AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 İnternet Mecrası
 22 Ağustos 2011 İnternet Düzenlemeleri
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

Rhonin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 141

İletim - 03/05/2011 :  14:46:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
22 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni kanun hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651

İletim - 03/05/2011 :  21:50:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
yeni kanunu özetleyerek yazabilirsen, hem öğrenmiş oluruz hem de yorum yapabiliriz. Ancak bahsettiğin kanun yasaklanan domainlerle ilgili ise daha sonra daha geniş olarak fikirlerimi belirteceğim.

Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde
Sayfanın En Üstüne Git

Rhonin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 141

İletim - 03/05/2011 :  22:33:03  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Evet senin dediğin domain yasaklarına ek olarak bu var:

Birkaç gün önce gündeme gelen ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nca tasarlanan, “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”, bilindiği gibi 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu uygulamayla kullanıcılar, BTK’nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda kalacak.

Filtreler internet kafelerdeki benzerlerine yakın geliştirilmiş. Bu filtreleri aşmaya çalışmak suç sayılacak ve ağır para cezalarına neden olacak. Tasarıda, aile, çocuk, yurtiçi ve standart olmak üzere 4 paket bulunuyor.

DNS Uygulamaları ve Yazılımlar İşe Yaramayacak

İlgili düzenlemeye, sosyal medya servisleri aracılığıyla büyük tepki geldi. Facebook'ta, "22 Ağustos İnternet Darbesine Hayır" isminde bir grup açıldı ve benzer gruplar açılmaya devam ediliyor.

Twitter'da da buna benzer tepkiler söz konusu. Düzenlemenin en kritik noktası, artık DNS uygulamalarının da, istenen siteye erişim amacında, herhangi bir işe yaramaması olacak. PS İletişim Vakfı Bianet, Danıştay'a, yürütmenin durdurulması amacıyla dava açtı.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 03/05/2011 :  23:32:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
http://www.oyunsitesi.com/haberler/haberler.asp?haber=6940&Baslik=Internet-Kullanicilari-Dikkat-Turkiyede-Internet-22-Agustosta-Son-mu-Bulacak

Bu da bizim son haber.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 04/05/2011 :  12:54:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
http://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2011/2011%20DK-10-91sss.pdf Böyle bir şey var bir de.
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912

İletim - 04/05/2011 :  20:55:45  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
http://www.facebook.com/event.php?eid=152334771499561
Facebook'ta konuyla ilgili bir etkinlik var. Orda da açıklama var zaten.
Artık herşeyimize karışan şu devletin soluduğumuz havaya ne zaman karışacağını merak ediyorum...

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000