettin Dinamo - Kutsal Barış 1. Kitap
Doğan Avcıoğlu - Türkiye'nin Düzeni 2. Kitap (Altuğ, bitiremedik Avcıoğlu'nun kitaplarını daha :))

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 13/07/2010 :  11:42:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Doğan Avcıoğlu kitapları kolay kolay bitmez. Tez çalışması sırasında, Avcıoğlu'nun epey önemli bir şahıs olduğunu da anlamış oldum Türk siyasi hayatında. Yön dergisi özellikle. MDD'ci oluşları...

"MDD nedir?" diye sorarsanız söyleyeyim. Açılımı Milli Demokratik Devrim. 27 Mayıs 1960 müdahalesinden sonra, solcu atılımların yine bu şekilde 27 Mayıs örneğinde olduğu gibi demokrasiyi fazla rafa kaldırmadan ama hızlı bir şekilde keskin hamlelerle yapılmasının öngörülmesi. Toplumun yavaş yavaş gelişmesini beklemekle olmayacağın savunur MDD'ciler. Kemalist subayların bir an evvel süreci hızlandırmalarını isterler.

Doğan Avcıoğlu da bu gruptan oluyor.

"Ne Okuyorsunuz?" başlığı altına olmadı gerçi ama, ek bilgi vermiş olalım. :)
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 18/07/2010 :  17:36:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

Hikmet Bilâ – CHP 1919 – 2009, bitti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok derin olmasa da, kapsamlı bir geçmiş ve bugün analizi. CHP'yi anlamak açısından çok yararlı bir kitap kanımca.

Ali Fuad Başgil – 27 Mayıs İhtilali ve Sebepleri, bitti. 27 Mayıs'a eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşmış kitap. Demokrat Parti iktidarını savunan bir kişi Başgil. Yine de farklı argümanları öğrenmek açısından önemli bir kitap diyebilirim.

Gülsüm Tütüncü Esmer – Türk Siyasal Yaşamında Ortanın Solu Politikası ve Ufuk Uras – Kurtuluş Savaşında Sol kitaplarına başlayacağım şimdi de.

Ek olarak The Hobbit ve Silmarillion da tekrar bitti. Hurin'in Çocukları başta olmak üzere diğer Tolkien eserlerini ve Alacakaranlık ile Olasılıksız kitaplarını da okumak istiyorum kısmetse... :)

Başka başka, kimler neler okuyor?

Gülsüm Tütüncü Esmer – Türk Siyasal Yaşamında Ortanın Solu Politikası ve Ufuk Uras – Kurtuluş Savaşında Sol kitapları da bitti. Ek olarak Alev Coşkun - Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol bitti. Şimdi, Ergun Aydınoğlu - Eleştirel Bir Tarih Denemesi 1960 - 1971 Türk Solu okumaktayım.
Sayfanın En Üstüne Git

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 24/07/2010 :  23:00:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İhsan Oktay Anar'dan Suskunları okuyorum. Yazarın okumadığım tek kitabıydı.

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 59 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000