|
Yazar |
Konu  |
ramco17
Üye

Turkey
İleti 104 |
İletim - 19/07/2005 : 00:36:15
|
Arkadaşlar!! Sizce bir oyunu güzelleştiren nedir? Yama mı? Hile mi? |
oyun yapiminda türkler hep arka plandamı kalsın! |
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 19/07/2005 : 00:50:38
|
Hile mi???Hile oyunun oynanısına kesinlikle balta vuran bir uygulama...Ancak 1 hafta geçilemeyen bölümlerden sonra uygulanmasını uygun görüyorum ben...
Yamaları sormana gerek yok zaten...Yamaların esas amacı oyunu ileri bir seviyeye taşımaktır... |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 19/07/2005 : 01:10:48
|
Mantıksız bir soru daha. Yama ile hile arasında en ufak bir bağlantı bile kurulamaz. Yama oyunun hatalarını düzeltir. O yüzden güzelleştirebilir diyebiliriz, ama güzellik kavramından ne anladığına göre değişir. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
nurettinki
Seçkin Üye

Turkey
İleti 187 |
İletim - 19/07/2005 : 02:01:10
|
Hile yapmak oyunun tadını kaçırıyor.Ama öyle bölümler var ki hile ya da save dosyası mutlaka gerekiyor. Yoksa hile değil de takıldığım yerin nasıl geçileceği detaylı anlatılırsa daha iyi olur. |
 |
|
ramco17
Üye

Turkey
İleti 104 |
İletim - 19/07/2005 : 02:16:37
|
Ya! Yöneticiler bakın yalnış anlamayın ama sizde her bir konuda bir çapan oğlu buluyorsunuz yani Konu açmaya korkar çekinir hale geldik birakın ya millet düşüncesini söylesin dikkat ettimde birçok konuda bir yönetici damgasını vurar 'alın bir saçma konu daha' böyle olmazki ozaman bir liste yapın şu şu konular dışında konu açılmayacak şekilde burdaki biz üyelerin özgürlüğünü kısıtlamayın ltf!! |
oyun yapiminda türkler hep arka plandamı kalsın! |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 19/07/2005 : 05:04:52
|
Konu açmaya korkar hale mi geldiniz? Ben yönetici olarak olaya müdahale mi ettim? Normal bir kişi olarak konunun mantıksız olduğunu belirttim, bunun da nedenlerini açıkladım. Ayrıca eğer bu konudan rahatsız olsaydım kilitlerdim. Kilitlemediğime göre ortada bir sorun yok.
Ayrıca bizden neden korkuyorsunuz? Adam mı kesiyoruz burada? Yöneticinin görevi kurallara uymayanları uyarmaktır. Bunun dışında normal bir üyedir. Yeri gelirse yöneticinin bile üyeliği iptal edilebilir. Sizden isteğimiz, konu açarken veya herhangi bir konuya mesaj atarken kurallarımıza uymanız. Hatta şu kurallarımızı bir de burada kısaca değineyim ki, bilmeyenler öğrensin:
1- Konular uygun yerlere açılacak. FRP&RPG'de Half-Life'dan bahsetmek yasaktır. Bu, konu kilitlemeyi veya mesajı silmeyi gerektirir. 2- Mesaj atarken konunun içeriğine uygun mesaj atın. Half-Life konusunda Baldur's Gate'den bahsedemezsiniz. Bu da uyarı gerektirir. 3- Konu açarken konu başlıklarını açıklayıcı seçmelisiniz. "Yardım edin", "Allah'ını seven baksın", "Türk isen buraya bak!" vs. gibi konu başlıkları açıklayıcı olmadığı gibi, direkt kişinin karakteri hakkında olumsuz düşüncelere neden olabilecek örneklerdir. Bu da, konunun kilitlenmesini gerektirir. 4- Mesajlarınızda herhangi bir insana hakaret edemezsiniz. Bu kişi ister yönetici olsun, ister üye olsun, isterse de sokaktaki vatandaş olsun. Bu davranış, üyelik kilitlenmesini gerektirir. 5- Forumumuzda crack ve cd-key konularında soru sormak veya yardım etmek yasaktır. Üyelik kilitlenmesi gerektirir. 6- Gereksiz mesaj yazmak yasaktır. Yazan kişi önce uyarılır, daha sonra davranışına devam ederse üyeliği kilitlenir. Üyeliği kilitlenen kişi, önceki nickini seçemediği gibi, kilitlenen üyeliğindeki mail adresini de kullanamaz.
Sabahın bu erken saatlerinde aklıma gelen en önemli kurallar bunlar. Bunlara uyduğunuz sürece ne bizden uyarı alırsınız, ne de bizden korkmanız gerekir. Üslubum biraz sert olabilir. Bu konuda, ne kadar uğraşsam da, yapabileceğim bir şey yok. Dört senelik yöneticiliğim boyunca birçok insanla uğraşmak zorunda kaldım. 3400 mesajımın yarısı uyarı mesajı, diğer yarısı da "Üyeliğin kilitlenmiştir." mesajıyla oluştu. Bu kadar kişiyle uğraşıp üstüne, arada da olsa, haksız yere küfür yiyince ne yazık ki üslubum biraz sertleşti ve değiştiremiyorum. Beni tanıyan bilir, normalde buradaki kadar sert değilim. Ve bazılarınızın düşündüğü gibi de yönetici olduğum için, gerçek hayatta tatmin edemediğim egomu tatmin etmeye çalışmıyorum. Sadece bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ve bu konuda başarılı olduğuma da inanıyorum. Kim ne derse desin. Sizlerden de isteğim, yukarıda yazdığım altı kurala uymanız. Ki kurallar da askeri disiplin gerektiren kurallar değil. Toplumda uyulan kuralların foruma yansımasıdır. Çok zorlanmayacağınıza eminim bu yüzden. Böylece ne siz bizden uyarı alırsınız, ne de biz düşman kazanırız...
Konuyu epeyce dağıttım; ama bazı şeyleri açığa kavuşturmak gerekiyordu. Umarım yazdıklarımı ciddiye alırsınız ve hem kurallarımıza daha fazla uyarsınız, hem de bize karşı olan bakış açınızı biraz bile olsa değiştirebilirsiniz. Sabah ezanının okunduğu şu saatte, bunca cümleyi mantıklı bir şekilde kurabildiğim için de kendimi kutluyorum :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|