|
Yazar |
Konu  |
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 04/02/2011 : 19:49:56
|
Tarih öncesi devirlerde tek Tanrılı inançtansa, çok Tanrılı inançlar revaştaydı. Bir çok ırk çok Tanrılı inançlara bağlıydılar. Çok Tanrılı inançlar zamanla mitolojiyi ortaya çıkardı. Çünkü onlara göre Yer yüzü, gök yüzü, sular, mağaralar, doğa gibi kavramlar bir çok Tanrı tarafından yönetiliyordu.
Mitoloji diyince akla şu anda sesinizi duyar gibiyim Yunanlılar gelir. Zeus, Athena, Posedion gibi Tanrılara tapmışlar ve uğruna kurbanlar vermişlerdir.
Medusa.. Ah ne kadar güzel bir kızsın. Diye anılırdı hep. Görenleri kıskandıracak kadar güzeldi. Alımlı, çekiciydi. O kadar çok kıskanılırdı ki, arkasından beddualar edilir ve Tanrılar tarafından cezalandırılması için hep dualar edilirdi.
Sonunda bir Tanrı buna kulak verdi. Çünkü Medusa çok güzeldi. Athena bile onu kıskandı. Ancak insan olduğu için ölümlüydü ve zamanı gelinec o da diğerleri gibi Hades'in yanına gidecekti.
O da ne? Posedion ona aşık mı olmuştu yoksa? Onun için herşeyinden vazgeçecek kadar seviyor muydu? Bunu gösterdi. Gidip Athena'nın tapınaklarından birinde Medusaya sahip oldu. Bir ölümlüyle bir Tanrı.. Çok feci bir durumdu..
Athena zaten Medusayı kıskanıyor ve onu cezalandırmak için bahaneye bakıyordu. Ve onu cezalandırdı. Poseidon bir Tanrıydı, bunu asla yapamazdı. Ancak kalbine söz geçiremedi.
Medusa artık bir Gorgondu. Yine ölümlüydü ancak bir yaratıktı. Ancak o güzelliğini alıp onu bir yaratığa çevirmişti. Artık Medusa'nın bakışlarında karşıyı titreten güzellik yoktu. Karşıdakini taşa çeviren keskin bakışlar vardı.. Kendini o kadar güçlü hissetti ki artık ondan güzel olmadığını düşünüyordu. Posedion çok sinirlenmişti. Posedion yaptığı hatanın farkına varmasına varmıştı, lakin iş işten geçmişti. Çok geçti artık. Bir mağaraya kapatıldı Medusa.
Perseus, Zeus'un bir ölümlüyle olan birlikteliğinde doğan çocuktu. Athena yarı Tanrı olan Perseus'a Medusayı öldürmesi için rica etti. Perseus bu sözü dinledi ve Medusa'nın kafasını kesti.
Athena kendisinden daha güzel olan Medusa'yı öldürttüğü için mutluydu. Gidip derisini yüzerek boynunda taktığı kolyenin süslemesi olarak yaptı..
Medusa, Bizans hayatında bile önemli bir yere sahipti. Kötülüklerden koruyucu olarak görülüyordu. Yere batan sarnıcında bir tane figürü bulunmaktadır. Yaklaşık 1500 senedir orada durmaktadır.
Medusa kimdir? Medusa nasıl ölmüştür? Medusa'nın başını kim kesmiştir? Perseus kimdir? Medusa'nın Posedionla yaşadığı aşk nasıl bitmiştir? |
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 04/02/2011 : 22:28:58
|
Hastasıyım Mitolojinin. :D |
 |
|
sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651 |
İletim - 04/02/2011 : 23:50:24
|
Türkiye'deki en meşhur medusa figürü Aydın-Didim-Apollon Tapınağındadır.
 |
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde |
 |
|
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 05/02/2011 : 00:02:08
|
Vay sarıların hoşuna gitti :)
O zaman Herkül yapalım :) |
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 05/02/2011 : 11:59:07
|
Vayy güzel hikaye, eline sağlık. Mitolojiseverlere Titanların Savaşı ve Şimşek Hırsızı filmlerini tavsiye ederim. Bu filmlerde Medusa da canlandırılmış. Herkül'ü de heyecanla bekliyoruz artık :) Eskiden Herkül ve Zeyna dizilerinin hayranıydım.

|
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 05/02/2011 : 21:28:37
|
Teşekkür ederim. Herkül'e başlıyorum :) |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|