|
| Yazar |
Konu  |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 16/05/2004 : 12:52:04
|
| Dün her zaman oyun aldığım 3 dükkana sırayla gittim ve rafların boşalmaya başladığını gördüm (birisi tamamen boştu). Sanırım kopya olayı ölmeye daha doğrusu yer altına inmeye başlıyor. Sizin oralarda durumlar nasıl ?? |
|
|
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 16/05/2004 : 14:42:58
|
| himm ilginç bende cd satıcısına(film) rastlamadım geçen gün film alacaktım bulamadım :) bende gittim orjinal yüzyılın fırtınasını buldum :P onun dışında oyunlarda bir değişme yok yine satılıyor dükkanlarda |
 |
|
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 16/05/2004 : 16:03:43
|
Bahsettiğin gibi kopya devri kapanmıyor aslında, yer altına iniyor. Çünkü artık kopya yasadışı oldu ve bu işi gizli yollardan yapmaya devam edenler yok değil. Yazık...
Aslında bu çok uzun bir tartışma konusu. Ancak elbette ki bizim konuya bakış açımız bu nokta da önemli. Güzel ülkemin zeki insanı her işin kolay yöntemini bulup, kolay para kazanmak uğruna, Türkiye'de çok daha önemli yerlere gelmesi gereken oyun sektörünü koplacılıkla bir çırpıda çökertiverdi. Eğer ilk baştan önlemi alınmış olsaydı ve bunun önüne geçilebilseydi kimbilir belki hepimiz yaptığımız işten (yani oyun oynamaktan) çok daha iyi bir şekilde zevk alıyor olurduk. Sonra dan yapılmış bir girişimle daha henüz oturmamış yasa yüzünden bir oyunun bırakın kopyasını, orjinalini dahi bulamaz olduk. Neden çünkü pek çok oyun dağıtıcısı Türkiye'yi bir pazar olarak görmek istemiyor. Sevdiğimiz oyunlar gelmiyor. Bunun bedelini çok ağır ödedik. Oyun fiyatları inanılmaz pahalı. Ama zamanla herşey rayına oturacak diye umuyorum. Ta ki biz, kendimizi kandırmayı bırakana kadar. |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
|
bombula
Seçkin Üye

Bahamas
İleti 1191 |
İletim - 17/05/2004 : 02:11:58
|
Walla scorpi sana katılamıyacam. Oyunların orj. olmasını, yok cdkeydi, yok crackdı fln aramadan kurup oynamak her oyuncunun isteğidir.Ama herkes de biliyorki kopya oyun olmasaydı senin bahsetdiğin "oyun sektörü" olmazdı.Bu kadar oyuncuda olmazdı.Pc oyunları sadece belli bir kesimin takıldığı bişi olurdu. Şahsen kopya olmasaydı orj. oyunların fiyatlarının düşeceğinede inanmıyorum. neyse konunun dışına çıkmadan rap'ın sorusuna cevap verem.Buralarda bi prb. yok ne çıkarsa ertesi gün makinamda oluyor :) oluyor ama çalışmıyor.(Bknz. farcry=Bombulanın p3 800 gariban makinası ühü ühü) |
3 silahşörler ölmez.Vatan bölünmez 
|
 |
|
|
UnDeRTaKeR
Üye

İleti 51 |
İletim - 17/05/2004 : 20:56:08
|
kopya devri bencede kapanıyor. Eskiden izmir de her sokakta film CD cileri vardı hepsi kopya satardı. artık hiç biri yok. Yasaklar katılaştı.
oyunlara gelince aslında kopya oyunun olması işime geliyor çünkü orjinalleri çok pahalı ve alamıyorum. ama mesela warcraft ı veya counteri internetten oynamak istiyorum ama orijinal cd olmadan imkansız. orjinal cd nin fiyatı biraz daha ucuz olaydı keşke...
benim anlamadığım? orjinal cd ile kopyası arasındaki fark ne? ikisi de aynı oyun degil mi? |
If I were an undertaker, i would put away all the disasters of the world. |
 |
|
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 17/05/2004 : 21:13:06
|
bende fatih gibi düşünüyorum olay yer altına iniyor, dükkanlarda cd bulundurmuyorlar okadar, yazıcıoğlu civarında izbe dükkanları depo olarak kullanıyorlar, amazon gibi sitelerde oyunların orjinalleri epeyce ucuza satılıyor, özellikle ps2 oyunları 20 dolar cıvarında, bunun nedenlerini daha evvel pek çok kez tartıştık onun için aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama bu fiyat politikasıyla kopyanın engelleneceğini sanmıyorum |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|