İlk önce daha önce almış olduğun saman ile ipi birleştir ve maymunun üzerine tıkla. Ona samandan yatak yapmış olacaksın. Daha sonra ise maymunun karnını doyurman gerekli. Maymunu beslemeye çalıştığında daha iyileşmedği için besleyemeyeceğini söylüyor. İlk önce maymunu iyileştirmen gerek. İyileştirmek için ilk önce şu kaynayan suyun ordaki yılanın yanında duran otu alman gerek.Eğer aldıysan sorun yok. Almadıysan oraya git ve sapan şeklindeki çubuk ile yılının kafasını sıkıştır ve hemen yanındaki otu al.Otu aldıktan sonra çubuğu geri almayı unutma. Daha sonra merdivenleri tamir etmek için aldığın bir ayak izi vardı. Tekrar oraya git ve bir ayak izi daha al. (bu ayak izini tüm oyun boyunca tekrar tekrar alman gerekecek.) Ayak izini aldıktan sonra hasta maymunun yanına git. Maymunun olduğu kulübede hemen sağ tarafta dönen bir alet var. Ayak izini o aletin üzerine koy ve tıkla. Kap yapmış olacaksın. Ancak kabın pişirilmesi gerek. Eğer oradaki fırını tamir ettiysen ateş yak. Ateşi yaktıktan sonra pişirmeye kalktığında ısının yeterli olmadığını göreceksin. Sahile dön. Oyuna ilk başladığın yerde ölü bir fok balığı var. Onu al ve bıçakla parçala. Sonra kulübeye geri dön. Parçaladığın fok balığının derisini fırının önündeki mekanizmaya yerleştir ve daha önce yapmış olduğun kabı pişir.Daha sonra göle git ve göle tıkla. Bir kap su alacaksın. Gölden dönerken kırmızı bir ağaç var. Mable Tree. O ağaçtan akıttığın kırmızı balı da al.Maymunun yanına dön. Gölden aldığın su kabı ile yılanın yanından aldığın otu birleştir ve fırında pişir. İlacımız hazır. İlacı maymuna içir. Bu arada ağaçtaki korkuluktan almış olduğun bez parçalarını gölde yıkamış olman gerek. Temiz, beyaz bez parçalarından birini maymunun başına sar. Maymun artık yemek yemeye hazır. Elindeki çam kozalaklarını, portakalları falan doyuruncaya kadar besle. Ancak elinde mutlaka bir adet (hangisi olduğu önemli değil- yeterki limon olmasın) meyve kalsın. Maymun iyileştikten sonra iyi bir uyku çekeceksiniz. Uyandıktan sonra artık bu maymuncuk sana yardım etmek için omzunda hazır bekliyor olacak. Envanterinde üzerine tıklaman yeterli. Ayrıca jap ile bazı aletleri birleştirebiliyorsun. jap'a tıkladıktan sonra bıçağın üzerine tıklarsan eline bıçak alıyor. Elindeki bıçağı bıraktırmak için ise envanterinde sağ ortada ingiliz anahtarına tıklaman yeterli.Kolay gelsin.
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
merhabalar arkadaşlar... ben oyunu yeni aldım... yükledim ilk aşamada bişeyler yaptım...daha başta takıldığım için gülmeyin...yukarıya çıkmaktan falan bahsediyorsunuz.ben daha oralara gelemedim.. sadece ateşi yaktım.karnımı doyurdum...we dolaşıyorum, yapacak bişey bulamıyorum.. yukarıya kadar olan kısmı kısaca özetleyebilirmisiniz...çok sewaba girersiniz..şimdiden teşekkürler...
Ateşi yakıp karnını doyurmuşsın zaten. Etraftaki her şeyi toparladıysan sorun yok. Eğer toparlamadıysan her yere bak. Her şeyi topladıktan sonra ateşi yaktığın yerin sağ tarafından yukarı çık. Çıktığında adanın üst tarafına giden yolun kapalı olduğunu göreceksin. Bir çeşit kütükle kapatılmış. O kütüğn üzerine tıkla. Tıkladığında yolu açmış olacaksın. eğer karnını doyurmasaydın oraya çıkamayacaktın. Çünkü o kütüğü hareket ettirmek için yeterli güce sahip olmayacaktın. Ama şu an karnın tok. Yapman gereken iki şey etraftaki her şeyi toplayıp yukarı çıkmak.
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
merula alba çok saol... sayende bişeyler yaptım.. o dediğin kütüğe karnım açken bakmıştım.. doyduktan sonra bakmak aklıma gelmemişti : ) bi de benim takıldığım birkaç konu war.. mesela enwanterimde yer kalmamıştı we elimde bir parça kaldı... mesela bıçak.. bıçağı bırakacak yerim yok.. enwanterde de yer yok.. bu yüzden bişey almaya kalktığımda elimdike objeyi kullanmak istiyormuşum gibi algılıyor... takıldım kaldım... yapamazsam eski save den dewam edicem mecbur...bi de bu parçaları birleştiriyoruz ya, onların belirli bir sırası war mı.. demek istediğim birkaç şekilde ateş yapabiliyoruz mesela...forumdan okuduğum kadarıyla lens arıyor millet...o lensi bir sefer kullanıyosun, sonra gidiyo.. onun yerine alternatif bişeymi kullanmak gerekiyor.. bu örnekti sadece..demek istediğimi anlamışsınızdır...
Şöyle söyleyeyim. Bu oyunda sen de anlamışsındır ki aldığın objeleri sürekli birleştiriyorsun. Obejeleri topladıkça elinde olanlarla bileştimeye çalış. Böylece kendine yer açmış olursun. Ayrıca envanter ekranında, objeleri koyduğun sarı renkli bölümün sol üst köşesine bakarsan aslında envanterinin ilk sayfasında olduğunu görürsün. Hatta en son sayfanın ikonu bile var: kırmızı rekli bir çöp tenekesi. Üzerine tıkladığında sayfa değişecek. Bu üzerine tıkladığın yere buton dersek eğer bu butonlardan birçok var. Yani bu demek oluyor ki envanterinde objeleri koymak için tam olarak hatırlamıyorum ama 7-8 tane sayfan var. Umarım anlatabilmişimdir. Oyunu çok oldu oynayalı. Bu nedenle bir şeyleri tarif ederken uygun kelimeleri seçmekte zorlanıyorum. Parçaların sırasına gelince: Belli bir sırası var tabii. Ancak eğer yapman gereken şey birden fazla parçadan oluşuyorsa parçaları teker teker birleştirmeye başlayınca oyunun kendisi doğru sıralamayı yapıyor. 3 parçadan oluşan bir nesnenin 2 parçasını oyunun başında sonuncusunu ise oyunun sonunda bulabilirsin. Parçaların alternatifleri var mı dersen var tabii ama ben oyun sırasında hepsini keşfedemedim. Örneğin lensi oyunun sonuna doğru kullandım. Ama daha önce kullanmış olsaydım-yanılmıyorsam ateş yakmakta da kullanılıyor-oyunun sonunda ne kullanırdım onu yerine bilmiyorum. Sen yine de belirgin şeyleri-ateş yakmak gibi-daha önce yaktığın şeylerle yapmaya çalış.Teşekkürüne gelince lafı bile olmaz... :)