AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Anime izleyen, takip eden...
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 7

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 24/06/2005 :  15:35:06  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sorun değil dostum amacımız bilgiyi paylaşmak ve çoğaltmak (:
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 25/06/2005 :  08:27:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hocam bu meretler cd'ye çekmeye gelmiyor, çok yer kaplıyor :S 2. bir ek hdd'ye ihtiyacım var ya da dvd writer'a :(
Sayfanın En Üstüne Git

metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420

İletim - 25/06/2005 :  15:05:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu arada konusu açılmışken sorayım. Konan'ı hatırlayanınız var mı? Hbb'de çocuk kuşağında falan çıkardı. Gerçi o da çizgi dizi tarzındaydı fakat ticari kaygıdan öte daha ince detaylara değinirdi (Pokemon-Digimon kadar kötü değildi). Senaryosunu ve çizimini de beğenirdim o zamanlar. Şimdi onun bölümlerine ulaşmaya çalışıyorum ama nafile. Eğer elinde olan varsa mesajını bekliyorum buradan...

Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...

Sayfanın En Üstüne Git

scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585

İletim - 25/06/2005 :  18:48:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Gördüğüm kadarıyla burada benden daha çok şey bilen animecilerde mevcutmuş. Ne güzel .Biraz da ben kişisel görüşlerimi dile getireyim.
Anime dediğimiz şey, japon çizgi filmleri işte. En kısa açıklamadı bu olurdu. Ama bunu normal çizgi filmlerle asla karıştırmamak gerek. Ben asla ikisini bir kefeye koymam o yüzden. Animelerde saydığınız türde özellikler var tabi. Büyük gözler, uzun bacaklar, renkli saçla falan. Bunu dediğiniz gibi japonlar, görüşünüşlerini gizlemek için yapmışta olabilirler. Ama şu da bir gerçek, bu tür özellikler oldukça farklı duygulara hitap ediyor. Çizgi filmlerden ayıran diğer özellikleride daha büyüleyici ışık, gölge ve efektler içermesi. Walt Disney 'in kimi eserlerinde de bunlara rastlamak mümkün. Ama asla kocaman kısık gözleriyle musluktan su akarcasına gözyaşını akıtan, ağzını sonuna kadar açarak bağıran bir anime tiplemesinin anlattığı duyguyu ifade edememiştir. Burada en büyükfarklardan biri daha ortaya çıkıyor. Anime lerden sayısız duygu en iyi şekilde ifade edilebiliyor.
Ha şu da bir gerçek, çizgi filmler çocuklar için yapılır. Anime ise 7 den 77 ye herkes için yapılabilen çok sayıda türe sahiptir. Çocuklar için yapılan Pokemon, Digimon, Yugioh olduğu gibi, yetişkenler için yapılan Akira, Berserk, Ghost in the shell gibileride mevcut. Başlı başına sinema filmi olarak yapılanlarından, TV dizileri için yapılanlarına kadar çeşitli versiyonlarıda var tabi.
Anime olayı bu güne kadar hiç tadmadığım duyguları yaşamamı, farklı arkadaşlar edinmemi sağladı. Hatta o şevkle bir kaç "art" bile çizdim. Hala da çizmeye devam ediyorum. Sıkıntıya bire bir.
Takas olayına şu sıralar giremesem de, isteyen olursa görderebilirim. Şu an liste yanımda yok. O başka tabi.

HL2 Stats:
http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730

TF2 Stats:
http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2
Sayfanın En Üstüne Git

falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698

İletim - 25/06/2005 :  22:18:15  Bilgileri Göster  falamir için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Çizgi filmleri çocuklar için, animeleri ise her yaşa yapılan filmler olarak görmek pek de doğru değil. Sonuç olarak türün adı animedir, esasta o da bir çizgi filmdir, filmdir yani. Zaten ülkemizde yanlış anlaşılan bir konuda çizgi filmlerin, çizgi romanların, çizimle ilgili olan pek çok şeyin çocuklara hitap ettiğidir. Sanırsam bunda biraz "evet ben de izliyorum" diyememek yatıyor, sertlikten taviz vermemek için seçilen değişik bir yol, tabi bilgisizlik de var. Konu itibariyle çocuklara sıkıcı gelebilecek filmlerin sadece büyükler tarafından izleneceği yargısı da yanlıştır, aramızda küçük yaşına rağmen en azından yaşıtlarına nazaran olgun davrananlar da var.

Animelerdeki abartılı duygu anlatımlarının ise yerine göre güzel olduğu kanısındayım. Yani gülmek için izlenen bir animede şelale gibi ağlayan bir kıza gülmek hoş olurken, örnek olarak kill bill in içinde bulunan çizgi bölümde, kanlı sahnelerde ortaya çıkan kanın anca bir filden çıkabileceği kadar çok olmasına rağmen görsel açıdan güzel olması farklı.

Soner Arslan
oyunsitesi.gen.tr
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 7 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000