6.kitapta sözü edilen melez prens severus snape.bu kitapta snape dumbledore ı öldürüyor harry ginny ile çıkmaya başlıyo voldemort un aslında iyi biri olduu snape in ise çok kotu olduu ortaya çıkıo kasıma kadar bekleyin okuyun ve görün
Helal olsun yani insan bir açıklama yapar dikkat edin bilmek istemeyenler girmesin diye. Ben bu anlattıklarını biliyorum ama diğerleri çin biraz düşüncesiz davranmışsın açıkcası.
Altıncı kitap ile ilgili bazı alıntı ve yorumların olduğu bu haberi istemeyen okumasın :)))
Harry Potter Ladin'e karşı! El Kaide ve terörle mücadele en çok satan çocuk kitabına da girdi. Yazar Rowling, son kitapta karanlık büyücü Voldemort'u, Ladin'e benzetirken, ABD'nin politikalarına da göndermeler yapıyor
ABD ve Avrupa'da sadece 24 saatte 10.8 milyon satarak rekor kıran kitapta, Harry Potter ile Ladin (Voldemort) arasındaki mücadelenin anlatıldığı çarpıcı bölümlerden bazıları şöyle:
* Karanlıklar Lordu Voldemort karakteri önceki kitaplarda, kara büyüler yaparak ve entrikalar kurarak Harry Potter'ı yenmeye çalışıyordu. Fakat son kitapta Voldemort taktik değiştiriyor. Voldemort tıpkı El Kaide lideri Bin Ladin gibi terörist saldırıları yönetmeye başlıyor. Sivillerin yaşadığı binalar ve köprülerin havaya uçurulması için emir veriyor.
* Voldemort'a bağlı Death Eaters adlı yaratıklar ise tıpkı El Kaide militanları gibi adam kaçırma eylemlerine ve sivillere yönelik bombalı saldırılara karışıyor. Death Eaters 'militanları' ayrıca çocukları kandırarak eğitim kamplarına götürüyor.
* Hogwarts Büyücülük Okulu'nda yaşanan panik havası da 11 Eylül saldırısı sonra New York'ta yaşanan manzarayı aratmıyor. Mağazalarda bombalı saldırılara karşı koruma sağlayan büyülü pelerinler satılıyor. Büyü İşleri Bakanlığı, ABD'de dağıtılan terör kitapçığının bir benzerini hazırlıyor. "Karanlık Güçlerden Korunma Kılavuzu" adı verilen kitapçıkta Death Eaters saldırısından korunma yolları anlatılıyor. www.harrypotter.gen.tr(emeğe saygı)