Bence şu an bu soruya cevap verirken ülkemizde kaygı verici boyutlara ulaşmış ingiliz hauranlığınıda düşünmeliyiz.Şu an etrafıma baktığımda çoğu insanda nedenini tam olarak anlayamadığım bir İngiliz hayranlığı görüyorum.Ya nası diyim konuşmalar,dükkan tabelaları ve aklımıza getirebileceğimiz daha birçok şey hatta bazen arkadaş arası muhabbetlerinde bazı çocukların -olm burda iş yok bak gitçen Amerikaya dünyanın en medeni(!),en güçlü ülkesi yatıp orda keyfine bakcam -Ya çok rightsın abi bencede burdan bi (yazmaya utanıyorum)skm olmaz bende akerliğimi ABD'de yapmak istiyorum nede olsa dünyanın en gururlu askerleri orda Ben ve bu ülkesini canından çok seven diğer arkadaşlarım -Allah belanızı versin Türklüğünüzden utanın!!!!(ve orayı terkettik) YA BİR İNSAN,BİR TÜRK ATAMIN KURDUĞU CUMHURİYET SAYESİNDE ŞU AN ÖZGÜR OLUP İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLEN VE SAHİP OLDUĞU HER ŞEYİ BU VATANA BORÇLU OLAN BİR İNSAN NASIL BÖYLE KONUŞABİLİR!!!!!!!!! Biz insanlara tarihimizi anlatamadığımız sürece duygusal müziklerle gazlanmış vietnam filmlerinin yalan ve Kurtuluş Savaşımın da dedelerimizin şu an insanların hayalgüçlerini zorlayan fedakarlıklarının gerçek olduğunu anlatamadığımız sürece önce Turkey oluruz sonra da Republic of Turkey Banana oluruz.Ama Atasının izinden ayrılmayan bir Türk evladı bile bu vatan üzerinde yaşadıkça bu vatan bizimdir ve öylede kalacak
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla