enigmatik strateji oyunları zaten hep böyle olur.Daha farklı ne bekliyebilirsin ki? Zaten bunların atası Age of tu.Diğer seriler de buna benzetilerek yapılıyor.
E dostum öyle bir mantalite ile, tüm savaş RTS'leri aynıdır diyebiliriz... Bilmiyorum belki ben yanlışımdır. Ama bana farklı geliyor, en azından "Warcraft, Age of Empires'ın Blizzard versiyonu" diyemeyecek kadar, benzerlik elbette olacaktır...
A ayrıca herkese ek bir bilgi, Age of Empires oyun dünyasında bir çağ atlama olabilir ama atası olamaz. Çünkü genel olarak yeni bir oyun. Warcraft 1, Age of Empires 1'den çok daha eskidir mesela. Hatta Age of Empires 1 çıktığında, Warcraft II'nin ek pakedi bile çıkmış birkaç defa bitirilmişti...
RTS türünün tüm tarihini görmüş ve pek çok oyunu oynamış birisi olarak yeni nesil arkadaşların cevaplarını mazur görebiliyorum (: Çünkü arkadaşlar gördüp geçirdiklerine göre mesajlar atıyorlar. Bu türün atası krondor'un dediği gibi dune2'dir. Warcraft serisi ise çizgi film tarzı grafikleri ve oynanışı ile bu türe farklı bir soluk getirmiştir. Ama türün en iyisi kesinlikle ageof'tur ve bu kolayca değişecek birşeyde değil. Bu kadarlık bir açıklamadan sonra asıl meselemize geçmekte fayda görüyorum. Bence diablo3'ten ziyade diablo2'ye sağlam bir exp pack şu aralar çok çok iyi gider. Adamların ellerinde yeteri kadar materyel ve kolay bir oyun motoru var. Bunu değerlendirip başarılı bir 2. exp pack yaratılabilir ve bunu yapmanında tam zamanıdır (: