Oyun sektöründe kopya olayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde orjinal oyun piyasasınında fiyatların beklediğim şekilde ucuzlaması beni gerçekten çok sevindirdi. Pek çok firma fiyatlarını %50-60 civarında indirdi ve piyasa daha genişledikçe çok daha ucuza orjinal oyun alabileceğiz. Son kampanyada weblebi.com'dan. Siteden yapılan açıklamaya göre hergün bir oyun için çok cazip fiyat kampanyası başlatılmış ve 20 milyon civarına çok kaliteli orjinal oyun alınabilecek. Gerçekten çok güzel bir gelişme ve bu saatten sonra kopya oyun alanların bir kere daha düşünmesini tavsiye ediyorum....
weblebi.com dan daha bir hafta kadar önce bende ut2003 ve ut2 aveking oyun paketini sadece 30 milyona aldım ikiside orjinal kutusu ve oyun acıklamaları ile birlikte geldi oyunlar ucuz ve herhangi bir problemle karşılaşmadım ut2003 ün içinde patch'ın dan tutunda karekterlerle oynayabileceğiniz paint programı bile var sadece istediğiniz oyunu almak için uygun zamanı beklemeniz gerekiyor.Vede kopyası bilgisayarınızda takılan bir oyun tüm özellikleri acık bir şekilde yavaşlama dahi olmadan oynuyo biliyorsunuz...
Haklısınız orjinal oyunlar hiç beklenmeyecek bir şekilde ucuzlama ivmesi kazandı. Bence oyun üreticileri akıllıca bir iş yapıyor çünkü pahalı olupta üç beş tane satmaktansa ucuz satıp sürümden kazanç elde etmek daha mantıklı. Fakat gene bir dezavantaj var her oyunun orjinalini bulmak pek mümkün olmuyor çünkü gelecek oyunların seçimi tamamen ithalatçı firmaya kalmış ayrıca EA Games in fiyat kırmasının nedeni 2004 stoklarını eritmek olsa gerek diye düşünüyorum. Çünkü 2005 serileri ve NFS Underground 2 kapıda. Yani arkadaşların NFSU 2 yi NFSU orjinali fiyatında (12€) beklemeleri onları hayal kırıklığına uğratabilir. Ben en son Commandos 3 ün orjinalini aldım ve orjinal 2 ile arasında 40€ luk fark var (Commandos EA Gamesin değil ama örnek vermek açısından.) . Ama gene de Türkiye için büyük bir adım şüphesiz...
arkadaslar fiyat olayı oyununa gore degisiyo ben sims hastasıyım ve aldıgım simslerin hepsi kopya pahalı geliyo bana yeni gelen the sims 2 nin fiyatıda el yakıyo napcaz bilmiyorum