AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Troy 'Spoiler İçerir' (İzlemeyenler okumasın)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 7

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 13/06/2004 :  22:17:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Seninle özel görüşecek neyim olabilirki?? sen olaylara felsefi bakıyorsun bizler ise materyalist.... Birde bu dediklerinin anlamını bilsen seninle hoş bir sohbete girişebiliriz ama nasıl gelirse öylece sallıyorsun kelimeleri.

Öncelikle bir önceki mesajımı açıklayayım sanırım fazla felsefik olmamış.
İlk olarak kimseyi yargılamayan birisi için 'buradaki insanların hiç birinin güzel film izlemediği belli oluyor' tarzındaki yaklaşımın biraz tezat oluşturuyor. Ayrıca güzel film izleyen birisi olarak hayri pıtırcığa 2. kez gitmende ayrı bir tezat sebebi. Hayri pıtır ile ilgili sorunun ne olursa olsun filme 2. kez gittiğine göre ilgini çekmiş demektir ve kalkıpta birisi bu konuda seni yargılarsa kusura bakma.
Bu arada benim kimsenin msajlarından birşeyler çıkartmak gibi bir düşüncem yok tabiiki birisi kalkıpta ortamda konuşulan konuya turp sıkar gibi alakasız bir şekilde girerse cevabını vermekten çekinmem.

Son olarak bulduğun önemli hata konusunda seni tebrik etmek isterim )) Yanlız konuda geçen savaş 15 yıl civarı sürüyordu ve filmi birebir çekip sinema izleyicisini 15 sene aynı salonda oturtup aynı filmi seyrettirmek baya bir problem olur öyle değilmi??
Sayfanın En Üstüne Git

Severus_Snape
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 13/06/2004 :  22:37:45  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
rappier benimle özel olarak konuşman yönünde ısrar ediyorum.
evet ben bir Harry Potter hayranıyım çünkü Harry Potter şu anda küresel bir değer bir sembol konumunda.
Dünyanın neresine gidersen git değişmeyen bazı değerler vardır Rap.
Yeşil:geç anlamına gelir.Kırmızı:Dur.
Harry Potter'da günümüzde böyle bir değer küreselleşmenin yararlarından biri daha.
Tabi senin siyasi görüşlerinle ilgili bir tartışmaya girmek istemiyorum Harry Potter'a son derece ön yargılı davranıyorsun eminim herhangi bir kitabını okusan böyle söyleyemezsin.
Rappier ben Troy filmiyle ilgili olarak son derece özgün kaliteli bir eserin Hollywood daki bazı rant arayışçıları tarafından katledildiğini söylüyorum.
Daha fazla tartışmak istemiyorum burada çünkü burası kişisel tartışma mekanımız değil.O yüzden benimle özel olarak görüşmeni rica ediyorum tabi eğer sence bir mahsuru yoksa.
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 14/06/2004 :  15:44:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu özel görüşme olayına nedense bir türlü anlam veremiyorum. Ortama bir konu açılırsa olay burada devam eder. Olayı özele dönüştürmenin anlamı yok.

Konuyu bir parça olsun genişletmişsin öncelikle buna sevindiğimi belirtmek isterim. Haklı olduğun kesin bir yön var. Hollywood pek çok filmde sadece çıkarları yüzünden pekçok yanlışlıklar yapmıştır. Daha düne kadar Lords of the Ring filminin kitaba bağlı kalınmadığını tartışıyorduk burada ama bu işi yapanlar onlar ve biz kendimiz birşeyler üretmediğimiz sürece bunu profesyonelce yapanların yaptıklarıyla yetinmek zorundayız. Ben Troy filminde olaya kendine özgü bir eser yönünden değilde yapılan sinema filmi yönünden bakıyorum. Çünkü bu tarihi bir myth olsada sinemaya dönüşürken özgünlüğünden pek çok şey kaybedeceği gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Aynı olayı pek çok kitabın film yapımıda yaşadı ve troy'unda yaşaması normaldır.

Hayri pıtır konusunda önceden çok önyargılıydım ama filmleri seyrettikten sonra konuya olan bakış açım değişti. Daha üçüncü filmine gidemedim ama önümüzdeki günlerdeki yapılacaklar listesinde ilk sırada. Kitaplarını okuyamadım çünkü DL ve FR kitaplarını daha bitiremedim. Benim hayri pıtırcığı örnek göstermedeki neden senin beğendiğin birşeyi başkalarının beğenmemesi durumunda senin zevksiz ve sinema olayından anlamayan birisi OLMAYACAĞINI belirtmek içindi. Film işi renkler ve zevkler hikayesidir ve senin beğenmediğini başkası beğenebileceği gibi senin beğendiğini başkası beğenmeyebilir....
Sayfanın En Üstüne Git

Severus_Snape
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 14/06/2004 :  21:21:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Rap ben zevk renk olayına inanmıyorum.Her filmi değerlendirirken belli kıstaslar vardır buna uyarsa güzedir uymazsa kötüdür.
Mesela diyelimki savaş filmlerinden hoşlanmıyorsun o zaman sence Pearl Harbor,Sav Prv Ryan kötü diyebilirmisin.
Oscar ödülleri zevk renk olayına göre verilmio kıstaslar ve rubrique ler göz önüne alınarak verilio bi hatırlatıym dedim.
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 14/06/2004 :  21:30:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Eğer olaya profesyonel açıdan bakıyorsan dediklerinin doğruluk payı çok yüksek. Mesela ben oscar jürisinde olsam zevklerime göre değilde belirli değerlere göre puanlamamı yaparım. Ama bizler sade birer vatandaşız. Yani olayları bu kadar derinleme inceleme gibi bir ihtiyacımız yada lüksümüz yok. Bizler gideriz filmi izler ve sonuç olarak ya beğenir yada beğenmeyiz.

Bu arada sanırım olaylara felsefi bakan sendin ve bizlerse materyalist bakıyorduk ama son yazdığın mesajda baya bir materyalist söylev benimsemişsin bende bunu hatırlatayım dedim ))
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 7 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000