ekonomiyi düzeltmenin çeşitli yolları var birincisi sadece kritik olan yerlerde fazla asker bulundurun çok asker çok para gerektirir, o yüzden fazla asker yapmayın... ikincisi ele geçirdiğiniz şehirler deki halkı kesinlikle katledin hem para hemde isyan çıkma olasılığı azalıyor insan olmayınca isyanda olmaz. tarla bahçe gibi şeylerle pek ekonomi düzelmiyor ama yinede az da olsa etkisi oluyor. bir diğer yöntem ithalat-ihracat yapmak diplomatları harıtanın 4 bir yanına gönderin anlaşma yapın ticareti geliştirin. bir de çok para getiren yerleri alın mesela kartaca oyunun neredeyse en çok para getiren yeri birde mısır daki yerler..eğer roma devletleriyle oynuyosanız. önce senatonun isteklerini yerine getirin ama verilen sürenin sonun da yerine getirin böylece size başka yerleri alabilmeniz için süre kalıcaktır... ayrıca zayıf olan ülkeleri vergiye bağlayın her sene vergi ekonomiyi iyi yönde etkileyecektir... aklıma gelen yöntemler bu kadar...
saygılar...
atlayanbaba... {{{Yalan ne kadar büyük olursa. İnananda o kadar çok olur......}}}
1- Farmer (tarla falan onları kurun ) 2- Tıcaret 3- bu konu cok onemlı bır cok kısı bu konuyu dıkkate almıyor.Aldıgınz sehrıde ınsanları katletmeyın sadece ısyan cıkaran lıderlerı oldurun ve sehrın ınsan sayısını artırmak ıcın calısın ınsan sayısı ne kadar cok artarsa aldıgınız vergı o derecede artar ayrıca ınsanları mutlu etmenız lazım o yuzden arena , havuz, tapınak gb seyler kurun boylelıkle hem uretım artacaktır hemde ınsan sayısında artıs olacaktır buda senato onunde buyuk bı guc kazandırmıs oluyor benım tavsıyem ınsanları katletmeyın ... ayrıca saldırcagınız uygarlıgın once denız yollarını blocklayın boylelıkle ekonomısı sarsılcaktır dogal olarak bu askerı gucunu etkılıcektır baska sorunuz varsa alabılrım
bakın şöyle yapın ele geçirdiğiniz şehirleri otomatik yönetim yapın ama öncesinde sınır devletlerinde askeri inşaat politikası iç şehirlerde ise finansal inşaat politikasına ayarlayın benim ekonomim şimdi süper ve tek ticaret yaptığım ülke mısırken 140.000 denaraii gibi bir ekonomim var
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Arkadaşlar çok güzel taktikler ama bi kaç sorum olucak mesela en iyi türkçe patch nerde bulurum bide bu oyunda çok güçlü devletler var bende asker yapıyorum ama aşağıdaki yer dolunca askerler olmuyo ülkemin dışında 2 tane asker sembolü var ikiside dolu ama ben bi ülkeye saldırıcam zaman ikisi ile birlikte saldırabilirmiyim veya ikisini birtleştirip tek bi tane yapabilirmiyim?Bide bu oyunda sadece romamı var yani senatoyu kabul etmezsem olmazmı kendim istediğim sehirleri alsam?Son olarak biraz çojk oldu yine bu arena filan yapıyorum şehirin aşahıdaki yeri dolunca yapıyomu tekrardan?Son son bişey sorucam ele geçirdiğimiz sehirleri tamamen yıkıyorum exterminatemi ne onu yapıyorum sonra tekrardan yapabilirmiyim?