archilles'in annesi bir tanrıça.oğlu doğmadan önce kader tanrıçası ona oğlunun genç yaşta öleceğini söylüyor ve tanrıça anamız oğlunu ölümsüz yapmak için ateşe tutuyor.fakat archilles'in topuğu yanıyor(aşık kemiği ki tıpta yer edinmiş bişey)sonra tanrıça anamız onu sihirli bi gölün sularına topuklarından tutarak daldırıyor ama topukları suya değmediği için en zayıf yeri topukları oluyor.sonra truva savaşı başlıyor tanrıça anamız archillesin ölmesinden endişelendiği için onu kadın kılığına sokuyor.odysseus (bölemiydi?) onu farkediyor ve onunla iyi arkadaş oluyorlar.sonunda archilles truvada savaşmaya karar veriyor ve savaş sırasında kuzeni ölüyor.intikamını almak için truva prensi hector'a düello teklif ediyor.bildiğimiz gibi hector ölüyor ve archilles onu truva surlarının önünde sürüklüyor.ve bu arada köle kızlardan birine aşık oluyor.truva düşerken archilles genç prens paris'in tanrı apollonun da yönlendirdiği okla vuruluyor.ve hayatını orada kaybediyor... -------------------------- film hakkındaki düşüncelerimi sorarsanız harikaydı derim.istediği kadar hata olsun yinede güzeldi.ve biliyor musunuz brad pitt filmde herkesin eric bana (hector)yı beğendiğini düşünüyor ve kıskançlık krizleri geçiriyormuş...
bana göre hiç de öyle güzel bir film değildi buradaki insanalrın hiç güzel film izlemedikleri belli oluor. Neyse bi defa klasik hollywood filmiydi tamamen Achilles'in savaşçı karakteri üzerine yoğunlaşmıştı.Kitapla ve orijinal senaryoyla uzaktan yakından alakası yoktu. Yani bana göre truva=hollywoodun çıkarları uğruna kirletilmiş bir güzel kız daha şeklinde bir expression yapabilirim.(isterseniz sansürleyin bufff) Ayrıca görsel olarak da bişeye benzemiodu çekim kalitesi çok kötüydü Türk filmlerindeki gibi zoomlamar vardı savaşlarda etkileyici değildi bilgisayar efekti olduğu aşırı belliydi.(Nerde o Lord of The Rings deki sahneler????)))
Severus engin film kültürünle bizi aydınlatta şu ortamdaki gariban insanlar senin mükemmelliğinden bir parçada olsa birşeyler kapabilsin...
Şaka bir yana 6.sını attığın mesajın içeriğini okudunmu çok merak ediyorum. Atılan bir iki mesajla buradaki insanları nasıl yargılayabiliyorsun... Ayrıca yargıladığın şey zevkler ve renkler meselesi. Sen belki bu filmi beğenmemiş olabilirsin ama eminimki buradan oldukça fazla sayıda insan senin beğenerek izlediğin (ki beğenmesen tekrar gideceğim demezdin) hayri pıtır filmini beğenmemiş olabilirler ama bu ne senin film konusunda kültürsüz olduğunu nede seni yargılayanların çok iyi olduğunu gösterir...
Rappier sen neden söz ediosun.Harry Potterla ne alakası var bunun onu anlamadım sanırım olayı kavrayamadın rap.Harry Pottera bi daha gitcem dedim çünkü türkçe dublajlı olduğu için bi şey anlayamadım. Bu arada mesajlarımı yakından izleyip içlerinden métaphore'lar,aliterasyonlar çıkarmak güzel şey. Nickini Jacques Sauniere olarak değiştirsene. Herneyse buradaki üyeleri tabiki yargılamıyorum ama buradaki pek çok kişi felsefi bakış açısından uzak,materyalist kişiler.Ben sadece film hakkındaki görüşlerimi belirttim o kadar yani Truva ,Troy,Troie beni hiç ilgilendirmio. Ha önemli bi hata buldum bu arada O at nası 9-10 günde yapıldı kitapta bunun yıllar aldıı yazılıodu,age of mythologyde ise bi tur bununla ilgiliydi. Rappier özel olarak görüşmek istediğin bir şey varsa messengerıma gelebilirsin. spideronur@hotmail.com