Şehirleri governorsuz kontrol etmek istiyorsan game options tan manage set. seçeneğini aç.İsyanları ele geçirdiğin şehirleri yağmalayarak engellersin ama hep böyle yaparsan şehirlerin gelişmekte çok güçlük çeker.Önemli şehirleri yağmala (örn. carthage,spartha) ama ufak ve nispeten güçsüz olanları köleleştir(heryeri köleleştirmeye kalkarsan bu sefer insanların sana olan bağlılığı ve korkusu azalır.Yani ayaklanırlar)Bu dengeyi tam sağladın mı bütün şehirlerin (istisnalar olabilir) gayet düzenli olur.Para olayına gelince market ve yol olayını en sona getirmeye bak ve sınırların içindeki (özellikle yolların) düşman birimlerini veya rebelleri yok et.İç kalende yani savunma pozisyonunda olan askerleri upkeepi düşük olanlarvdan seç.Atıyorum Roma lılarla oynuyorsan hiçbir tehdit altında bulunmayan bir şehrinin içine yüksek upkeepli askerler (örnek urban cohurt veya pre. cohurt) ile full doldurma.Daha ucuz üniteler (örnek auxilia) doldurup arasına bir veya iki tane lejyon koyuver.Valla artık mesajları biraz ingilizce ile çözücen.Zaten çok farklı mesajlar gelmiyo temeli kavradın mı kaparsın hemen.Oyun gerçekten çok zevkli ama sen ille de "yok abi ben hileliyecem" diyosan add_money 1000000 yaz 20000 veriyo.Oyundan çıkıp (tamamıyle!) yeniden gir ve load la.Aynı şifreyi bir daha gir ve aynı parayı al.Bu şekilde hileleri devamlı aktivite edebilirsin.Kolay gelsin.
Ben de bu oyunu seviyorum, çok güzel. Ama ne yazık ki para şifresini sadece bir kez kullanabiliyorsunuz. Bu çok sinir bişey. Para şifresini birden fazla kullanmak için oyunu kapatıp bidaha açmanız gerekiyor.
arkadaslar yazdıgınız sifreleri oyundan cıkıp birdaha girerseniz yine yazabilirsiniz.ayrıca bazı onemli bolgeleri kesinlikle ele gecirmelisiniz mesala afrikada cartage ve alexsandria balkanlarda larissa mora da sparta bu gibi yerlerde bütün binaları upgrate yaparsınız etraftaki kalelerde upgrate yapmazzınız boylece tasarruf yapmıs oluresunuz savasmayada buraklardan cıkaracagınz askerleri gonderirsiniz birde feth ettiginiz yerlerde en az 2 yıl gecirirseniz isyan falan olmuyo birde fetihlere aileden gelen genarallerden goturun boylece buyuk sehirlerde bina yapıp asker cıkartırsınız onları o kalede bırakmak sartıyla
Beyler en güzeli hiç şifre falan değil.Zaten şifre bizi bozar dimi?:)Gidin Türkçe patchinin en kralını arayın bulun.Ben buldum.Oyunun %80i türkçe yani.Herşeyi anlıyosun.Ekonomiyi anlıyosun.Sorunları anlıyosun.Önerim BU!
Ekonomiyi düzeltmek pekde kolay değil ama bol bol farm yap.İsyanları bastırmak da pek kolay değil.Governor hükümdar değil validir.Oyunun kopyaysa hileler çalışmaz bu bütün Total War oyunlarında böyledir.Not:Abim bunu oynuyor iki kere bitirdi ona sorar sana gerekl i bilgiyi veririm.