|
| Yazar |
Konu  |
|
ozzzy
Seçkin Üye

Turkey
İleti 365 |
İletim - 27/10/2005 : 09:17:26
|
Maalesef aynı sorunları ben de yaşadım. 80'de ben ilkokula başladım. Yıllarca önümüze ne konduysa okuduk,öğrendik,ezberledik. Deneme tahtası gibi herşeyi denediler üstümüzde. Fakat görüyorum ki, sene 2005 olmuş hala Eğitim Sistemi oturmuş değil. Çeyrek asır yahu. İnsaf be... Sorumsuz, becereksiz ve kendini yönetmekten aciz yöneticiler yüzünden bu hale geldik. Aslında işe bir de olumlu yönünden bakmak gerek, Milletvekili olmak için ilkokul mezunu olmanın yeterli görüldüğü bir ülkede eğitim adı altında bir şeylerin yapıldığına bile şükretmek lazım. |
ozzzy was here...! |
 |
|
|
ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 27/10/2005 : 14:56:00
|
| Hayır yani biyoloji falan pek ezber sormuyorlar sormazlar yani ezber olmaması lazım |
 |
|
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 27/10/2005 : 19:35:57
|
| Öncelikle fikirlerinizi belirttiğiniz için size teşekkür ederim.Ama bunun bir yolu olmalı.Yanlış anlamayın bir İngiliz düşmanı değilim sonuçta yabancı dil öğrenmek güzel bir olay ama bu şekilde...Şu anda okuduğumuz ingilizce kitabı sadece Amerikan tarihini anlatıyor ve onların(!)kahramanlıklarını, ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını(!)Bu kültür emperyalizmine son vermek zorundayız ama nasıl? |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
 |
|
|
LORTH_ARAGORN
Üye

Turkey
İleti 52 |
İletim - 27/10/2005 : 19:49:01
|
atacan bak sen bu ingilizceyi öğrenmek zorundasın şahsen ben kendi dilimden başka dili sevmemde istememde ama günümüz şartlarına uyarak ingilizce öğrenmek zorundasın
ama bence onlar dersleri türkçe görseydi daha iyiydi neden biz dersleri ingilizce gördük onu anlamış değilim çok saçma ya  |
sen türksün göster ürksün!!! |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 27/10/2005 : 21:17:58
|
| Günümüz şartları İngilizce öğrenmeyi gerektiriyor; ancak Turgay'ın da dediği gibi artık bu kültür emperyalizmine döndü. Dilimize geçen onlarca yabancı kelime var; sokakta gördüğümüz tabelaların çoğunluğu yabancı dilde; gazetecilerimiz "planet, komputer" gibi ya İngilizce, ya da İngilizce'den bozma kelimeler kullanıyor, keza tartışma programlarında da Türkçe terimler yerine İngilizceleri tercih ediliyor... Sanki dinleyen herkesin İngilizce bilgisi var da... Bir de insanları bilgilendirmek için tartışıyorlar... Halkımız da bunları direkt kabul ediyor. Ne yazık ki milletimiz Avrupalılaşmayı, Avrupa'nın kültürünü, dilini vs. benimsemek sanıyor. Tren, kalkmadan önceki uyarı düdüğünü çalıyor; ama biz duymamazlıktan geliyoruz... |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|