Lightning dediğin gibi sadece kapışmalar güzel gerisinde hiç iş yoktu. Ayrıca tamamen saçmalıklarla doluydu. Hadi saçmalıklar diz boyu olsa anlayışla karşılayıp 'uzay filmi lazım' diyeceğizde, iş abartılınca ben saçmalık denizinde boğulduğumu hissettim....
Saçmalık gördüğünüz kısmı neydi ben anlamadım ama epey derinlemesine bir filmdi. Anlatılacak şey çoktu, zaman kısıtlıydı. Okuduğum spoiler'lardan beklediğim birkaç sahne de yoktu üstelik. Muhtemelen dvd versiyonu daha uzun olacaktır.
Aksiyonu bol olmak zorundaydı zira ortada sürüp giden bir savaş var. "Fazlalık" duran bir aksiyon (yani kapışma) yoktu ortada. Hepsi gerekliydi.
Anakin'in ikilemi ve dönüşümü güzel anlatılmıştı bence. Biraz hızlı olmuştu, olmak zorundaydı. Ama bu sonuçta 3 filmlik bir serüven. 1'den beri buna hazırlanıyoruz. Oyunculuk da oldukça iyiydi. Duyguyu ve karmaşayı güzel aktarabilmiş.
Seri içinde açıkta pek birşey kalmadı gibi.
Efektler tüm serinin zirvesindeydi. Aşmışlar.
Müzikler her zamanki gibi John William klasiğiydi ve enfesti.
Sonuçta alacağınız keyif beklentilerinize yöneliktir sanırım. Ben zaten milyon tane spoiler okuyarak gitmiştim. Ne bekleyeceğimi ve ne alacağımı zaten biliyordum.
Bir de ön uyarı: 4-5-6 ve 1-2-3 aynı planda değerlendirmeyin. Orjinal üçleme bir kahramanlık öyküsüdür. Güçlü kötülere karşı zayıf iyinin mücadelesi. Yeni üçleme ise bir düşüş öyküsüdür. İyilerin zayıflamasıdır. Dolayısı ile aynı "havada" değillerdir.