|
Yazar |
Konu  |
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 24/05/2005 : 01:54:37
|
Burada kendi beğenilerimizi başkalarına empoze etmek için bulunduğumuzu düşünmüyorum. En azından ben bu amaçla burada yazmıyorum. Üstte yaptığımız SW "saçmalıkları" ile ilgili tartışmayı ben pek çok SW fanı arkadaşımla yapıyorum. Filmden benim görmediğim detayları onlar görebiliyor, onların görmediklerini ben görebiliyorum dolayısı ile fikir alışverişi sonucunda çok da keyifli diyaloglar ortaya çıkıyor. Ben de benzer amaçla "saçmalık" denen yerleri merak etmiştim. Sonrasında da benim anladığım şekli ile yorumlarımı yaptım, (farklı) bir bakış açısı olsun diye. Sonuçta burada da SW hakkında, filmi yeterince ciddiye alanlarla bir diyaloga girmekten hoşlanırım. Ama olmayacaksa olmaz ne yapayım. Çok da gerekli değil.
Yorum konusunda da bilmiyorum senin için birşey ifade edecek mi ama etrafımdaki bütün SW takipçilerinden 3. film için olumlu eleştiri aldım. SW takipçisi olmayanlarla zaten böyle bir iletişimim olmadı.
Son olarak ekleyeyim: Benim genelde yorumlarla ilişkim film seçimine kadardır. Seyredecek film seçerken etkili olabilecek bir parametre ama filmi seyrettikten sonra filmi sevip sevmeyeceğim yorumlardan yeterince bağımsız. Dolayısı ile sonrasında çok da kaale almıyorum. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 24/05/2005 : 13:16:31
|
Öncelikle belirteyim tabiiki yorumlar filme gidene kadar geçerlidir ve filmin çıkışında kendi yorumun geçerlidir. Beğenirsin yada beğenmezsin bu tamamen sana kalmış. Benim film çıkışındaki yorumum dinlediğim yorumlarla benzeştiği için yorumculara görede tabirini kullandım. Sonuçta ben bir SW fanıyım... Tüm seri divx formatında arşivimde en azından bir düzine kitabını okudum ve çevremde pek çok SW fanı ile tartışmalarımız oldu ama yinede belirtmek isterimki 1980'lerde yapılmış (tam tarihini hatırlamıyorum) 4-5-6. filmler şu anki izlediklerimde 100lerce kat daha iyiydi. Bakın buradaki yorumum birkaç kritere göre değil filmin tamamına yöneliktir. Teknolojiyi sunuşlarından tutunda özel efeklere ve konunun işlenişine kadar herşey şimdiki serilerden kat kat iyiydi. Geçmişin yetersiz teknik desteğine rağmen kult bir film çıkartan Lucas, teknoloji desteğiyle pek birşey yapamamış... Ayrıca saçmalık olarak belirttiğim aslında eksiklik olarak görülmesi gereken çok fazla ayrıntı var. Pek çok SW fanatiği senin yaptığın tarzda yorumlar yapabilir ama konuya vakif olmayan insanların bu tip yorumlar yapması pek mümkün değil. Ve kult bir filmin serisinden yeni fanlar yaratmanın yoluna bu yapılanla geçmez. Sanırım bu söylediğimi sende az çok kabul edersin. Doğrusuyla yanlışıyla bir film yapıldı ve üçleme tamamlandı ama şu yapılanın kat kat iyisi yapılabilirdi. Bana göre tarihi bir fırsat kaçırılmış oldu. En azından SW serisi için....
|
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 25/05/2005 : 02:10:24
|
Orjinal üçlemeyi, yeni üçlemeden ayrı tutarım genelde. Üstte de yazmıştım, genel hava anlamında da farklılar. Ama Episode3 cidden başarılı... Benim için. Rahatlıkla tekrar tekrar izleyeceğim bir film. Karanlık, umutsuzluk, üzüntü gibi duygular tavan yapıyor. Zaten tüm seri içinde en çok 5'i sevmemin nedeni de o bölümün nispeten karanlık ve umutsuzluk havasında olmasıdır. O yüzden birkaç kere daha izledikten sonra 3, 5'in yanında yerini alabilir benim için.
SW fanatiği olmakla ilgisi yok yapılan yorumların. Sonuçta bu tek başına ayakta durabilecek bir film değil. Serinin bir ayağı. Ve ben tüm seriyi sindirerek izlemiş bir kişinin benzer yorumları yapabileceğini düşünüyorum. Benim yorumlarımda da filmlerden başka bir kaynak yok.
Daha iyisi yapılabilirdi biraz garip bir ifade. Sonuçta evrenin tanrısı Lucas. Ve filmler de onun ellerinde şekillendi. Zaten mevcut bir altyapıya film çekilmedi ki... |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 25/05/2005 : 16:33:01
|
2-3 arası Clone Wars adlı 40 küsür bölümlük çizgi seri var, onu izlerseni olayların oturduğunu görürsünüz. Fakat SW beni 2 ve 3. bölümlerde hayal kırıklığına uğrattı.. |
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 26/05/2005 : 12:55:31
|
alıntı: HASSOOO tarafından yazılan:
2-3 arası Clone Wars adlı 40 küsür bölümlük çizgi seri var
Düzelteyim: 25 bölümlük. 3 sezon şeklinde yayınlandı. 1. sezon : 5'er dakikalık 10 bölüm. 2. sezon : 5'er dakikalık 10 bölüm. 3. sezon : 10'ar dakikalık 5 bölüm.
Fena değildir. Biraz abartı dolu. Ayrıca gördüğüm kadarıyla filmlerdeki ana konu ile tamamen örtüşmüyor. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|