AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Star Wars Episode 3:Revenge Of the Sith
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 7

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 22/05/2005 :  23:01:29  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
DİKKAT: SPOİLER İÇERİR.........

alıntı:
Avaris tarafından yazılan:

Saçmalık gördüğünüz kısmı neydi ben anlamadım ama epey derinlemesine bir filmdi.

Saçmalık görülmeyecek gibi değildi...
Öncelikle sana katıldığım yön kısıtlı sürede çok şey anlatmak zorunda oldukları kısmı ama bunada bahane yok çünkü 1. film o kadar saçma ve gereksiz yere o kadar ayrıntı içeriyorduki 3. filmde bu kadar çok konu varken herşey hızla geçiştirilmek zorunda kalındı. Ne olurdu 1. ve 2. filmi 1. film olarak birleştirilip 3. filmdeki konuları yaya yaya rahatça 2. ve 3. bölümlerde ekrana yansıtılsaydı.

Şimdi öncelikle filmdeki saçmalıklara değinmek istiyorum. Bence en büyük saçmalık Yoda'nın ta kendisiydi. Adam Jedi konseyinin başı ama olay oluyor ve sonrasında yorum tek 'KARANLIK TARAF BİZİ KÖR ETMİŞ...' Ve bu yorum 2. filmden beri sürekli söyleniyor. Peki ama Yoda gibi birisi olayların akışını göremeyecekte kim görecek?? Açıkçası her olaydan sonra 'karanlık taraf bizi kör etmiş' demesi bana çok komik geldi.
Ayrıca filmden ince bir anektod vermek isterim. Anakinin temple'da milleti kestiğini öğrenirken Obi-Wan direk panpatinin odasında olan olaylarıda görüyor. Peki ama adamın odasında olan herşeyi görüyordunuzda neden çocuğu casus olarak onun yanına soktunu?? (: Açıkçası komedi filmimi yoksa hayallerimizin starwars'ımı anlayamadım.
Devam edelim. Palpatin mecliste çıkıyor ve herkesin saygı gösterdiği Jedi'ler için hainlik suçlaması yapıyor ve ardından CUMHURİYET rejimini İMPARATORLUĞA dönüştürüyorum diyor. Bizim meclis olayı ayakta alkışlıyor (: Şu olayın bizim TBMM'de olduğunu bir düşünsenize (: Şimdi diyeceksinizki Panpatin meclise hakim... Peki ama o zaman bir önceki filmde ordu çıkartmak için verilen uğraş niyeydi ?? Yani adam meclise hakimse ve çıkarı bunu gerektiriyorsa (ki gerektiriyordu) gücünü kullanır olayı hallederdi.
Anakinin karanlık tarafa geçmesi ise tam bir traji-komedi vaka. Adam sana gücün karanlık yüzünü öğretirim diyor bizimki kılıcını çekip seni öldürmek zorundayım diyor. 5 dk geçmeden YES MASTER (: Adam onca yıl ObiWan'a master derken bir yerleri çatlıyordu ama palpatinin karşısında kuzu.... (:
Bunlar şu anda aklıma ilk gelenler.
Bilmiyorum belki bizler farklı filmleri seyretmişizdir ama benim filmden edindiğim izlenimler bunlardı. Ve filmden çıkışta keşke KINGDOM of HEAVEN'a 3. kez gitseydim dedim. Filmi izledim üçleme tamamlandı. Ama bundan daha kaliteli ve görkenli olmasını beklerdim. 2. film biraz idare ederdi ama 1 ve 3 beklentilerimin çok çok çok gerisindeydi.
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 23/05/2005 :  00:13:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
FİLMLE İLGİLİ DELİCESİNE DETAY VARDIR. UYARILDINIZ...

Tek tek cevap vereyim kendi fikrime göre...

alıntı:

Öncelikle sana katıldığım yön kısıtlı sürede çok şey anlatmak zorunda oldukları kısmı ama bunada bahane yok çünkü 1. film o kadar saçma ve gereksiz yere o kadar ayrıntı içeriyorduki 3. filmde bu kadar çok konu varken herşey hızla geçiştirilmek zorunda kalındı. Ne olurdu 1. ve 2. filmi 1. film olarak birleştirilip 3. filmdeki konuları yaya yaya rahatça 2. ve 3. bölümlerde ekrana yansıtılsaydı.

Kısmen haklı buluyorum. 3. filmden aslında 2 film çıkardı. Daha geniş ve detaylı anlatılabilirdi. Ama 1+2 de 1 filmden fazla ederdi. Lucas'ın tercihi tabii. Ayrıca DVD geldiğinde sinemadakinden fazla şey göreceğimiz kesin gibi.

alıntı:

Şimdi öncelikle filmdeki saçmalıklara değinmek istiyorum. Bence en büyük saçmalık Yoda'nın ta kendisiydi. Adam Jedi konseyinin başı ama olay oluyor ve sonrasında yorum tek 'KARANLIK TARAF BİZİ KÖR ETMİŞ...' Ve bu yorum 2. filmden beri sürekli söyleniyor. Peki ama Yoda gibi birisi olayların akışını göremeyecekte kim görecek?? Açıkçası her olaydan sonra 'karanlık taraf bizi kör etmiş' demesi bana çok komik geldi.

Katılmıyorum. Karanlık tarafın gücünü küçük görmeyiniz (never underestimate the dark side). 1. filme kadar zaten ortamda Sith yoktu uzun süredir. 1 ile başlayan araştırma 2'de devam etti. 3'e geldiğimizde zaten Palpatine'den açık açık şüphelenmeye başlanmıştı ama yine de Sith lordu olduğu net değildi. Dediğim gibi sonuçta karanlık tarafın gücünü göz ardı etmemek gerek. Palpatine Yoda'dan daha kuvvetli ve güce hakim (en azından gördüğümüz kadarı ile). Dolayısı ile niyetini gizleyebilmiş olması sürpriz değil.

alıntı:

Ayrıca filmden ince bir anektod vermek isterim. Anakinin temple'da milleti kestiğini öğrenirken Obi-Wan direk panpatinin odasında olan olaylarıda görüyor. Peki ama adamın odasında olan herşeyi görüyordunuzda neden çocuğu casus olarak onun yanına soktunu??

Bunu bana bir başkası daha söyledi ama buna da katılmıyorum. Obi-Wan'ın gördüğü Palpatine-Anakin arasındaki diyaloğun Palpatine'in odasında olduğunu varsaymayı gerektirecek birşey yoktu. Ben film seyrederken de öyle olduğunu düşünmemiştim. Jedi Temple'da bile gerçekleşmiş olabilir o konuşma. Zaten Palpatine'in odasını gözetleyebiliyorlarsa çoktan Sith lordu olduğunu öğrenmiş olurlardı. Dolayısı ile o görüntünün başka bir yerde, bence Jedi Temple, olduğunu düşünmek gerek.

alıntı:

Devam edelim. Palpatin mecliste çıkıyor ve herkesin saygı gösterdiği Jedi'ler için hainlik suçlaması yapıyor ve ardından CUMHURİYET rejimini İMPARATORLUĞA dönüştürüyorum diyor. Bizim meclis olayı ayakta alkışlıyor (: Şu olayın bizim TBMM'de olduğunu bir düşünsenize (: Şimdi diyeceksinizki Panpatin meclise hakim... Peki ama o zaman bir önceki filmde ordu çıkartmak için verilen uğraş niyeydi ?? Yani adam meclise hakimse ve çıkarı bunu gerektiriyorsa (ki gerektiriyordu) gücünü kullanır olayı hallederdi.

Burası subjektif ve yoruma açık belki de. İkinci filmden bu yana 4-5 yıl geçmiş durumda bu filme kadar. Ayrıca filmde de zaman kurgusu biraz zayıf verilmiş (hiç verilmemiş). Filmin başında Padme yeni hamile (2-3 aylık), filmin sonunda doğum yapıyor. Yani normalde 6-7 ay geçiyor ama izlerken bir iki haftadan fazla değil gibi geliyor. Dolayısı ile arada geçen zaman konusunda biraz karmaşa var.

Palpatine saldırıya uğradıktan sonra konuşmasına kadar ne kadar zaman geçtiği biraz karışık. O sırada lobi yürütüp, kendi yüzünün deformasyonu da kanıt olmak suretiyle, Jedi karşıtı bir hareket oluşturmuş ve yeterli destek bulmuş olabilir. Ayrıca 2. filmden bu yana senatörlerin çoğunu yanına çekmiş olabilir. Zaten tüm klon birliklerine gönderilen Plan66'dan anlaşılabileceği gibi Jedi'ların burunları önünde gizli dolap çevirebilme yetisine sahip.

alıntı:

Anakinin karanlık tarafa geçmesi ise tam bir traji-komedi vaka. Adam sana gücün karanlık yüzünü öğretirim diyor bizimki kılıcını çekip seni öldürmek zorundayım diyor. 5 dk geçmeden YES MASTER (: Adam onca yıl ObiWan'a master derken bir yerleri çatlıyordu ama palpatinin karşısında kuzu.... (:

Bu kolayca çözülebilecek bir bilmece. Anakin'in başta bir ikilemi vardı. Hala Jedi'lara olan güveni sarsılmamıştı. Ama öte yandan Sidious'un teklif ettiği Padme'yi kurtarabilme yetisine de ihtiyacı vardı. Padme'yi kurtarmak istiyordu. Dolayısı ile bu ikilemde ilk önce Sidious'u açığa çıkardı. Windu da tutuklamaya gitti. Fakat sonra Padme'yi kaybetme (Sidious'un bilgisinin yokolması) korkusu ile savaşa müdahale etti. Sonuçta Sidious'un tutuklanmasını sağlayıp bu bilgiyi bir şekilde ondan alabileceğini düşündü. Ama Windu öldürmeyi tercih edince... Sonucu biliyoruz. Tek başına Sidious'u tutuklayamayacağı ve Windu'nun ölümüne sebep olarak karanlık tarafa kaydığını farkettiği için battı balık yan gider modunda bari Sidious'a boyun eğeyim de bilgiyi kullanır Padme'yi kurtarırım diye düşündü. Sidious'a "Köpeğinim abi" modu çekti.

Ek olarak, sonlarda açıkça görüyoruz ki aslında tek derdi Padme'yi kurtarmak da değil. Biraz da güç hırsı için bu yola giriyor ("Padme, ben imparatordan bile güçlüyüm. Beraber galaksiyi yönetebiliriz"). Bu ilk üç filmden beri vurgulanan bir tema. Anakin'in her zaman için dizginleyemediği bir hırsı vardı.

Elbette ironik bir şekilde, Padme'yi kurtarmak için seçtiği karanlık yolda aslında Padme'yi öldüren de kendisi oluyor. Yani rüyaları, öngörüleri, gerçek oluyor ama kendisi yüzünden.

alıntı:

filmden çıkışta keşke KINGDOM of HEAVEN'a 3. kez gitseydim dedim.

Söylemeden edemeyeceğim, Kingdom of Heaven bana göre vasat üstü bir filmdi. 2 kere bile gitmem. Hele SW'a asla tercih etmem.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 23/05/2005 :  13:03:45  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Açıkçası yazdığın konularda haklılık payın var ama bu söylediklerinle zaten filmdeki çok fazla eksiği dile getirmiş oluyorsun. Yani benim söylediklerimden fazlaca farklı değil. Açıkçası konuya hakim birisi için filmden bu yorumları çıkartmak kolay olabilir ama konuyu hiç bilmeyenler için söylediğin şekilde yorum yapılması zor.
Sonuçta anlatılmak istenenler sürekli bir eksiklik içerisinde ve konular arasında baya bir kopukluk var. Ve sadece bu iki sebep bile filmin iyi olmadığını anlatmaya yeter.
Bu arada bir konuyu daha dile getirmek istiyorum. KINGDOM of HEAVEN'ı vasat deyip SW'a güzel diyebiliyorsan seninle tartışacak bir konumuz olduğunu düşünmem. Bana göre ve okuduğun pek çok yorumcuya göre KINGDOM of HEAVEN son zamanlarda yapılmış en kaliteli filmlerden. Ve yine pek çok yorumcuya göre SW aksiyonu iyi diğer kısımları vasat, isteneni veremeyen bir film... Hal böyle olunca bu tartışma benim için burada son buluyor.
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 23/05/2005 :  17:47:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Rappier, neden böyle anlamsız bir savunma moduna (KINGDOM of HEAVEN'ı vasat deyip SW'a güzel diyebiliyorsan seninle tartışacak bir konumuz olduğunu düşünmem.) geçtin?

Film bana göre vasat üstü idi, tekrar edeyim BANA GÖRE.

Yorumculardan bana ne? Ben filmi başkalarının ne dediğine göre değerlendirmem. Piyasa filmi olmuş sonuçta. Öyle izledim çıktım ve çıkınca çok da bir etkisi kalmadı üzerimde. Arada edilen birkaç karizma laf belki. Zaten ararsan saçmalık onda da boldu (konu dışı olmasın diye detayına girmeyeyim ama filmin başında kılıç kullanmayı bilmeyen demirci, sonda stratejist olup çıkmıştı, mesela).

Ve evet, SW'a tercih bile etmem. Etmek zorunda mıyım? Bu benim fikrim yahu... Sen de SW'a vasat dedin diye ben de sana mı laf söyleyeyim şimdi? Beğenirsin veya beğenmezsin bana ne? Ne bu gerginlik? Saçma bulduğun yerlere kendi fikrimce açıklamalarımı sundum. İster al, ister yüzüne bile bakma. Herkesi SW fanı yapma gibi bir misyonum yok.

SW için konuda kopukluk bence yok. İnce detaylar var elbette. Ama filmleri layıkıyla izlemiş bir izleyici bu detayları yakalayabilir, pek çok konuda kendi yorumunu yapabilir bence. Ha saçmalık yok mudur? İllaki vardır.

Dediğim gibi, film beni tatmin etti. Seni etmemiş, ne yapalım saygı duyarız. Hiç olmadı üstteki gibi yorumlarımı paylaşırım da sonunda böyle tepki alacaksam onda da 3 düşünür 1 yazarım artık.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 24/05/2005 :  01:29:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Öncelikle kusura bakma yazdıklarımda yeterince açıklayıcı olamamışım ve o yüzden bu şekilde gergin bir mesaj atmana neden olmuşum. Bir üstteki mesajımda seni küçümsemek gibi bir amacım yoktu. Ben sadece senin ile bir fikir birliğine varamayacağımızı anlatmak adına o şekil bir üslup kullandım. Senin beğeni ve zevklerin ile benimkiler arasında dağlar kadar fark var. Hal böyle olunca bir orta yolda buluşma şansımız yok ve bu yüzden konuyu uzatmak istemediğimi belirttim sadece.
Sonuçta film beğeni işidir. Sen beğenirsin ben beğenmem yada benim beğendiğimi sen beğenmezsin. Benim bu konuyu uzatmak gibi bir düşüncem yoktu... sadece senin nerede saçmalık olduğu hakkındaki soruna cevap verdim. Orada yazdıklarım benim fikirlerimdi ve çokta haksız olduğumu sanmıyorum. Sonuçta ben sinema çıkışında çevremdeki insanlarda bir heyecan görmedim. Okuduğum yorumlarda (ki filmler konusunda yorumları takip ederim ve çokta doğru birşey olduğunu düşünüyorum) bu film hakkında pek fazla güzel yorumla karşılaşmadım.
Ayrıca her filmde saçmalık olur... Bu güne kadar yapılmış en iyi filmde bile (ki bu herkese göre değişir) saçmalıklar vardı. Ama burada önemli olan yapılan hatanın büyüklüğüdür.
Neyse konuyu çok fazla uzatmanın anlamı yok. Sen beğendin ben beğenmedim. Olay bu kadar basit.........
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 7 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000