|
Yazar |
Konu  |
yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171 |
İletim - 17/07/2005 : 21:43:44
|
Popüler
Hapiste dürüstlük zindanda ahlak. Yolsuzluk hırsızlık yalan popüler. Ayaklar baş olmuş başlarda ayak. Tersine dönsede devran popüler.
Moruk diyor çocuk evde dedeye. Saygısı kalmamış yaşlı nineye. Kırk yalan bin düzen rezil hileye. Bakmamak görmemek susmak popüler.
Toplanır komşular gıybet sohbeti. Yayıldı çoğaldı sardı milleti. Her kafa içinde mikrop devleti. Filandan falandan haber popüler.
Kahvede kötüdür devlet ve millet. Çaresi çok kolay boş konuş hallet. Kanunu palavra yargısı zillet. Hakime kalem kır mahkum popüler.
Sokakta etrafı birbirine kat. Gözünün üstünde kaş var de çat. Fitnelik bahane fırsat bu fırsat. Deliklere çomak sokmak popüler.
Dinleyen kalmamış hakir ninniler. Aman sende olmuş bizim maniler. Koşmalar deyişler eski türküler. Sazlara selam yok cazlar popüler.
Aşkımız yapmacık sevgimiz yalan. Bir ona bir buna dolan da dolan. Bir ayda kendine onlarca bulan. Oğlumuz kızımız hazlar popüler.
Laf ile hızlıyız hayat aheste. Bü yüzden kapandık kaldık kafeste. Eskiden horozduk malum kümeste. Şimdi de kargalar kazlar popüler.
Memleket dört yandan ateş çemberi. Yaklaştı menzile haçlı seferi. Anlata anlata eski zaferi. Hayale yaslanıp yatmak popüler.
Medyası aydını haber başında. Boncuk sayar ünlü kızın saçında. Sevtabın ağzında Azra tacında. Dünyaya ün saldık sanmak popüler.
Yaşamak olunca ömür törpüsü. Doktorun ilacın yoktur görgüsü. En iyi hastane Boğaz köprüsü. Kendini aşağı atmak popüler.
Yoksulluk bırakmaz diye peşini. Terkeder isyana görmez işini. Çoluğu çocuğu evde eşini. Kimsesiz bırakıp kaçmak popüler.
Mansur bu işlere kafan karıştı. Sen kaldın ortada herkes alıştı. Koyunlar barıştı kurtlar barıştı. Yalandan dolandan barış popüler.
Mansur İlhan Yakar |
JA RULE - FURİOS |
 |
|
yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171 |
İletim - 17/07/2005 : 21:45:08
|
Hop Dedik
Burnumuzdan geldi yediklerimiz Bu kadar da fazla beyler hop dedik Eğri çıktı doğru dediklerimiz Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Belâ mı geldiniz halkın başına Zehirler kattınız yoksul aşına Halk nasıl girecek bu yıl kışına Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Emekçinin emeğini çaldınız Kazandığı hakkın geri aldınız Üstelik de yastığına daldınız Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Cehaletten hoşnutsunuz biliriz Biz gelirsek gürül gürül geliriz Ölürsek de halk yoluna ölürüz Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Yasaları lehinize yaptınız Memleketi üç kuruşa sattınız Liranın üstüne toprak attınız Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Bir zaman köylüyü şehre döktünüz Ucuz iş gücüydü alıp ektiniz Yoksulun evine incir diktiniz Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Kendinize halkı kul etmek için Sofranıza havyar,bal etmek için Cahil koyup kuru dal etmek içim Bu kadar da fazla beyler hop dedik
Dinle avuttunuz cennet var diye Gidenler gelmedi yüz yıllar niye Emekli alamaz kefenlik giye Bu kadar da fazla beyler hop dedik
İlhami der durun yazık be yazık Yarın aha geldi kalmadı azık Bol maaş vekile fakire kazık Bu kadar da fazla beyler hop dedik
İlhami Arslantas |
JA RULE - FURİOS |
 |
|
yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171 |
İletim - 17/07/2005 : 22:00:11
|
DEPREM
Senden sana sığındım, başka çarem yok Ya Rab Gecenin bir anında , ne rüyaydı ne serap Rahmetini bizlerden esirgemiş olursan Hem burada, hem orda inan halimiz harap
Dinin, kutsal kitabın bizlere emanetin Cezası olsa gerek onlara ihanetin Küçücük bir ihtarın eğer böyle olursa Azameti ne büyük olacak kıyametin
Erzincan'dan kalkıp ta bu bölgeye gelenler İzmit'i, Sakarya'yı emin diye bilenler Onyedi Ağustos'ta yoluna can verenler Ağıtlar yakıyordu bir gün evvel gülenler
Kendimiz kırmadık mı bindiğimiz o dalı Şimdi beton yığını o konaklar, o yalı Sen vermiştin sen aldın, hem evladı, hem malı İnkar eden dillere ilaç olsun bu deprem
Şimdi bir tek başıma, kalmışım ben çaresiz Hiçbir insan kalmadı bu bölgede yarasız Aylar geçti o hala sürüyor hep arasız Duymayan kulaklara ilaç olsun bu deprem
Bizler senin yanında çaresiz boş kullarız Kimi ana babasız, kimi yalnız dullarız En yakın kimseleri elimizle yollarız Taş kesilmiş kalplere ilaç olsun bu deprem
Eller ile yapılan evler hep mezar oldu Mezar diye çukurlar kimliksiz ceset doldu Taze gül fidanları güneşsiz gece soldu Görmeyen o gözlere ilaç olsun bu deprem
Yazarı ???????? |
JA RULE - FURİOS |
 |
|
yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171 |
İletim - 17/07/2005 : 22:03:08
|
ZULÜM
Dipçik darbesiyle uyandım sabah Eski bir komşumdu, irkildim eyvah Bir elinde kama, bir elde silah Gidiyorsun dedi, çabuk burdan kalk
Yıllarca derdine ortak olduğum Yüzüme gülünce dostum bildiğim O çirkef yüzünü şimdi gördüğüm Gidiyorsun dedi, çabuk burdan kalk
Uyandırma, yavrum uyuyor dedim Masum bir şekilde büyüyor dedim Senin yaptığını görüyor dedim Gidiyorsun dedi, çabuk burdan kalk
Korktuğum başıma gelmişti işte Almıştı yavrumu, yoktu beşikte Al kanını gördüm, bir an eşikte Gidiyorsun dedi, çabuk burdan kalk
Müslüman görmeyi hiç mi hazm etmez Bu vahşet, bu zulüm, daha mı yetmez Mitroviç, Dimitri, İzak fark etmez Gidiyorsun dedi, çabuk burdan kalk
Yazar ?????????
Tabi bunları ben bilmiyordum.bende merak uyandırdı bi arama yaptım.hakketen çok hoşuma gitti bu şiirler. |
JA RULE - FURİOS |
 |
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 18/07/2005 : 00:06:19
|
ehe kaynak aynı kaynak senle muhtemelen, orayada 50 ye yakın şiir yolladım, özellikle hiciv şiirlerinde namdar rahmi ve şair eşref şiirlerinin yollayanına bakarsan ismim yazılıdır :), güzel paylaşım, keşke başka arkadaşlarında ilgisini çeksede arşivimiz büyüse |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|