Kişisel çabalarımla yapmak istediğim yeni bir uygulamadır. Eski ya da yeni oyunlardan alınan görüntüleri düzenleyip tanıtım videoları oluşturmayı düşünüyorum. Ancak itiraf etmeliyim ki bu iş sandığımdan daha zor olacak. Zira şu anda 3 oyunluk bir karma çalışma için yaklaşık 3 haftadır verdiğim uğraşlar sonunda ortaya 25 GB lık parçalar, reklam içeren video görüntüleri ve dolayısıyla içinden çıkılması zor bir durum oluştu. Yine de bir şeyler yapmak istiyorum. Biten çalışmalar ücretsiz web alanlarına yüklenerek bu bölümde duyrulacaktır. Öncelikle "Bu konuya ilgi olur mu?" sorusuna cevap arıyorum. İkinci olarak bir takım sorunlarda beraberinde geliyor. Mesela videonun boyutu ve kalitesi büyük bir sorun teşkil ediyor. Büyük boyutta kaliteli bir görüntüye sahip videoyu hem upload etmek hem de download etmek çok zor oluyor. Bunun için galiba, kısa ve kaliteden bir miktar taviz vererek bir şeyler yapmam lazım.
Bence çok yararlı olur.Ayrıca anlaşılacak kadar kalitesiz olsun yeterli değil mi?Ama eski değil de çıkacak oyunlar ya da piyasadaki oyunların tanıtım videoları daha iyi olacaktır.Tabii kaynak bulmak açısından işiniz zorlaşacaktır.Kolay gelsin...
yav şimdi böyle aradan çıban başı gibi çıkıyormuşum gibi geldim kendime (bu kadar olumlu yorum görünce :)). öncelikle belirteyim oyun görüntüsü görüyor olmak beni çokta heyecanlandıran bişey değil. zaten e3,e4,ğ8 gibi (tamam sallamasyon oldu biraz :P) yerlerde oyun görüntüleri görüyoruz (gerçi oyun içi görüntü-video filan görsek bile olabilecek en iyiyi gösterdikleri için çok sağlıklı olmuyor). ayrıca ilgilendiğim oyunların sitelerini haberlerini takip ettiğim için kendi adıma çok heyecan verici bir durum değil. böyle bişey yapmayı denemedim önceden o yüzden ne kadar vakit alır ne kadar hazırlık gerektirir bilemiyorum ama anladığım kadarıyla çokta kolay bir işmiş gibi durmuyor. sitede yazar olarak ne gibi bir görevin olduğunu bilmiyorum (böyle bir görevin varsa tabii ki) ancak bu işe ayrılacak vakit başka taraflara (inceleme/öninceleme/tam çözüm vs) harcansa daha iyi olur görüşündeyim. ha hile filan ekliyorsundur vakit vardır bu projenin bir zararı yok sonuçta; olur mu? olur elbette. şahsen neredeyse sitede ana sayfayı haftada bir bile ziyaret etmiyorum çünkü çok bir güncelleme olmuyor. (son bir sene için bunda site yazarlarının çokta suçu olduğunu düşünmüyorum piyasa durgun bir miktar). kısaca ana sayfada görünecek bir yazıyı bu tip bir projeye tercih ederim. birde büyük ihtimal bu iş olsa bile yanlız başına yapmak durumunda kalacaksın. pek sanmıyorum birinin çıkıpta bende yardımcı olayım diyeceğini, umarım zamanla yaptığın işin takdir edilmediği hissine kapılmassın çünkü bunu yaptığın zaman çok geri dönüşümlü bir iş yapmıyor olacaksın. (birde tek tabanca çalışmanın sıkıntılarını ekle bunlara). işin aslı bir görmek lazım nasıl bişey olacak ama yinede şüpheli bakıyorum.
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...